در نشست مجلس خبرگان مطرح شد

انتقاد پزشکیان از مداخلات سیاسی در انتصابات مدیریتی

انتقاد پزشکیان از مداخلات سیاسی در انتصابات مدیریتی

به گزارش محفل، رئیس جمهور خطاب به کسانیکه در انتصابات مدیریتی مداخله می کنند، اظهار داشت که چرا هیچ کس نمی پرسد این مدیر چه عملکردی داشته، فقط می گویند چرا نظر سیاسی یا جناحی او فلان طور بوده است.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، مسعود پزشکیان روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در بخشی از سخنانش در سومین اجلاسیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به ضرورت اصلاح نگاه و رویکرد به اختلافات خاطرنشان کرد: هیچ کس بی عیب نیست. من هم معصوم نیستم، اما نیت و اراده ام اینست که برای ایران، دین، باور و راستی تلاش کنم. اگر می خواهید کمک کنید، بیایید کمک کنید تا این راهی که می گوییم، در عمل پیاده شود. با دستور و فریاد که چیزی درست نمی گردد. اگر کسی حرفی دارد، در عمل نشان بدهد. نشان بدهید چه باید کرد و چه نباید کرد.
وی ادامه داد: مگر نمی گوییم مردم باید از مسئولان الگو بگیرند؟ خب ما چطور عمل می کنیم؟ آیا رفتار، گفتار، صداقت، انصاف، رحمت و درستی در عمل ما هست؟ اگر هست، مردم باور می کنند. لازم نیست چیزی بگوییم؛ صداقت خودش جذب می کند، مردم عاشق آدمی می شوند که صادق است، مهربان است و با رحمت رفتار می کند.
وی با یادآوری خصوصیت های اخلاقی برخی شخصیت های برجسته اظهار داشت: امام جمعه ما و حتی رئیس جمهور سابق که خدا رحمتشان کند، رفتارشان با مردم فرق داشت، همین رفتارها مردم را جذب می کند. کسی که دلش برای همه مردم می سوزد، نه فقط برای یک گروه خاص، برای یک جناح، مردم او را دوست دارند. این همان چیزی است که ما گم کرده ایم.
رئیس جمهور هم چنین در قسمت دیگری از سخنانش گفت: اگر کشور مقرر است اصلاح گردد، این مسیر فقط از راه نخبگان امکان دارد. کسی که تنها ادعای مسلمانی دارد اما کار بلد نیست، در عمل به کشور خیانت می کند. تقوا یعنی تصمیم گیری درست، اجرا با بهره وری و حرکت برای خدا. کسی که ۱۰ تومان می گیرد و ۱۰۰ تومان هزینه می تراشد، متقی نیست.
وی افزود: دولت آماده است به افراد توانمند مسئولیت واگذار کند. هر کس ادعا دارد که می تواند محله ای را مدیریت کند، معیشت مردم را سامان دهد، فرهنگ منطقه را ارتقا دهد، بیاید و مسئولیت بگیرد. رقابت باید در خدمت باشد، نه در قدرت. دعوا نکنیم که چه کسی کجا بنشیند، هر کس اهل کار است بیاید میدان را به دست بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: نزدیک به ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ بنگاه و شرکت زیر نظر تأمین اجتماعی داریم. تا می خواهیم ترکیب هیأت مدیره را تغییر دهیم، می گویند تو فلانی را گذاشتی، چرا این یکی را برداشتی، چرا حزب اللهی نیست، چرا مذهبی نیست. شما بفرمایید چه کسی را بگذارم، من همان را می گذارم، اما این بنگاه نباید ضرر بدهد.
پزشکیان با اشاره به وضعیت زیان ده بعضی از بنگاه های اقتصادی اظهار داشت: برخی مدیران، فوق العاده مدیریت دریافت می کنند، در حالیکه بنگاه تحت مدیریت شان زیان می دهد. این چه منطقی است که من به مدیری که ضرر می زند، پاداش بدهم.
وی افزود: وقتی می خواهیم مدیری را تغییر دهیم، حرف هایی زده می شود که چپ گذاشتی، راست برداشتی، مذهبی گذاشتی، غیرمذهبی برداشتی؛ من می خواهم بنگاه اقتصادی اداره کنم، نه جناح سیاسی. هر کس بلد است اداره کند، بسم الله. پیامبر اکرم وقتی بت های کعبه را شکست، کلید را داد به همان کسی که تا آن روز مسئول نگهداری بت ها بود، چون بلد بود چطور در کعبه را باز کند. هم اکنون این تفکر وجود دارد که چون ما آمده ایم، باید حتما فلانی مدیر باشد، حتی اگر بلد نیست. این خیانت به منابع کشور است. قانون، سیاستهای کلان و چشم اندازی که از جانب مقام معظم رهبری تعیین شده، باید اجرا شوند. هرکس این مسیر را اجرا کند، ما به او کار می دهیم، اگر اجرا نکرد، نمی دهیم.
وی با تکیه بر ضرورت شفافیت در واگذاری ها اشاره کرد: خصوصی سازی نباید به شکل رها شده صورت گیرد. باید بدانیم به چه کسی می سپاریم، با چه سازوکار و چه نظارتی. اگر بدون دقت واگذار نماییم، منابع کشور به سادگی از دست می رود و نتیجه ای هم حاصل نمی شود.
رئیس جمهور با انتقاد از مداخلات سیاسی در انتصابات مدیریتی اظهار داشت: وقتی کسی می گوید فلانی را برداشتی و فلان کس را گذاشتی، می پرسم بفرمایید شما بگویید چه کسی را بگذارم. وقتی یک بنگاه را واگذار می نماییم، کلی آدم پشت ماجرا می آید و اعتراض می کند که چرا این فرد انتخاب شد، چرا آن فرد حذف شد. هیچ کس نمی پرسد این مدیر چه عملکردی داشته، فقط می گویند چرا نظر سیاسی یا جناحی او فلان طور بوده است.
وی خاطرنشان کرد: هر هفته جلسات مستمر برگزار می گردد و گزارش های مختلف درحال آماده سازی است. سه اولویت اصلی در شورایعالی انقلاب فرهنگی مشخص شده است؛ آموزش و پرورش، دانشگاه ها و خانواده. اما این که چگونه باید این کار را جلو برد، احتیاج به گفتگو و تصمیم جمعی دارد.
وی تاکید کرد: نباید طوری رفتار نماییم که افراد به جای اصلاح، تبدیل به مخالف شوند. در مبحث ناهنجاری های اجتماعی، همچون پوشش و معضلات مشابه، جلسه ای با حضور آقای اژه ای، آقای قالیباف و سایر مسؤلان داشتیم. هدف ما این بود که بررسی نماییم چطور میتوان با این پدیده ها برخورد کرد، بدون این که تنش اجتماعی ایجاد شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه «برخوردها باید حساب شده باشد»، اظهار داشت: اگر تصمیم یا رفتاری از جانب ما سبب تحریک جامعه شود و زمینه سوءاستفاده دشمن را فراهم آورد، گرفتار نقض غرض شده ایم. تصمیماتی گرفته ایم که ان شاءالله عملیاتی خواهد شد. در مجلس تصمیماتی گرفتیم که امروز با حجم عظیمی از پروژه های ناتمام مواجه هستیم. رقمی بین یک تا پنج میلیون میلیارد تومان پروژه در کشور نیمه کاره رها شده که برای آنها هزینه شده ولی به سر انجام نرسیده اند. در همان مجلس، از رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سؤال کردم که چرا این همه پروژه جدید تصویب می نماییم، در حالیکه پروژه های نیمه کاره فراوان داریم. وقتی پول نداریم، چرا پروژه جدید تعریف می نماییم، با مردم باید صادق بود. هیچ انسان عاقلی این کار را نمی کند.
وی در اشاره به چالش های اصلی در راه حکمرانی و توسعه کشور گفت: برای همه این مسایل طرح داریم. در حوزه برق، همان گونه که پیشتر عرض کردم، سال جاری با لطف خدا تلاش خواهیم کرد برای سال های آتی گرفتار بحران نشویم. مطابق قانون برنامه پنج ساله، باید ۱۰ هزار مگاوات برق خورشیدی تولید شود، اما ما سال جاری برای تولید بالای ۲۰ هزار مگاوات هدف گذاری کرده ایم.
وی هم چنین با تکیه بر پیوند مستقیم توسعه اقتصادی با زیرساخت های انرژی خاطرنشان کرد: علت بیکاری و رکود تولید اینست که برق نداریم. اگر کارخانه برق نداشته باشد، نمی تواند تولید نماید، نمی تواند مواد اولیه را وارد کند. حتی کارخانه هایی که سرمایه دارند، به سبب کمبود انرژی متوقف می شوند. بخشی از پول هم در راه گم می شود، ما داریم تلاش می نماییم این روند اصلاح گردد.
پزشکیان در قسمت دیگری از سخنانش اظهار داشت: اگر فردی بی حجاب است، اما کاری به دین ندارد، نباید با رفتاری نادرست کاری نماییم که ضد دین شود. اگر هم نمی توانیم او را باحجاب نماییم، لااقل ضد دینش نکنیم. راه موثر برخورد، مواجهه تنش زا و ضدیت آفرین نیست. اگر با یک اقدام ما، آمریکا یا اسرائیل بتوانند موج سازی و از آن سوءاستفاده کنند، نباید آن اقدام را انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: اصلاح رفتار مردم با دستور و قانون صورت نمی گیرد. آن چه را در دل مردم است نمی توان با اجبار تغییر داد. باید به جای نفرت، باور ایجاد نماییم. اگر من به دین و کشور اعتقاد پیدا کنم، احتیاج به زور نیست. اگر فقط زور باشد، در دل من نفرت شکل می گیرد.
وی تاکید کرد: من از اقداماتی که دشمنان بتوانند از آن سوء بهره گیرند پرهیز می کنم. نباید کاری بکنم که انقلاب زیر سوال برود. نمی خواهم موجی ایجاد شود که دیگر نتوانم آنرا جمع کنم. این کار را بلد نیستم، اما به اعتقاداتم پایبندم. من هیچگاه حاضر نیستم کاری انجام دهم که کشور بهم بریزد. اگر احساس کنم با اقدامی وحدت ملی خدشه دار می شود، آن کار را نمی کنم، چون وحدت برای من اولویت دارد.
رئیس جمهور اظهار داشت: همسر من، که خدا رحمتش کند، متخصص و فوق تخصص زنان بود. چادری و مؤمن بود. زمانیکه در دانشگاه فقط دو دختر چادری وجود داشت، یکی از آنها همسر بنده بود. با همین معیار، با او ازدواج کردم. اما این که چگونه باید در جامعه عمل کرد که به نظام و انقلاب صدمه ای نرسد، مساله مهمی است. اصلاح جامعه با دستور و اجبار ممکن نیست. نمی توان با گرفتن، زدن یا تهدید، باور ساخت. اگر رفتار ما سبب بدتر شدن شرایط شود، نباید آنرا ادامه دهیم، اما در مقابل برهنگی و ساختارشکنی هم بی تفاوت نخواهیم بود و حتما اقدام مناسب صورت خواهد گرفت، ولی با تدبیر و درایت، نه با اقدامی که دشمنان بر آن موج سواری کنند.




منبع:

1404/02/16
10:19:40
5.0 / 5
16
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , تصویب , حكم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
لینک دوستان محفل
محفل