آیت الله حسینی بوشهری:

اگر حوزویان از امام فاصله بگیرند انقلابی بودن آنها زیر سؤال می رود

اگر حوزویان از امام فاصله بگیرند انقلابی بودن آنها زیر سؤال می رود

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی اظهار داشت: من معتقدم کار بزرگ شما این است که علاوه بر آثار امام که جنبه منبع بودن برای سایر مباحث را دارد، طلبه های ما باید با مبانی امام آشنا گردند.


به گزارش محفل به نقل از جماران، حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی با آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه و عضو مجلس خبرگان رهبری دیدار نمود.
آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در این دیدار اظهار داشت: ان شاء الله بتوانید منویات حضرت امام و مقام معظم رهبری را در عمل محقق کنید. برای شما آرزوی توفیق دارم و مسئولیت جدید شما را تبریک می گویم.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه اضافه کرد: حضرت امام تابلو و نماد انقلاب ما است و به تعبیر مقام معظم رهبری در دنیا انقلاب ما بی نام «خمینی» شناخته شده نیست. این واقعیت انکار ناپذیری است. حتی کسانی هم که از نزدیک امام را ندیده اند جذب منش، رفتار و سلوک امام شده اند. کسانی که اهل سلوک معنوی بودند جذب سلوک معنوی ایشان شدند. کسانی که مسأله زهد و پارسایی و از این دست مسائل برای آنها مهم بود امام را الگوی زندگی خودشان قرار دادند.
وی افزود: کسانی که در بُعد ظلم ستیزی و مبارزه با استکبار و مسائل این شکلی در جهان پر غوغای امروز منتظر بودند که فریاد زننده ای فریادی بلند کند تا آنها بتوانند زیر این پرچم حضور پیدا کنند و مدافع مردم محروم مظلوم در سراسر دنیا باشد، امام را بعنوان الگوی خودشان قرار دادند. مردم مظلوم فلسطینی که سالیانی زیر ظلم و ستم صهیونیست ها بودند موقعی که فریادهای امام را پیش از انقلاب در دفاع از فلسطین می شنیدند روزنه امیدی به روی آنها باز می شد.
آیت الله حسینی بوشهری با اعلان اینکه امام شخصیتی دارای ابعاد مختلف بود، تاکید کرد: اگر کسی فریادهای کوبنده امام در فیضیه و در مقابل با طاغوت شاه را می دید و به ظاهر ابعاد معنوی و عرفانی امام به ذهنش نمی آمد. بالأخره بهره ای از خاصیت های جدّشان امیرالمؤمنین علی(ع) برده بودند که هم مرد میدان مبارزه و هم یک انسان عاطفی، مهربان و دلسوز بودند.
وی تصریح کرد: در کلماتی که امام به کار می برد دو واژه «خدا» و «مردم» برجسته بود. این نشان میدهد که هم ارتباط او با خدا و هم دلسوزی او نسبت به مردم معنای خاصی داشت. در کمتر کسی این خاصیت یافت می شود که جای جای کلمات او دلسوزی های نسبت به مردم باشد و دلیل اینکه این همه مردم به او پیوستند همین بود که با دست خالی، نه دست به اسلحه برد و نه اجازه داد کسی دست به اسلحه ببرد و بوسیله امکانات تسلیحاتی در مقابل دشمن به پیروزی برسد و بلکه احساس کرد مردم باید به این درک برسند، واقعیت موجود را بشناسند و ببینند که یک انسان دلسوز به فکر محرومین و پابرهنگان است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: من هیچگاه نهیب های ایشان را فراموش نمی کنم که به مسئولین نهیب می زد چرا به فکر پابرهنگان و محرومان جامعه نیستید. اینها عاطفه ها را به هم گره می زند و رابطه ها را برقرار می کند و پس امام مقتدا می شود و شعار یکپارچه مردم ما این می شود که خدایا خدایا تا انقلاب مهدی امام را برای ما نگهدار. کمتر جایی در دنیا سراغ داریم که مجموعه ای از مردم به این شعار مشترک نسبت به رهبرشان برسند.
وی با اعلان اینکه امام تجسمی از ایمان و عمل صالح بود، اضافه کرد: امروز در شرایطی هستیم که امام در بین ما نیست. اما همانطور که ما امامان معصوم(ع) را بوسیله گفتار و سیره عملی آنها می شناسیم، طبیعتا شناخت حضرت امام هم امروز با گنجینه گرانبهایی که از کلمات گوهربار ایشان بعنوان یک میراث در اختیار ما است می شناسیم و مواضع مختلف ایشان در بزنگاه ها و بحران ها و شرایط سخت و دشوار که افراد معمولی جرأت چنین اظهار نظر و موضع گیری نداشتند و حتی در آستانه پیروزی انقلاب همه نگران بودند که چه خواهد شد. ولی روح آرام ایشان به همه آرامش داد که مشکلی انقلاب را تهدید نمی کند و این انقلاب پیروز خواهد شد.
آیت الله حسینی بوشهری با اعلان اینکه دو مسئولیت متوجه شما است، اشاره کرد: یک مسئولیت عبارت از این است که همانطور که نام مؤسسه شما مؤسسه ترویج و نشر آثار حضرت امام هست، واقعا آنچه که امام مطرح کرده اند، نه به صورت بخشی نگری، بلکه به صورت موضوعی و دسته بندی شده کار خودرا انجام دهید و گزینشی برخورد نکنید. چون امام اهل این نبود که مطلبی را بگوید و مطلبی را نگوید. امام معتقد بود هر چیزی باید در جای خودش گفته شود؛ ممکن بود به مذاق عده ای خوش بیاید و به مذاق عده ای خوش نیاید.
وی تاکید کرد: همانطور که امام مذاق ها را در نظر نمی گرفت و رضایت الهی را در نظر می گرفت، ما هم که متولی نشر آثار حضرت امام هستیم باید هدفی که او تعقیب می کرد که چه چیز سبب جلب رضایت الهی است را مدنظر قرار دهیم. به صورت رسمی شما مسئول نشر آثار امام هستید ولی کل روحانیت و کل کسانی که معتقد به این انقلاب هستند و بنده وظیفه داریم که در وقت خودش از افکار و آرمان های امام صحبت نماییم. باید بی کم و کاست و برای طبقات مختلف جامعه این افکار و آرمان ها را عرضه نماییم.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: من معتقدم کار بزرگ شما این است که علاوه بر آثار امام که جنبه منبع بودن برای سایر مباحث را دارد، طلبه های ما باید با مبانی امام آشنا گردند. پس بخش اول به نظر بنده حراست، حفاظت و امانتداری شما نسبت به آثار امام و توزیع مناسب فهم جامعه است. نه فقط برای نسل امروز، بلکه کارهای ماندگاری که نسل های آینده از آن بهره ببرند. امام شخصیت روز گذشته و امروز نیست و شخصیت تاریخ است. یعنی از چهره های ماندگار در تاریخ است.
وی با اشاره به اینکه شناخت نسبت به حضرت امام از مرزهای کشور ما عبور کرده، گفت: طوری طراحی و برنامه ریزی کنید که با عنوان یک رهبر بی بدیل امام را بشناسند. پس در تمام جلسات مقام معظم رهبری عکس امام در کنار ایشان است. یعنی احساس می کند باید امانتدار حرکت امام و در راه امام باشد. طبعا من معتقدم که مجموعه شما باید با خلف صالح امام پیوند بخورد و اگر غیر از این اتفاق بیفتد، اتفاق مورد نظر امام رخ نخواهد داد.
آیت الله حسینی بوشهری اضافه کرد: کسانی تقریراتی نوشته اند و مؤسسه نشر آثار امام همت می کند و اینها را چاپ می کند و کارهای خوبی در جهت گسترش فکر علمی امام است و جنبه تشویقی برای دیگران هم دارد اما حوزه ارتباط وثیقی که باید با آثار و افکار امام داشته باشد را ندارد. البته حوزه کار خودش را می کند و بحث من ارتباط کار است. وظیفه قهری هرکدام از حوزویان است و اگر از امام فاصله بگیرند انقلابی بودن آنها زیر سؤال می رود.
وی تاکید کرد: گره خوردن کار شما با بدنه طلاب و اساتید حوزه نیاز به گام بلندتری دارد. گامی که تا کنون برداشته شده آن گام بلند نیست. یعنی باید سراسر حوزه های مختلف همانطور که زمان خود حضرت امام شخصیت هایی کنار ایشان بودند و ناشر افکار و دیدگاه های امام بودند، الآن هم باید افرادی به این شکل عمل کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: نکته دوم این است که هرچه شخصیت بزرگتر باشد بیشتر مورد هدف دشمن قرار می گیرد. به خاطر اینکه آن فرد احساس می کند در پرتو آن شخصیت می تواند خودش را نشان بدهد. بزرگی شخصیت امام را از زبان مقام معظم رهبری و شاگردان امام بارها شنیده ایم. شما بعنوان یک امانتدار قوی باید از هر نوع سوء برداشت فرمایش امام و هر نوع فهم غیر نظر امام جلوگیری کنید. یعنی واقعا آنچه امام خواسته درست فهم شود و این می تواند کار شما را رشد و ارتقا بدهد.
وی تصریح کرد: ممکنست افرادی بخواهند زیر چتر و سایه امام حرف های خودشان را بزنند و یک جمله هم از امام استناد کنند و همین جمله را طوری پرورش بدهند که چیزی که ما می گوییم همان چیزی است که امام گفته است. ولی صدر و ذیل این جمله را باید درست شناخت که آیا این همان است که امام خواسته و یا تفسیر به رأی است. اجازه تفسیر به رأی از کلام و فرمایشات امام داده نشود و این خطر بزرگی است که هر کسی از هر گوشه ای به شکلی بخواهد کلام امام را ترجمه و تفسیر کند.
آیت الله حسینی بوشهری افزود: اگر دیدید جایی کسی جمله ای را مطرح می کند، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام یک موضع قاطع و روشن بگیرد. آن موضع قاطع و روشن برای دیگران عبرت است که اینجا ورود ممنوع است؛ امام مرز دارد. درست هست که از نظر نفوذ در دل ها مرز ندارد ولی از نظر اینکه باید افکار امام حفظ شود، مرز دارد. هرکس به هر بهانه ای نمی تواند مدعی تبیین فکر و اندیشه امام باشد. به نظر بنده اگر محکم پای این کار بایستید می توانید در پیشبرد انقلاب و آرمان های امام نقش داشته باشید.
وی تاکید کرد: کسانی که در خارج تحت عنوان ضد انقلاب می نشینند تکلیفشان روشن است. آنها با ماهیت انقلاب ما مشکل داشتند. طبیعتا کسی که با ماهیت انقلاب مشکل دارد با امام هم مشکل دارد. ولی کسانی که به ظاهر مدعی همراهی با انقلاب بوده اند و در مقطعی هم با امام و انقلاب همراهی کرده اند گاهی اظهار نظرهای ناشیانه می کنند و ضربه می زنند و دل ارادتمندان امام را به خاطر این اقدامات خون می کنند، این حرکت بایسته از شما لازم است که به صحنه بیایید.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه گفت: همان طوری که برای مسائل دینی مراکزی وجود دارد که به شبهات پاسخ بدهند، درباره شخصیت امام هم اگر کسی شبهه به وجود می آورد مرکزی وجود داشته باشد که به شبهات پاسخ بدهد و مواضع امام تبیین و روشن شود. هرکدام از مواضع امام برمبنای حکمتی بوده و متناسب با مقتضیات زمان ایشان سخن گفته اند. این ما هستیم که باید شرایط زمان و مکان که امام خیلی روی آن تکیه می کردند را در نظر بگیریم و متناسب با آن تبیین نماییم.
وی در آخر اظهار داشت: کار شما خیلی مقدس و رسالت شما خیلی سنگین است. ارتباط ایجاد کنید و مجموعه بدنه جامعه را در دفاع از امام به صحنه بیاورید تا روح امام از کار و حرکت شما شاد باشد.
بر اساس این گزارش، سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در این دیدار با اشاره به سالروز ورود تاریخی امام خمینی(س) به قم در دهم اسفند ماه سال ۵۷، اظهار داشت: وظیفه ذاتی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) ترویج و انتشار آثار حضرت امام و همچنین رصد تحریف های در حوزه آثار حضرت امام است و با قانون مجلس و البته فرمان خود حضرت امام شکل گرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری تصریح کرد: در طول ۳۲ سالی که از ارتحال حضرت امام گذشته کارهای مختلفی را در حوزه های علمی، پژوهشی و بین الملل انجام داده ایم و همه آثار مربوط به حضرت امام انتشار یافته و بتازگی هم در ۵۰ مجلد موسوعه حضرت امام انتشار یافته است. ان شاء الله ۲۵ اسفند هم دانشنامه حضرت امام را که در ۱۰ جلد توسط نمایندگی قم مؤسسه کار شده رونمایی خواهیم کرد. دانشنامه ای حدودا در ۶۷۰۰ صفحه که کار بسیار باارزش علمی و پژوهشی است و تهیه این دانشنامه بیش از ۱۰ سال طول کشید.
وی اضافه کرد: حدودا به بیشتر زبان های رسمی و پر مخاطب دنیا ترجمه شده است. یک پرتال بعنوان سایت جامع مرجع داریم که تمام کتاب ها، فرمایشات و صحیفه امام آنجا مندرج هست و پایان نامه ها، مقالات و حتی کتاب هایی که پیرامون حضرت امام هست، آنجا در فضای مجازی منتشر می شود و البته به زبان های انگلیسی، عربی، فرانسه و اردو هم مطالب این پرتال منتشر می شود. نزدیک به هزار اثر هم پیرامون حضرت امام از محققین حوزوی، دانشگاهی و کتاب های ادبی انتشار یافته که همین امسال تا آخر سال نزدیک به ۵۰ عنوان کتاب جدید منتشر می نماییم.
کمساری با اعلان اینکه در فضای فرهنگی و هنری نیز همین جور است، اشاره کرد: ما جشنواره های مختلفی را داریم. جشنواره شعری به نام «یار و یادگار» و جشنواره های فیلم و تئاتر «روح الله» انجام می شود. البته در دو سه سال اخیر مؤسسه مثل بقیه دستگاهها با مشکلات بودجه روبرو شد و سال اخیر هم که مسأله کرونا همه این فعالیت ها را حدودا با تعطیلی مواجه کرد. ان شاء الله شرایط که عادی شود جشنواره ها و همایش های مختلفی که در دستور کار مؤسسه هست، احیا خواهد شد.
وی افزود: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) یک پایگاه خبری هم به نام «جماران» دارد که در فضای مجازی فعالیت می کند. در شبکه های اجتماعی هم ما یک واحد رصد داریم و روزانه رصد می نماییم، بیشترین هجمه و حجم تخریب از طرف شبکه های معاند و ضد انقلاب متأسفانه پیرامون امام انجام می شود. یعنی با آنکه ۳۲ سال از ارتحال حضرت امام گذشته، ولی همچنان بیشترین فراوانی از نظر آمار تخریب از ناحیه ضد انقلاب ها پیرامون حضرت امام هست. ما در همین فضاهای مجازی آغاز به تولید محتوا کرده ایم و البته هنوز اول راه هستیم و امیدواریم که خداوند توفیق بدهد و بتوانیم در این عرصه هم گام هایی برداریم.
سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اظهار داشت: پنج مکان هم منتسب به حضرت امام هست. در خمین که زادگاه حضرت امام است یک مجتمع فرهنگی بزرگ ۱۵ هزار متری تأسیس شده که به مردم خمین خدمات فرهنگی، مذهبی و هنری ارائه می کند. بیت حضرت امام هم هست که محل حضور توریستهای داخلی و خارجی است. دو سال پیش ما آمار ۶۰۰ هزار بازدیدکننده در سال را داشتیم. بیت حضرت امام در قم در اختیار دفتر مقام معظم رهبری است ولی بخش فرهنگی ما هم آنجا مستقر هستند و در حوزه راهنمای توریست و زائرانی که می آیند بخصوص زوار خارجی خدماتی ارائه می شود و جزوات، کتاب ها و منشوراتی که داریم، به آنها اهدا می شود.
وی افزود: در جماران، حسینیه جماران و همین جور منزل حضرت امام هست. در نجف هم بیت حضرت امام در دوران صدام مخروبه شده بود. پس از آن، مؤسسه آنجا را خریداری کرد و سالهای اخیر این بیت با همان نقشه بازسازی شده و بتازگی هم مدرسه ای در جوار آنجا به نام حوزه علمیه امام خمینی(س) به وجود آمده که روزانه بیش از ۴۰ کلاس درس آنجا انجام می شود. الحمدلله آنجا هم به موفقیت های خوبی در طول این مدت اخیر دست پیدا کرده است.
کمساری اضافه کرد: در بحث آرشیو اسناد مربوط به حضرت امام و نگهداری این آرشیو و نگهداری نامه ها، عکس ها، فیلم ها که برخی از آنها جنبه محرمانه و فوق محرمانه هم دارد، سازوکار خاص خودش را می خواهد که الحمدلله انجام شده است. سال قبل هم به جهت اینکه این اسناد حفظ شود در فرآیند خیلی پیچیده ای نزدیک به چهار میلیون از این اسناد را اسکن و به فایل های دیجیتال تبدیل کردیم که از گزند حوادث هم مصون بماند.
وی گفت: دفتر قم ما هم بیشتر در حوزه کارهای حوزوی مشغول فعالیت است. در اصفهان دفتری داریم که ماموریت هنری دارد و بیشتر جشنواره هایی که گفتم در اصفهان انجام می شود. پژوهشکده ای به نام «پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی» در حرم حضرت امام داریم که تا مقطع دکتری دانشجو می پذیرد و الحمدلله در رشته های مختلف مربوط به حضرت امام موفق هم هست. البته یک مدرسه فقهی هم در قم هست(منزل مرحوم آیت الله یزدی) که متأسفانه هنوز موفق نشده ایم مجوز رسمی حوزه را بگیریم اما چندین دوره آن برگزار شده و به نظرم تنها مرکزی است که بطور تخصصی به اندیشه فقهی حضرت امام می پردازد.
سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اظهار داشت: در دوره جدید مدیریت مؤسسه بنا داریم باتوجه به این حجم شبهات و تخریبات، بیشتر با رویکرد ترویجی، فرهنگی و رسانه ای مباحث را جلو ببریم. بالأخره بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور ما کسانی هستند که در زمان رحلت حضرت امام به دنیا نیامده و یا کودکان سه چهار ساله بودند. طبیعتا فهم و درک اینها از حضرت امام کامل نیست. نسل ما و نسل پیش از ما که با امام زندگی کرده اند، حیات امام را از نزدیک دیده اند، رهبری، محبوبیت، معنویت، مقبولیت و شجاعت امام را با گوشت و پوستشان لمس کرده اند و این تخریب ها کمتر روی آنها تأثیر منفی می گذارد.
وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و نارضایتی مردم از این اوضاع، افزود: نسلی که امام را ندیده اند با معرفی هایی که دستگاه های فرهنگی کرده اند و با کتب، دانشگاه ها و آموزش و پرورش امام را شناخته اند و از طرف دیگر با حجم تخریب ها مواجهند. این تخریب ها و شبهه افکنی ها به حدی است که امروز از برخی مسئولین کشور هم می شنویم که مثلا امام فرزند ناخلف آمریکا بوده است. وقتی یک نفر در سطح معاون رئیس جمهوری چنین حرف خبطی را بزند نشان میدهد که چه قدر شرایط نگران کننده است و اگر ما غفلت نماییم شاید ناخواسته با تحریف اندیشه حضرت امام مواجه شویم.
کمساری تصریح کرد: مقام معظم رهبری بارها تاکید می کنند که تحریف لفظی یک بحث است ولی تحریف محتوایی و معنوی حضرت امام بحث دیگری است که هم وظیفه ما را بعنوان یک دستگاه متولی سنگین می کند و هم تمام کسانی که به حضرت امام علاقمند هستند. طبیعتا حوزه علمیه و روحانیت بعنوان یکی از اصلی ترین نهادهای مرجع در جامعه که همچنان تأثیرگذار، فرهنگ ساز و جریان ساز است نقش مهم و اساسی را خواهند داشت.
وی اضافه کرد: متأسفانه ما شاهد می باشیم برخی طلبه های جوان حوزه هم خیلی نسبت به حضرت امام حساس نیستند و خطری که مقام معظم رهبری هم بارها فرموده اند خطر سکولاریزه شدن حوزه وقتی شکل می گیرد که طلبه ها با مبانی اندیشه امام آشنا نباشند. وقتی طلبه ها ندانند چه کاری توسط امام انجام شد و امام چه روحی را به دین دمیدند، طبیعتا این خطر متأسفانه می تواند همچنان سبب نگرانی شود. پس ما در دوره جدید، تقویت ارتباط با حوزه علمیه و همراهی را در دستور کار گذاشته ایم.
سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی اظهار داشت: در جامعه مدرسین یاران نزدیک و شاگردان حضرت امام مسئولیت داشته اند. یاد مرحوم آیت الله یزدی را گرامی می داریم و برای حضرتعالی که الحمدلله جانشین شایسته هستید آرزوی توفیق می نماییم. ما در راه ترویج اندیشه امام به یاری، کمک، هدایت و حمایت بزرگانی مثل شما نیاز داریم و ان شاء الله بتوانیم در این جهت گامی را برداریم.



1399/12/11
20:26:21
0.0 / 5
1242
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بازدید , حكم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
محفل