رصد ظرفیت های هرمزگان در دیپلماسی اقتصادی با قاره آفریقا

رصد ظرفیت های هرمزگان در دیپلماسی اقتصادی با قاره آفریقا

محفل: ایرنا- راندمان از توان دیپلماسی در عرصه اقتصاد بعنوان یك لزوم جدی برای بسط روابط تجاری، پروسه توسعه را آسان تر می كند؛ موضوعی كه استانداری هرمزگان در امتداد شناسایی ظرفیت ها و توانمندی های این استان در چارچوب یك ویبنار با سفرای منطقه ای غرب آفریقا درمیان گذاشت.


دیپلماسی اقتصادی بطور عمده برفعالیت هایی مانند افزایش صادرات، جذب سرمایه گذاری خارجی، موافقتنامه های تجارت آزاد و شرکت در سازمان های اقتصادی بین المللی تاکید دارد؛ این مهم با عنایت به شرایط تحمیلی بر اقتصاد کشور و هم چنین شرایط دوران کرونا باید بتواند از ظرفیت های موجود در استانی مانند هرمزگان که موقعیت خاصی خصوصاً درحوزه ترانزیت دریایی دارد با کشورهای مختلف دنیا از این فرصت های نهفته استفاده نماید.
وجود بیش از ۲ هزار و ۴۰۰کیلومتر مرز ساحلی در استان هرمزگان علاوه بر اینکه فرصت دسترسی به آب های آزاد را بسیار منحصر به فرد کرده و ازنظر امنیتی نیز درتنگه هرمز تاثیرگذاری خاصی دارد و با وجود نیروهای قدرتمند نظامی جمهوری اسلامی ایران، منطقه در کنترل ۲۴ساعته آن هاست، این استان جایگاه بسیار مهم و راهبردی در حوزه تجارت خارجی و دیپلماسی اقتصادی دارد.
استان هرمزگان ازهرچهار قابلیت شبکه های ارتباطات زمینی، ریلی، هوایی ودریایی برخوردار می باشد و با استفاده از ظرفیت حمل و نقلی این استان دسترسی منطقه غرب آفریقا به آسیای میانه کاملا امکان پذیر است.
وجود ذخایر نفت و انرژی، پتروشیمی، گردشگری دریایی، کشتی سازی، صید و صیادی، ترانزیت دریایی، وجود محصولات بااررزش کشاورزی با قابلیت صادرات به کشورهای مختلف دنیا تنها قسمتی از ظرفیت ها و توانمندی هایی این استان است که اهمیت توسعه تجارت این استان با منطقه غرب آفریقا را دوچندان می کند.
وبینار یازدهم مهر امسال با موضوع بررسی زمینه های همکاری ترانزیتی استان هرمزگان با کشورهای غرب آفریقا بنا به پیشنهاد نمایندگی وزارت امور خارجه در بندرعباس وهمکاری امور بین الملل استانداری هرمزگان بین فریدون همتی، استاندار این استان و سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای سنگال، نیجریه، ساحل عاج و گینه کوناکری، رئیس اداره منطقه ای غرب آفریقا وزارت امور خارجه و با حضور مدیران کل بنادر و دریانوردی، راه آهن، راهداری و حمل و نقل جاده ای وگمرکات استان درحالی برگزار گردید که استاندار هرمزگان ازهمکاری سرمایه گذاران خارجی با قاره آفریقا در بخش های اقتصادی و توسعه گردشگری، صیدوصیادی، بانکرینگ، پرورش میگو و جلبک استقبال کرد.

استاندارهرمزگان در این وبینار به ارائه گزارشی از ظرفیت های اقتصادی، فرهنگی، صادرات و کشاورزی استان پرداخت و اظهارداشت: به جز قشم وکیش که نام آنها آشناست و از لحاظ تجاری و گردشگری برای ما بسیار اهمیت دارد، جزایری دیگری مانندلارک، هنگام، ابوموسی، تنب بزرک و کوچک، لاوان و هرمز هم در این منطقه قرار دارند.
به گفته فریدون همتی، خیلی از جزایر استان از موقعیت گردشگری خوبی برخوردار می باشند که به زودی به مدار گردشگری اضافه خواهند شد خصوصاً جزیره هرمز که بهشت زمین شناسی نام گرفته و ما به دنبال جذب سالانه حداقل ۱۰میلیون توریست به این جزیره هستیم.
وی در ادامه توضیحات خود با سفرای حاضر ابرازداشت: کشتی سازی استان هرمزگان بعنوان بزرگ ترین شرکت در کشور است و در این عرصه بزرگ ترین کشتی ها را تعمیر کرده و امکان همکاری با کشورهای دیگر در این حوزه وجود دارد.
استاندارهرمزگان تصریح کرد: رویکرد در این عرصه ساخت کشتی های کاملا بومی است و اگر سرمایه گذارانی در این حوزه اعلام آمادگی کنند، از آن استقبال خواهیم کرد.
همتی درباب دیگر ظرفیت های استان به حوزه پرورش میگو و جلبک دریایی و تولید بیش از ۳۲هزار تن میگوی پرورشی در استان هرمزگان اظهار داشت: درحال حاضر ظرفیت ۵۰ هزار هکتار پرورش میگو در استان وجود دارد و تا اختتام امسال نیز حدود۷تا۸هزار هکتار دیگر وارد چرخه تولید می شود و می‎ توانیم سالانه یک میلیارد دلار فقط در این بخش صادرات داشته باشیم.
استاندارهرمزگان اظهارداشت: در زمینه پرورش ماهی درقفس نیز با عنایت به مطالعات انجام شده ما ظرفیت ۱۵۰هزار تن تولید در این استان را داریم که در این عرصه نیز از حضورسرمایه گذاران خارجی و حتی مشارکت آنها با سرمایه گذاران داخلی استقبال خواهیم کرد.
همتی در این وبینار از حوزه صیدوصیادی و گردشگری بعنوان دیگر ظرفیت های هرمزگان برای حاضران نام بردوخاطرنشان کرد: سالانه حدود ۳۰۰هزار تن صید و صیادی در استان انجام می شود و درحوزه کشاورزی نیز ۲میلیون و۹۰۰هزار تن تولیدات وجود دارد و برخی نقاط هرمزگان بسیار سرسبز است و فعالیتهای کشاورزی گسترده ای در آن انجام می شود.
وی در ادامه این وبینار از خرمای پیارم شهرستان حاجی آباد و نارنگی منطقه سیاهو که دارای شهرت جهانی هستند، نام برد و ابرازداشت: این استان علیرغم این که منطقه ای گرمسیری و خشک است اما کشاورزی در آن رونق دارد به خصوص در محصولات خارج از فصل استان خیلی خوب عمل کرده و شرایط صادرات آن مهیاست.
نماینده عالی دولت دوازدهم در هرمزگان با اشاره به تنوع در تولید خرما در استان هرمزگان و صادرات انواع خرما به کشورهای همسایه و اروپا یادآورشد: در شهرستان های رودان و میناب فلفل دلمه ای با گونه های مختلف تولید و به روسیه صادر می شود و همین طور هرمزگان در تولید لیمو رتبه دوم قرار دارد؛ ازاین رو در حوزه کشاورزی زمینه های زیادی برای سرمایه گذاری خارجی وجود دارد و درنظر داریم در شهرستان های بشاگرد و جاسک نیزیکهزار۵۰۰هکتار زمین را به شهرک گلخانه ای تبدیل نماییم که این امرنیازمند سرمایه گذاری است.
همتی در اهمیت سرمایه گذاری خارجی در حوزه نفت و انرژی به وجود ۲ پالایشگاه ۳۵۰هزار بشکه ای نیز که یکی از آنها توسط ستاد اجرائی فرمان امام(ره) و دیگری توسط هلدینگ باختر که پتروشیمی های غرب ایران را در دست دارد در حال ساخت است نیز اشاره نمود و با تاکید بر توسعه روابط خارجی تصریح کرد: در منطقه جاسک به علت نزدیکی به عمان تجارت محلی حدودا در این منطقه رونق گرفته که جای توسعه و پیشرفت بیشتری دارد؛ هم چنین بندر شیو در پارسیان با قطر تعاملاتی را دارد که تا به امروز خوب عمل کرده اند.
استاندارهرمزگان با اشاره به اینکه تولید دو مجموعه هرمزآل وآلومینیوم المهدی افزون بر ۳۰۰هزار تن است و در این بخش می توان همکاریهای خوبی را داشت، اظهار داشت: وجود ۲ کارخانه سیمان و بنادررجایی و باهنر از ظرفیت های دیگر این استان است که اتاق بازرگانی هرمزگان می تواند با اتاق بازرگانی مناطق غرب آفریقا مراوداتی داشته باشد و فعالیتهای اقتصادی را افزایش دهد.
وی با اشاره به پالایشگاه های نفت و گاز در استان عنوان داشت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس با تولید ۴۵میلیون لیتر در شبانه روز و پالایشگاه بندرعباس با ۱۲میلیون لیترحدود ۶۰درصد نیاز بنزین یورو۵ کشور را تامین می کنند و در زمینه گاز نیز، خط انتقالی عسلویه به سیستان و بلوچستان از هرمزگان عبور می کند و ظرفیتی مناسب برای این استان است و باید از آن در شکل گیری صنایع بهره برد.
همتی درباب ظرفیت های حوزه صنعت و معدن در استان هرمزگان نیز اظهار داشت: با وجود چهار کارخانه فولادی در این استان این بخش هم از موقعیت خوبی برخوردار می باشد به خصوص در زمینه فولاد که تولید ۱۰میلیون تن فولاد برای ما از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و در شهرستان پارسیان نیز منطقه ویژه انرژی بر را داریم که در این منطقه تولید ۱۴میلیون تن محصولات پتروشیمی، ۴ میلیون تن تولید فولاد، کود، آلمینیوم و تولید ۵هزار مگاوات برق برای آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی تعریف شده است.
استاندارهرمزگان با اشاره به اهمیت حوزه شرق استان هرمزگان همچون شهرستان جاسک و توسعه سواحل مکران نیز اظهار داشت: این مورد بسیار مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است و هم اکنون پایانه انتقال نفت خام در این منطقه در حال ساخت است و تا آخر سال به اتمام می رسد و ظرفیت صادرات تا یک میلیون بشکه را داراست.
"آفریقا" قاره فرصت های تجاری است
رییس اداره منطقه غرب آفریقا وزارت امور خارجه نیز برگزاری این هم اندیشی ها را در شناخت هرچه بیشتر امکانات و توانمندی های استان هرمزگان و کشورهای حوزه غرب آفریقا به دیپلماسی اقتصادی موثر دانست و اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در ۹کشور سنگال، مالی، سیرالئون، ساحل عاج، غنا، نیجر، نیجریه، بورکینافاسو و جمهوری کنگو سفارتخانه دارد.
گرامی با اشاره به اینکه از دوماه قبل اداره امور غرب آفریقا با افزوده شدن ۱۰کشور دیگر به اداره امور مرکز و غرب آفریقا تغییر نام داده است، اظهار داشت: از میان این کشورها هفت کشور سنگال، مالی، سیرالئون، ساحل عاج، غنا، نیجریه و جمهوری گینه در تهران سفیر دارند.
وی اضافه کرد: هم اکنون این اداره ۲۴کشور سنگال، مالی، گامبیا، گینه بیسائو، جمهوری گینه، استوائی، سیرالئون، بورکینافاسو، لیبریا، ساحل عاج، غنا، توگو، نیجر، نیجریه، کامرون، چاد، گابن، آفریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کنگو، کنگو، برازاویل، آنگولا، دماغه سبز، سانوتو و برنپ در مرکز و غرب آفریقاست.
رییس اداره منطقه غرب آفریقا وزارت امور خارجه تصریح کرد: اداره مرکز و غرب آفریقا بعنوان مرکز ثقل هماهنگی فعالیتهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی سفرا در منطقه و سفرای کشورهای اروپایی آفریقایی در تهران و سازمان ها عمل می کند و تمامی تلاش خودرا برای ارتقا روابط و مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به کار می گیرد.
گرامی با اشاره به این که با عنایت به دستور وزیر امورخارجه توسعه روابط اقتصادی، صادرات محصولات و خدمات فنی و مهندسی هم پایه توسعه روابط سیاسی است و جز وظایف ما به حساب می آید، اظهار داشت: در این عرصه به رغم تلاشهای زیادی که صورت گرفته تجار و صاحبان صنایع خیلی با این منطقه آشنا نیستند و تعداد شرکت ها در غرب آفریقا به جرات به انداره انگشتان یک دست هم نیست.
وی تصریح کرد: به لحاظ ظرفیت بازار محصولات ایرانی یک بازار بسیار بزرگ است برای همین این قاره را قاره فرصت های تجاری نام نهادند و این کشورها حتی از تامین مایحتاج اولیه زندگی خود برنمی آیند و همه محصولات مورد نیاز خودرا وارد می کنند.
به گفته رئیس اداره منطقه غرب آفریقا وزارت امور خارجه، محصولات غذایی، شوینده ها، ماشین آلات صنعتی، لاستیک، خمیرآماده برای کیک و بیسکوییت و انواع فلزات از محصولات مورد نیاز در این کشورهاست.
جای خالی ایران در همکاری تجاری کشورهای جنوب خلیج فارس با آفریقا
بندر داکار چشم انداز ۲۰۲۳ دارد و الان توسط شرکت دبی پورت ورلد در حال بازسازی برای ایجاد یک بندر چند منظوره است، ۶۵ درصد کالاهایی که به مالی انتقال می یابد از بندر داکار است و بنادر دیگر سنگال ازجمله کائولات، رینجیلات که یک پالایشگاه نفت نیز در آن وجود دارد و بندر زیگین شور هستند.
سفیر ایران در سنگال با بیان این مطلب اظهار داشت: چهار بندر مهم در این کشور وجود دارد که بندر داکار پس از ابیجان و لاگوس سومین بندر بزرگ در غرب آفریقا و نهمین بندر بزرگ در کل آفریقاست و زیرساخت های قابل توجهی دارد.
محمدرضا ده شیری با اشاره به این که فرانسه وامارات در بنادر داکار فعالیتهای گسترده ای دارند، اضافه کرد: از سال ۲۰۰۷ شرکت اماراتی)دبی پورتس ورلد) موافقت نامه ۲۵ ساله ای را برای بهره مندی از امتیاز ترمینال کانتینری این کشور به امضا رسانده اند.
سفیر جمهوری اسلامی در داکار هدف از ایجاد این طرح را ایجاد یک موقعیت جدید در توسعه روابط تجاری کشورهای جنوب خلیج فارس با کشورهای آفریقاست که جای جمهوری اسلامی ایران در این پروسه خالی است.
به گفته وی، عمده محصولات صادراتی این بنادر را نمک، آجیل، بادام زمین، روغن نباتی و محصولات کشاورزی و میوه نام برد و اضافه کرد: تنها شرکت حمل و نقل دریایی مسینا در سنگال فعالیت داشته و ۲۱کشتی باری دارد و مقر آن در ایتالیا است که بتازگی فعالیتش را در این منطقه متوقف کرده است.
خرمای "پیارم حاجی آباد" مشتری زیادی در "داکار" دارد
ده شیری با اشاره به اینکه سنگالی ها به دنبال سرمایه گذارانی جهت تولید کنسروتن ماهی هستند، عنوان کرد: اگر کالایی از ایران به سنگال صادر شود۵۰ تا ۶۰روز به طول می انجامد که همین کالا از امارات ۳ماه در راهست.
سفیر جمهوری اسلامی در داکار افزود: همین طور صادرات خرمای پیارم حاجی آباد هرمزگان در ماه رمضان که از آن استقبال می شود خریداران خوبی در این کشور دارد که تا ۳ماه پیش از ماه مبارک باید به این کشور صادر شود.
ده شیری در حوزه فرصت های سرمایه گذاری درحوزه صنعت ومعدن ابرازداشت: در واردات فولاد باید درباب مورد بحث بانکی بیشترصحبت نماییم و به نتیجه قابل قبولی برسی و از سویی با کشف معادن نفت و گاز در این کشور پالایشگاه های استان هرمزگان می توانند با این کشور همکاریهای لازم را داشته باشند.
وی از دیگر ظرفیت های سرمایه گذاری در داکار با استان هرمزگان به حوزه قایق سازی در سنگال اشاره نمود که این کشور در حال تبدیل قایق های چوبی به فایبرگلاس است و اگر در این حوزه هرمزگان قادر به حمایت و کمک باشد از آن استقبال می شود.
سفیر ایران در سنگال افزود: همین طور اگر شرکت هایی برای ساخت مسکن در سنگال آمادگی لازم را داشته باشند دولت این کشور از این شرکت ها حمایت می کند و توسعه همکاریهای اتاق های بازرگانی دو کشور می تواند در دستور کار باشد و پیشنهاد می شود دعوتی از رئیس اتاق بازرگانی داکار به عمل بیاید، چونکه وی به ایران علاقه ای زیادی دارند و می توان در این حوزه کمک نماید.
هرمزگان از فرصت صادرات با "نیجریه" استفاده کند
در ادامه سفیرجمهوری اسلامی ایران در نیجریه به ظرفیت های نیجریه پرداخت و اضافه کرد: این کشور بعنوان پرجمعیت ترین کشور آفریقا جمعیتی بیش از ۲۰۰میلیون نفر دارد و عضو سازمان اپک و هم اکنون دبیرکل این سازمان نیز از نیجریه و بنابراین مورد توجه کشورهای اروپایی و چین و هند است.
محمدرضا علی بک افزود: درنیجریه همه اجناس وارداتی است و تولیدات بومی در این منطقه نیست و مجموع صادرات نیجریه درسال گذشته حدود۶۰میلیارد دلار بوده که عمده آن در حوزه نفتی بوده است.
وی مجموع واردات این کشور را ۵۰میلیار دلار اعلام نمود و افزود: چین، هند و پاکستان فعالیتهای بسیار قابل توجهی را با آفریقا آغاز کرده اند و ایران همچون استان هرمزگان نیز می تواند از این فرصت برای توسعه تجارت خارجی استفاده نماید.
ذائقه مردم "آفریقا" به سمت تولیدات ایران است
بندر ابیجان دروازه شرق آفریقا به حساب می آید و حدود ۳۲۳هزار کیلومتر مربع مساحت و۲۵میلیون جمعیت دارد، بزرگترین بندر غرب آفریقاست و۳۴لنگرگاه دارد و به راه آهن متصل است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ابیجان نیز، ماموریت ایران در این منطقه را یک ماموریت اقتصادی عنوان نمود و اضافه کرد: رئیس جمهور ساحل عاج دید مثبت وخوبی نسبت به ایران دارد.
به گفته کوروش مجیدی، موضوعات صنعتی، موادغذایی پتروشیمی، تجهیزات صنعتی و وسایل الکترونیکی از محصولات مورد نیاز این کشور برشمرد و اظهار داشت: ذائقه مردم آفریقا به سمت تولیدات ایران است اما متاسفانه کشور ما در این حوزه عملکرد خوبی نداشته است و از سویی مشکلات سیاسی و تمایل نداشتن شرکت های ایرانی به کار با کشورهای آفریقایی به علت تاخیر در سود دهی این امر را تحت تاثیر قرار داده است.
ایجاد خط کشتیرانی "بندرعباس و ابیجان" در حال پیگیری است
وی با بیان برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی بین ساحل عاج وایران، اظهار داشت: صحبت هایی در این حوزه شده است و منتظر پاسخ ساحل عاج هستیم.
سفیر جمهوری اسلامی در ابیجان بیان داشت: باری که از ایران حمل می شود در جبل علی ترخیص و باردیگر به سمت ساحل عاج حمل می شود که هزینه ها را دوبرابر کرده که خوشبختانه ایجاد خط مستقیم کشتیرانی بین بندرعباس و ابیجان در حال پیگیری است و اگر این خط کشتیرانی راه اندازی شود به حضور جمهوری اسلامی ایران در این کشور کمک زیادی می شود.
مجیدی توضیح داد: کشورهای اروپایی، ترکیه، هند بیشترین واردات به این کشور را دارند و ما با عنایت به مشکلات تحریمی که وجود دارد باید به صورت تهاتری با این کشورها کار نماییم، ساحل عاج بسیار به آموزش های فنی وتکنولوژی نیاز دارد که می توان از ظرفیت های استان هرمزگان در این حوزه استفاده کرد، همین طور مواردی مانند توسعه گلخانه ای، پرورش ماهی در قفس و دریانوردی از حوزه هایی است که فرصت های سرمایه گذاری هرمزگان را با این منطقه از آفریقا را رونق می دهد.
وی اضاف کرد: در عین حال ابرازداشت: بدقولی شرکت های ایرانیان، مقامات را در بعضی زمینه ها بدبین کرده و برای مثال با ایران خودرو صحبت هایی شده بود که قول هایی هم داده شد اما به نتیجه ای نرسید.
"گینه" فرصت دریایی برای توسعه تجارت با هرمزگان است
سفیر جمهوری اسلامی ایران در گینه نیز با اشاره به اینکه کشور جمهوری گینه کشور فرصت ها نامیده می شود و ظرفیت همکاری دوجانبه بسیاری دارد، اضافه کرد: گینه کشور معادن است وظرفیت های خوبی در این حوزه دارد معادن طلا، الماس و سنگ آهن از نمونه های این حوزه است.
محمدرضا میرزآقایی با اشاره به این مطلب که گینه نیازمند واردات داروست و حوزه سلامت ودرمان مورد بحث و بررسی دارد، افزود: این کشوردر بخش کشاورزی به علت آب وهوای استوایی از بسترهای مختلفی برای همکاری مشترک در حوزه دریایی دارد.
به گفته وی، ایجاد خطوط دریایی وکشتیرانی در ارتباط با غرب آفریقا می تواند در دستور کار قرار بگیرد، حمل و نقل دریایی نیز اگر در دستور کار قرار بگیرد بسیار موقعیت خوبی در زمینه فراهم می شود، همین طور خطوط هوایی هم از دیگر مواردی است که به حضور تجار ما در این کشور کمک خواهد نمود.
معرفی هرمزگان برای توسعه تجارت با قاره آفریقا از نگاه مدیران
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در این جلسه واردات و صادرات را امری دو سویه خواند و بر مراودات دو سویه استان و منطقه غرب آفریقا تصریح کرد.
علیرضا محمدی کرجی ران اظهارداشت: بندر شهید رجایی یکی از بزرگ ترین بنادر کشور در استان هرمزگان قرار دارد که ظرفیت غیرکانتینری ۱۰۰میلیون تن و کانتینری ۵.۷تریلیون تن را داراست و بالای یک میلیون و ۸۰۰هزار متر مکعب مخزن نفتی در این ناحیه وجود دارد.
وی با اشاره به استقرار بیش از ۱۷هکتار انبار در بندرشهید رجایی اظهار داشت: ۵۰ محوطه بخش خصوصی در این منطقه وجود دارد و تا حالا افزون بر ۹۶قرارداد سرمایه گذاری در این بندر انعقاد شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به اینکه بندرشهید رجایی ظرفیت پذیرش بزرگ ترین کشتی های کانتینر بر دنیا را دارد، اضافه کرد: سه پست اسکله نفتی نیز ظرفیتی ۳۴میلیون تنی را به این بندر افزوده است.
معاون صادرات و ترانزیت گمرک شهید رجایی نیزدر این وبینار میزان صادرات از استان هرمزگان به منطقه غرب آفریقا در سال ۹۷ را حدود ۵۰ میلیون دلار عنوان نمود که این میزان در سال گذشته(۹۸) به ۸۰ میلیون دلار افزایش یافته است.
مهدی سعیدی اضافه کرد: بیش ترین صادرات ما به کشورهای غنا، توگو، نیجریه، ساحل عاج و سیرالئون بوده و با عنایت به بعد مسافت ایجاد خطوط کشتیرانی به شدت نیاز است.
وی اظهارداشت: برای کالاهای پیشنهادی سفیران برای صادرات از استان هرمزگان هیچ منعی وجود ندارد و می توانند به سادگی صادر شوند.
مدیرکل راه آهن هرمزگان نیز در این جلسه آنلاین اظهارداشت: از سال ۸۷ هیچ گونه افزایش تعرفه ای در حمل ترانزیت نداشته ایم و ظرفیت بندرعباس حدود ۴۰ میلیون تن در بحث تخلیه و بارگیری در سال پیشبینی شده که بهترین رکورد در حوزه ترانزیت یک میلیون و ۸۰۰ تن بوده است.
اتاق بازرگانی و نمایندگی وزارت خارجه بندرعباس نظرات را پیگیری کند
استاندارهرمزگان در بخش پایانی اولین نشست ویدیویی با سفیران غرب قاره افریقا و در جمع بندی نظرات اظهارداشت: امروز طبق برنامه ای که نمایندگی وزارت امور خارجه و حوزه روابط بین الملل استانداری ترتیب داده بودند یک نشست ویدیو کنفرانسی به سفرای جمهوری اسلامی ایران درکشورهای سنگال، نیجریه، ساحل عاج و گینه درغرب آفریقا وهم چنین رئیس اداره منطقه غرب آفریقا داشتیم.
همتی برگزاری چنین نشست هایی را در شرایط کرونا و تحریم مثبت ارزیابی کرد و اظهارداشت: سفیر جمهوری اسلامی ایران درگینه به وجود معدن پودر آلمینیا در این کشور اشاره داشت که بی استفاده مانده درحالی که برای ارتقای صنعت آلمینیوم در بندرعباس و یا استان فارس به آن احتیاج داریم.
وی شناخت طرفین از ظرفیت های موجود را لازمه تعاملات و ارتباطات بیشتر در حوزه تجارت خارجی دانست و اظهار داشت: در یکی از کشورها برنامه ساخت ۱۰۰هزار واحد مسکونی در دست کار است وتلاش ما تشویق شرکت های ایرانی برای همکاری با این کشورهاست.
نماینده عالی دولت در هرمزگان اضافه کرد: درباب صادرات درشرایط تحریم گفت وگوهایی شد که همه این بحث ها و نظرات مستلزم پیگیری اتاق بازرگانی و نمایندگی وزارت امورخارجه بندرعباس است.
همتی با اشاره به این که مقرر شده یک گزارش دقیق از تمام ظرفیت های استان و توانمندی های این منطقه در زمینه های معدنی و کشاورزی در اختیار سفیران در منطقه غرب آفریقا قرار بگیرد ابراز امیدواری کرد چند فعالیت مهم از درون این نشست حاصل و تصمیم گیری ها عملی شود.
با همه این نظرات و دیدگاه هایی که مطرح شده به نظر می رسد موفقیت دیپلماسی اقتصادی جنوب کشور همچون استان هرمزگان با قاره آفریقا بیش از پیش به راهبرد اقتصادی دولت و پیگیری اتاق بازرگانی در استان هرمزگان بستگی دارد که در کنار پیگیری ها کشورهایی مورد رصد قرار بگیرد که علاوه بر نیاز به کالاهای اساسی ایرانی به محصولات تولیدی بومی خود استان هرمزگان نیازمند باشند ازاین رو تحقق دیپلماسی فعال اقتصادی در هرمزگان با این قاره مهم دنیا نیازمند بازبینی در ساختار اقتصادی می باشد.



منبع:

1399/07/17
13:22:36
5.0 / 5
1621
تگهای خبر: اقتصاد , پیگیری , خدمات , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
محفل