آرین منش درگفت وگو با محفل:

افتخار روسای جمهور به عدم عضویت در احزاب مغایر با روش های دموكرات است

افتخار روسای جمهور به عدم عضویت در احزاب مغایر با روش های دموكرات است

به گزارش محفل خراسان رضوی یك فعال سیاسی اصولگرا اظهار داشت: اینكه در كشور ما روسای جمهور به عدم عضویت در احزاب افتخار می كنند با شیوه ها و روش های دموكراتیك مرسوم در تمام دنیا مغایرت دارد.


جواد آرین منش در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه تابحال در جمهوری اسلامی حدودا در تمام ادوار مختلف مجلس، قوانین مربوط به تمامی انتخابات ها مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفته اند، اظهار نمود: این اصلاحات مکرر موجب شد که در دوره دهم مجلس، بحث ارائه لایحه جامع انتخابات بمنظور دست یابی به قانون جامع انتخابات مطرح شود.
وی ادامه داد: در همین راستا وزارت کشور لایحه ای را تنظیم کرد و مجلس هم به موازات آن طرح اصلاح قانون انتخابات را بیان نمود. اما متاسفانه هنوز بحث بر سر قانون جامع انتخابات به نتیجه ای نرسیده و همچنان مجالس مختلف شورای اسلامی به دنبال اصلاحیه زدن برای این قانون هستند.
این فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: در قانون اساسی کشور خاصیت های مانند رجل سیاسی و مذهبی بودن، مدیر و مدبر بودن، داشتن حسن سابقه و حسن شهرت و برخی خاصیت های دیگر برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ذکر شده است؛ اما شروط بیشتری دراین زمینه وجود ندارد و تشخیص اینکه چه کسی واجد شرایط ریاست جمهوری است، با شورای نگهبان است.
آرین منش با اشاره به زیاد بودن تعداد افرادی که در هر دوره مبادرت به ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری می کنند، اشاره کرد: دلیل این مشکل نبود هیچ گونه شروطی مانند تحصیلات، سن و حتی جنسیت در قانون انتخابات ریاست جمهوری کشور برای ثبت نام کنندگان است. در این قانون هنوز حتی معین نیست که واژه رجل سیاسی و مذهبی تنها به مردان اطلاق می شود یا زنان توانمند نیز مشمول دارا بودن این خاصیت می شوند. همین طور در این قانون در مورد حداقل میزان تحصیلات ثبت نام کنندگان نیز شرطی وجود ندارد.
وی با اعلان اینکه هم اکنون مجلس شورای اسلامی و وزارت کشور به این نتیجه رسیده اند که باید تعریف درست و روشنی از خاصیت های واجدین شرایط ریاست جمهوری عرضه کنند، اشاره کرد: مثلا باید دقیقا مشخص شود به چه کسی رجل سیاسی و مذهبی گفته می شود، آیا برای تایید صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری، افرادی مدیر و مدبر شناخته می شوند که سابقه مدیریت در سطح کلان دارند، یا تعاریف دیگری برای واجدین این خاصیت وجود دارد.
آرین منش افزود: در قانون فعلی انتخابات ریاست جمهوری کشور، مفاهیم و خاصیت های ذکر شده برای نامزدهای انتخابات به صورت کلی ذکر شده و ممکنست بجای شاخص ها و معیارها، سلیقه افراد در تشخیص این خاصیت ها دخیل باشد. پس تدوین شاخص هایی بمنظور تشخیص بهتر مفاهیم و خاصیت های ذکر شده در قانون انتخابات، کار شورای نگهبان را هم آسان تر خواهدنمود و قاعدتا بهترین مکان برای تعیین این شاخص ها، مجلس شورای اسلامی است که نمایندگان مردم در آن حضور دارند.
این فعال سیاسی اصولگرا عنوان کرد: در نظام ما، رئیس جمهور دومین شخص کشور بعد از مقام معظم رهبری و عالی ترین مقام اجرایی کشور است. ریاست خیلی از شوراهای عالی کشور بر عهده رئیس جمهور است. بدین سبب هرکسی را نمی توان برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری تایید صلاحیت کرد.
آرین منش با اعلان اینکه در تمام دنیا شروطی برای نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد، اظهار داشت: بعنوان مثال در بعضی از کشورها شرط حضور در انتخابات ریاست جمهوری، برخورداری از حمایت احزاب بزرگ و یا معرفی شدن توسط برخی از نخبگان سیاسی کشور و سایر معیارهای این چنینی است.
این نماینده پیشین مجلس بیان کرد: هم اکنون هم دولت و هم مجلس به دنبال این هستند که قانون انتخابات ریاست جمهوری را شفاف تر و روشن تر کنند تا تنها افرادی که دارای حداقل شرایط تایید صلاحیت در این انتخابات هستند، بتوانند مبادرت به ثبت نام کنند.
وی با اعلان اینکه دیدگاه های مخالف نیز در این خصوص وجود دارد، افزود: عده ای معتقدند که محدود کردن افرادی که می توانند در انتخابات ثبت نام کنند، مغایر با اصول قانون اساسی است و اگر دارا بودن سایر شروط برای حضور در انتخابات لزوم داشت، در قانون اساسی ذکر می شد.
آرین منش درباب طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری که اخیرا در مجلس یازدهم امضا شده است و بندی ازآن که در مورد تاکید بر اهمیت حمایت احزاب از نامزدهای این انتخابات است، اظهار نمود: من وجود چنین بندی در این طرح را مثبت می دانم، برای اینکه معتقدم که نظام های جمهوری، مردم سالاری و دموکراتیک، بدون وجود احزاب نظام هایی ناقص اند.
این فعال سیاسی اصولگرا با اعلان اینکه در انتخابات ها، احزاب سیاسی می توانند نقش موثری در هدایت آرای مردم داشته باشند، اشاره کرد: متاسفانه ما در کشورمان با وجود اینکه بر روی کاغذ احزاب زیادی داریم، اما عملا هیچ گاه احزاب فراگیر و توانمند نداشته و نداریم. از زمانی که حزب جمهوری اسلامی منحل شد، دولت ها هیچ وقت از احزاب حمایت جدی نداشته اند و امروز ما در کشور کاملا خلا احزاب سیاسی را حس می نماییم.
وی با اشاره به اینکه خیلی از روسای جمهور کشور، به عدم عضویت در هیچ حزب و گروهی افتخار می کنند، اشاره کرد: به نظر من این مساله با شیوه ها و روش های دموکراتیک مرسوم در تمام دنیا مغایرت دارد.
آرین منش درباب قسمت دیگری از این طرح که در مورد ارائه برنامه مدون چهار ساله اداره کشور از طرف نامزدها در هنگام ثبت نام است، اظهار داشت: اینکه فردی که وارد عرصه انتخابات می شود برنامه داشته باشد، نکته مثبتی است و این برنامه زمانی می تواند در عمل نیز محقق شود که برنامه یک حزب باشد و یک خرد جمعی در تدوین آن نقش داشته باشد. در این رابطه افراد نمی ‎توانند یک برنامه فردی عرضه کنند. این برنامه کشور است و برای برون رفت از بحران های کشور، باید حرف و طرح داشته باشد.
این نماینده سابق مجلس افزود: اما چیزی که تجربه نشان داده است این است که کاندیداهای ریاست جمهوری در گذشته بجای ارائه برنامه و اثبات خود، به نفی عملکرد دولت حاکم پرداخته اند؛ که این روش مطلوبی نیست و ما شاهدیم که در مناظره های انتخاباتی که بین نامزدها انجام می شود، آنان مکررا به تخریب دولت های گذشته و سیاه نمایی اوضاع می پردازند و هیچ برنامه درستی را برای اداره کشور ارائه نمی دهند. بدین سان بعد از اختتام دوران ریاست جمهوری آن نامزد پیروز نیز ما باردیگر شاهد این دور باطل هستیم.




منبع:

1399/06/17
12:35:43
5.0 / 5
1866
تگهای خبر: انتخابات , تایید صلاحیت , ثبت نام , خراسان رضوی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
محفل