آرین منش در گفت وگو با محفل:

فیلترینگ، سیاستی شكست خورده است

فیلترینگ، سیاستی شكست خورده است

محفل: خراسان رضوی یك فعال سیاسی اصولگرا اظهار داشت: اقداماتی همچون فیلترینگ برای كنترل فضای مجازی شكست خورده است، بدین سبب ما بجای اینكه با برخورد، بستن و فیلتر كردن به سمت حل مشكل برویم، باید با ارتقای آگاهی های جوانان و افزایش سواد رسانه ای آنها به این مساله بپردازیم.


جواد آرین منش در گفت و گو با ایسنا با اشاره به زمزمه هایی در خصوص فیلترینگ سایر شبکه های اجتماعی در مجلس اظهارکرد: مصوبات مجلس شورای اسلامی معمولا بعد از تصویب بایستی به تایید شورای نگهبان رسیده و سپس برای اجرا به دولت ابلاغ شود. برای تسریع در این روند، گاهی رهبر معظم انقلاب در مسائل مهم کشور ورود پیدا کرده و راهکارهای میانبر را برای حل مشکلات اتخاذ می کنند.
وی افزود: چند سالی است که شورایی به ابتکار و با ابلاغ مقام معظم رهبری در کشور تحت عنوان شورای عالی فضای مجازی و به تبع آن مرکزی به نام مرکز ملی فضای مجازی شکل گرفته است، این شورا با هدف سیاست گذاری، برنامه ریزی و اجرا در حوزه ی فضای مجازی به صورت کلی شکل گرفته ؛ از کنترل و هدایت محتوا گرفته تا مواجه با شرایط جنگ فرهنگی و هدفمند کردن فضای مجازی.
این فعال سیاسی اصول گرا بیان کرد: در این شورا روسای سه قوه حضور داشته و صدا و سیما، وزیر ارشاد، وزیر اطلاعات، وزیر علوم وتحقیقات، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، فرمانده ی سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و اشخاص حقیقی دیگر با ابلاغ رهبری عضو آن شده اند.

آرین منش اشاره کرد: فکر نمی کنم نهادی با این همه مسئول از همه ی قوا داشته باشیم. هدف این شورا کنترل، ساماندهی و ارتقای امنیت فضای مجازی است؛ همین مسائلی که در مجلس مطرح می شود، به نظر نمی آید اصلا ضرورتی داشته باشد که مجلس شورای اسلامی در این حوزه ورود پیداکند.

وی با اشاره به طرح مساله فیلترینگ اظهار داشت: طرح این مساله در مجلس دقیقا مثل کارهای موازی است که در کمیسیون فرهنگی مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی اتفاق می افتد. وقتی چنین شورا و مرکزی وجود دارد که تمام مسئولان تراز اول کشور در آن جمع شده و قدرت اجرایی دارند، مطرح کردن چنین طرح کوچکی در مجلس شورای اسلامی چه محلی از اعراب دارد؟ بدین سبب من معتقدم پس از بررسی درصورت تصویب هم شورای نگهبان به سبب اینکه نهادی به این منظور از طرف رهبری تعیین شده، بعید است مصوبات مجلس را تایید کند.
این نماینده ی پیشین مجلس با اعلان اینکه مردم راه های استفاده از فضای مجازی را تجربه کرده اند، اظهار نمود: درحال حاضر میلیون ها نفر متاسفانه با راهکارهایی که برخی مسئولین اتخاذ کردند، مجهز به فیلترشکن شده اند. افرادی که در گذشته از فیلترشکن استفاده نمی کردند بعد از آن که شبکه هایی مثل تلگرام فیلتر شدند به فیلترشکن روی آوردند.

وی در ادامه اظهار داشت: این خود نقض غرض است، هدف این بوده که مردم در فضای سالم حرکت کنند درحالی که با این کار به سمت استفاده از فیلترشکن رفته و زمینه ی استفاده ی ناسالم از فضای مجازی را فراهم می کنند، بدین سبب اینگونه نیست که در دنیای امروزه با گسترش بیش از پیش شبکه ها و امکانات مجازی، با فیلترکردن اینستاگرام و... محدودیتی ایجاد شود.

آرین منش در ارتباط با راهکارهای جایگزین برای فیلترینگ اضافه کرد: بجای این محدودیت ها باید مصونیت سازی و ارتقای سواد رسانه ای در دستور کار مسئولین و مجلس قرار گیرد.

این فعال سیاسی اصولگرا با انتقاد از سیاست فیلترینگ اشاره کرد: این اقدامات تابحال در حوزه ی فضای مجازی شکست خورده بوده، بدین سبب ما بجای اینکه با برخورد، بستن و فیلتر کردن به سمت حل مشکل برویم، باید با ارتقای آگاهی های جوانان، دانش آموزان، دانشجویان و افزایش سواد رسانه ای آنها به این مساله بپردازیم، چونکه فضای مجازی شمشیر دو لبه ای است که هم می تواند در جهت رشد و آگاهی افراد استفاده گردد و هم می تواند مخرب باشد، اینکه چگونه از این وسیله استفاده کنند نیازمند ارتقاء سواد رسانه ای مردم است.




منبع:

1399/06/24
13:51:21
5.0 / 5
1790
تگهای خبر: ابلاغ , تصویب , خراسان رضوی , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
محفل