افراط گرایان مذهبی و آینده بی بی

افراط گرایان مذهبی و آینده بی بی

محفل: تقسیم پست های كابینه ائتلافی صهیونیستی بین احزاب «لیكود» و «كاحول-لاوان» سبب شده سر خیلی از همپیمانان پیشین «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر، بی كلاه بماند اما سهم حزب مذهبی افراط گرای «شاس» از سه پست در آخر دوره قبلی به پنج جایگاه وزارتی و معاون نخست وزیری در كابینه سی وپنجم رسیده است.


تشکیل کابینه های مختلف صهیونیستی در سال های گذشته چندین نقطه اشتراک دارد که یکی از آنها مشارکت مستقیم شماری از احزاب افراط گرا و مذهبی همچون حزب «شاس» در ساختار قدرت است.
کابینه پیشین رژیم صهیونیستی سال ۱۳۹۴ تشکیل شد و تا سوم دی ماه ۱۳۹۷ که زمان منحل شدن آن بود، به اراده نتانیاهو می چرخید تا جایی که برای پستی مانند وزارت جنگ، سه چهره مختلف در برهه هایی مسئولیت را برعهده داشتند و حتی در دو دوره، نخست وزیر این جایگاه را در اختیار گرفت.
از هم گسیختن کابینه سی وچهارم در سال ۱۳۹۷ به برگزاری بی حاصل سه دوره انتخابات کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) در یک سال پس از آن انجامید؛ برای اینکه قدرت نتانیاهو بعنوان رهبر حزب لیکود نمی توانست بر محبوبیت چهره تازه ای که از دل حزب ائتلافی کاحول-لاوان سربرآورده بود، بچربد.
این فرد کسی نبود جز ژنرال «بنی گانتز» رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش صهیونیستی که توانسته بود خیلی از مخالفان «بی بی» حتی احزاب عرب را گرد هم آورد تا بساط یک دهه نخست وزیری پی در پی وی را جمع کنند.
در سومین دور انتخابات که دوازدهم اسفند گذشته برگزار شد، گانتز توانست رأی موافق ۶۱ نماینده از ۱۲۰ عضو کنست را به دست آورد اما در تشکیل کابینه ناتوان بود.
نتانیاهو از بی تجربگی ژنرال و دوستانش و همین طور اوضاع بغرنج سرزمین اشغالی به دنبال همه گیری ویروس کرونا بهترین استفاده را کرد و در نهایت دو رقیب پیشین، بر سر نخست وزیری چرخشی به مدت ۱۸ ماه توافق کردند تا بزرگ ترین کابینه تاریخ این رژیم را بین خود تقسیم کنند.


در دوره نخست ۳۲ پست وزارتی و ۱۶ معاون نخست وزیری در نظر گرفته شده است که در دوره دوم شمار جایگاه های وزارتی به ۳۶ عدد می رسد.
به هر ترفندی که بود در اردیبهشت ماه نتانیاهو موفق شد سهم خود از کابینه سی وپنجم را بین همپیمانان پیشین تقسیم کند اما افرادی چون «نفتالی بنت» که پست وزارت دفاع را باید به گانتز تحویل می داد، با بی بی سر لج افتادند و به مخالفانی سرسخت تبدیل شدند.
نکته جالب در کابینه جدید، سهم احزاب مذهبی و تندرو به ویژه «شاس» است.
به نظر می رسد نتانیاهو نتوانسته یا نخواسته است این حزب را از معادلات قدرت بیرون بیندازد؛ برای اینکه از زمان تاسیس در سال ۱۹۸۴ تابحال همیشه یا در کنست یا کابینه های پیشین جایگاه قابل توجهی داشته است.
«عوادیا یوسف» بنیانگذار شاس که به «سلطان پادشاه ساز» شهرت داشت


منبع:

1399/03/29
11:56:40
5.0 / 5
2209
تگهای خبر: ائتلاف , انتخابات , نماینده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
محفل