رئیس دانشكده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه:

مسدود كردن حساب توییتری ترامپ استانداردهای دوگانه غرب را آشكار كرد

مسدود كردن حساب توییتری ترامپ استانداردهای دوگانه غرب را آشكار كرد

به گزارش محفل رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه اظهار داشت: با بسته شدن حساب های ترامپ در شبکه های اجتماعی برای افکار عمومی آشکار شد که برخی ادعاها مثل جریان آزاد اطلاعات و بی طرفی غرب فقط شعار است و در عمل استاندارد دوگانه ای را شاهد می باشیم.



اکبر نصراللهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، اقدام اخیر شبکه های اجتماعی در خصوص بستن حساب کاربری دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را نقض آشکار ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر دانست و اضافه کرد: در این ماده حق دسترسی همه به تولید و انتشار اخبار و اطلاعات محترم شمرده شده است؛ آمریکا سال ها و بارها در مجامع مختلف، بر ادعا و شعار خودش در خصوص آزادی بیان، جریان آزاد اطلاعات تاکید و خیلی از کشورها را متهم به سانسور و سرکوب کرده است. سانسور و محدود کردن آزادی بیان اگر در حوزه کشورهای غربی اتفاق بیفتد بیشتر خودش را نشان می دهد؛ چون آنها مدعی این شعارها هستند.

این پژوهشگر رسانه ای اضافه کرد: ممکنست گفته شود کار ترامپ مخالف قانون و دموکراسی است که این نکته درست است. چون ترامپ در جهت ایجاد شورش و اغتشاش حرکت می کند، اما از جانب دیگر عملکرد توییتر و دیگر رسانه ها در جهت مسدود کردن حساب کاربری ترامپ ماهیت نظام رسانه ای غرب را آشکار کرده است.

وی کار ترامپ را زشت و خلاف امنیت ملی آمریکا دانست و اظهار داشت: با این وجود نباید کل حساب توییتر او مسدود شود. ترامپی که ۷۰ میلیون رای آورد چرا نباید در توییتر تریبونی برای اظهار نظر داشته باشد؟ این رفتار برمبنای فاکتورهای خودشان هم ناپسند است. توییتر می توانست مثل گذشته قسمتی از حرف های مغایر با امنیت ملی ترامپ را برچسب بزند یا حذف کند. بستن حساب وی در توییتر با ۸۸ میلیون دنبال کننده بستن صدای مخالفان و نقض بی طرفی و جریان آزاد اطلاعات است.

نصراللهی با زیر سوال بردن اقدام شبکه های اجتماعی اشاره کرد: حق آزادانه تولید اطلاعات به این معنا نیست که یک روایت و یک حرف گفته شود. انتظار این بود که بسترهای رسانه ای غرب به مخالفان آنها تریبون دهند و فقط محتوایی را که تشویق به خشونت می کند برچسب بزنند.

این استاد ارتباطات اجتماعی مساله امنیت ملی را برای همه کشورها مهم عنوان نمود و توضیح داد: این اقدام توییتر نشان میدهد که امنیت ملی بر هر نوع کار رسانه ای اولویت دارد. در یازدهم سپتامبر هم دیدیم که وقتی پای امنیت ملی وسط باشد بقیه اصول کلاسیک رسانه ای موضوعیت ندارد؛ آمریکایی ها باید به کشورهای دیگر هم این حق را بدهند که در هنگام تهدید امنیت ملی حاکمیت برای رسانه ها محدودیت ها تعریف شده بوجود آورد.

وی با تشریح قدرت توییتر، رسانه ها و شبکه های اجتماعی در عصر حاضر اظهار داشت: یک بخش خصوصی به تعبیر آقای ترامپ، حساب توییتری رئیس جمهوری آمریکا را می بندد. آنهایی که در کشور ما قدرت رسانه را باور ندارند، باید به این مساله توجه نمایند.

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه با اشاره به اتفاقات چهار سال اخیر در آمریکا اظهار نمود: در دوره ترامپ بشریت به اندازه کل تاریخ این استانداردهای دوگانه و تعارض بین حرف و عمل را متوجه شد. حوادثی که در دوره ترامپ صورت گرفت دنیا را به یک کارگاه بزرگ رسانه ای و ارتباطات سیاسی تبدیل کرد و هر کسی توانست نقض آزادی اطلاعات را با چشمان خودش ببیند. رفتار کشورهایی که ادعای آزادی بیان داشتند و دیگران را به سانسور متهم می کردند، در بعضی موارد عجیب و غیرمنتظره بود.

به گزارش محفل به نقل از ایرنا، توئیتر حساب کاربری دونالد ترامپ با عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا را به سبب نقض قوانین و چارچوب های این شبکه، بطور دائم به حالت تعلیق درآورد.



منبع:

1399/10/21
14:03:51
0.0 / 5
1400
تگهای خبر: قانون
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
محفل