پرونده سازی خبرنگاران لندن نشین علیه یكدیگر؛

رعنا گیت!

رعنا گیت!

محفل: محفل: انتشار فایل صوتی یکی از خبرنگاران بی بی سی فارسی به موضوعی برای جنجال میان شبکه های فارسی زبان خارج از ایران بدل شده و حالا جنگی رسانه ای میان خبرنگاران رسانه های فارسی زبان شکل گرفته است.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، هفته گذشته یک فایل صوتی از «رعنا رحیم پور» خبرنگار شبکه خبری «بی بی سی فارسی» انتشار یافته که در گفت و گو با مادر خود از اهداف شبکه «ایران اینترنشنال» در اعتراضات اخیر ایران سخن می گفت.
رحیم پور در این گفت و گو مدعی شد: «خبر نگران کننده ای که من شنیدم این است که روسای اینترنشنال فرمان داده اند که فقط با رهبران احزاب در ایران مصاحبه کنند.»
او وقتی با سوال مادرش که گفت "آخه حزبی نداریم که! کدام حزب"، مواجه گردید، عنوان کرد: «نه دیگه احزاب کرد، لر، عرب و... الان باید بفهمید نکته من چیست. این جای نگرانی دارد. کشورهای منطقه ایران دموکراتیک نمی خواهند. اگر ایران دموکراتیک شود و جنبش زنان راه بیفتد و حقوقشان را بگیرند، نخستین جایی که وحشت می کند عربستان است. این ها که بدنبال آینده ایران نیستند. علنا شروع می کنند به طبل جدایی طلبی زدن. این ها یک ایران تکه پاره تضعیف شده می خواهند و دارند این طبل را می کوبند.»
انتشار این صحبت های خصوصی خبرنگار «بی بی سی فارسی» موجب شد تا وی نسبت به آن واکنش نشان دهد و در یک استوری اینستاگرامی نوشت: «در ساعات گذشته قسمتی از مکالمه خصوصی من و مادرم پخش شده. تنها احتمالی که به ذهن من می رسه اینه که صدای ویدئوچت، بوسیله شنود خونه موبایل پدر و مادرم در تهران یا خونه و موبایل من در لندن ضبط شده. طبیعیه که من در گفتگوی خصوصی با پدر و مادرم شاید حرف هایی بزنم که هیچ گاه علنی نمی زنم. حرف هایی که عوامل جمهوری اسلامی بطور گزینشی و برای اختلاف افکنی و پیشبرد منافعشون منتشر می کنند. من به همه خبرنگاران فارسی زبانی که در خارج از ایران باوجود فشارهای گوناگون حکومت، درحال خبررسانی هستند احترام می گذارم. انتشار و بازنشر این فایل صوتی بر خلاف خواست من و نقض حریم خصوصی من و والدینمه.»
در این میان فایل صوتی دیگری هم از او منتشر گردید که در آن اظهار داشت: «واقعا خشونتی که از یه سری از این جوونها دیدم در این یکی دو روز گذشته ترسناکه. من اصلا حتی یه شبش پنیک شدم. می ره به سمت جنگ داخلی اگه همینطوری ادامه پیدا کنه.»
رحیم پور در واکنش به این فایل ها در یک ویدئو که از خود منتشر نمود مدعی شد: «فایلی که سپاه منتشر نموده از چندین تماس مختلفه و کلا حرف ها و جمله های من رو پس و پیش کردند و یه جوری ادیت کردند که عملا به نتیجه ای که خودشون می خوان برسن. اما این حرف ها نظرات حرفه ای من نیست. حرف های بین یک مادر و دختره که راجع به هزار تا چیز با هم حرف می زنند.»
از سوی دیگر شبکه «ایران اینترنشنال» که از طرف این خبرنگار «بی بی سی فارسی» به کوشش برای تجزیه طلبی متهم شده در گزارشی وی را «وکیل مدافع شیطان» نامید و ادعا نمود که اظهارات رحیم پور کذب و هدف «ایران اینترنشنال» عدم سانسور هر تفکری در قالب های حرفه ای است. گزارشگر این شبکه خبری همین طور در گزارش خود عنوان کرد: «مردم کردستان، سیستان و بلوچستان و خوزستان به عنوان شهروندان ایران هم می توانند در این رسانه حرف بزنند. همچنان که بی بی سی فارسی به تریبون اصلاح طلبان جمهوری اسلامی شهرت پیدا کرده.»
از سوی دیگر «شلر حقانی فر» خبرنگار «ایران اینترنشنال» در رشته توییتی با حمله به رعنا رحیم پور ادعا نمود که کلیدواژه های استفاده شده در فایل صوتی رحیم پور همان سخنان مسئولان جمهوری اسلامی است و از وی خواست به خاطر این اظهارات، عذرخواهی کند.
در این میان خیلی از فعالان در رسانه های اجتماعی همچون توییتر با حمله به رحیم پور، انتشار اظهارات او را در وضعیت فعلی ایران در امتداد اهداف جمهوری اسلامی دانستند و فشار برای اخراج او از بی بی سی را شروع کردند.
موضوع کوشش برای سمت و سو دادن به اعتراضات مردمی در ایران و به آشوب کشیدن اعتراضات که رحیم پور به آن اشاره کرده و حمایت عربستان سعودی از شبکه «ایران اینترنشنال» در امتداد همان جنگ ترکیبی یاد شده تعدادی از مسئولان جمهوری اسلامی است که "رسانه" یکی از ابزار اصلی آن بشمار می رود.
شاید بنا بر این باشد که اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات در گفت وگوی اخیر خود شبکه «ایران اینترنشنال» را یک شبکه تروریستی خواند که همکاری با آن و پشتیبانی از آن تبعاتی به همراه خواهد داشت.
به هر حال دعوای خبرنگاران «بی بی سی فارسی» و «ایران اینترنشنال» بالا گرفته تا جایی که رحیم پور امروز (شنبه ۲۱ آبان) در یک استوری با تأکید بر این که پس از ۱۵ سال کار خبری در تبعید، ایران را در خود کشته است، نوشت: «اینجا من نقطه پایان گذاشتم بر ایران... شما نه بدنبال حقیقت، بلکه دنباله روی سپاه و رسانه های لندنی از جنس سپاهید.»
حال باید منتظر ماند و دید در این آشفته بازار این روزهای اخبار، آیا از این دست افشاگری ها در بین خبرنگاران و رسانه های فارسی زبان خارج از ایران باز هم ابعاد جدیدی خواهد یافت و رعنا رحیم پور دیگری قربانی دعوای رسانه ای خواهد شد یا خیر.




منبع:

1401/08/22
08:56:37
5.0 / 5
431
تگهای خبر: وكیل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
محفل