معاون پارلمانی رئیس جمهور:

دولت از استیضاح فاطمی امین برای تعامل با نمایندگان استفاده می کند

دولت از استیضاح فاطمی امین برای تعامل با نمایندگان استفاده می کند

به گزارش محفل، معاون پارلمانی دولت در یادداشتی در دفاع از وزیر صنهعت، معدن و تجارت نوشت: دستاوردهای حاصله در در وزارت صمت در همین فرصت یکساله امیدبخش است و اراده و همت روز افزون در سایه همکاریهای مجدانه و نظارت مشفقانه مجلس محترم اساسا به پیمودن درست بخش اعظمی از طریق نارفته کمک خواهدنمود.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، متن یادداشت سیدمحمد حسینی به شرح زیر است:
طبق اصل 89 قانون اساسی استیضاح حقی است که نمایندگان مجلس در مقام اعمال وظیفه نظارتی خود می توانند بهره گیرند. دولت سیزدهم از این که قسمتی از نمایندگان محترم مجلس این فرصت را برای توضیح عملکرد وزارت مربوطه فراهم آورده اند طبیعتاً گرفتار انقباض روحی و رفتاری نخواهد شد بلکه می کوشد از آن برای گفتگوی مثبت و تعامل رو به جلو با نمایندگان مجلس و روشنگری بیشتر برای ملت شریف به درستی بهره گیرد.
تأکید می کنم هیچ شکی در حُسن نیت اکثریت طراحان استیضاح نیست حتی اگر قسمتی از خواسته هایشان ناظر به وضعیت و مشکلات حوزه انتخابیه باشد، اما یک ملاحظه مهم را با یک مقارنه برادرانه با آنان و افکار عمومی در بین می گذارم.
خدایش بیامرزد مبنای حضرت امام (ره) در اجتهاد فقهی سه عنصر مهم داشت: زمان، مکان و شخصیت فقیه، بنظر می رسد در عرصه سیاست هم اجتهاد از این عناصر فارغ نیست. اگر این فرض را که نمایندگان محترم با اقدام به استیضاح بدنبال بهتر شدن هستند مفروض بدانیم، سوال این است آیا اکنون به لحاظ زمانی باتوجه به همه مسائل جاری داخلی و منطقه ای و بین المللی برای این کار مناسب است؟ تاکید می کنم نماینده مردم حق دارد و قدرت تشخیص هم دارد اما از آنجائیکه ما بر آن باوریم که مجتهد به همان اندازه که مصیب است می تواند به رغم بذل جهد مخطی باشد ارائه مشورت را حق شهروندی خود می دانیم.
البته با اندک مراجعه ای به رسانه ها می شود دریافت بسیاری نمایندگان مردم هم همین نکته را تاکید می کنند. هرکسی که با معادلات جاری سیاسی و حکمرانی سر و کار دارد همچون نمایندگان عزیر استیضاح کننده خوب می دانند که به لحاظ قانونی و شرعی هیچ ایرادی ندارد که در یک روز وزیری رأی اعتماد بگیرد و همزمان درخواست استیضاح وزیر دیگری اعلام وصول شود اما شاید عرف جامعه برای چنین پدیده ای پرسش داشته باشد پس کوشش برای طی طریق احسن شایسته تر می نماید.
امروزه بر کسی از صاحب نظران پوشیده نیست که "ثبات نسبی مدیریت" از عناصر اساسی تحقق اهداف برنامه ریزی شده یک سازمان و حتی کشور است؛ مروری ساده بر حافظه ها نشان میدهد طی کمتر از ۹ سال در وزارت صمت با همه تنوع و گستردگی رسالت ها و ماموریت های پیش رو، ۷ وزیر و سرپرست جابجا شده است ( نعمت زاده، شریعتمداری، رحمانی، مدرس خیابانی، سرقینی، رزم حسینی و فاطمی امین ) آیا قواعد حکمرانی خوب و مبتنی بر حکمت اقتضا نمی کند که اجازه بدهیم وزیری که با برنامه مشخص و همکاران همراه ریل گذاری های لازم را برای تحقق وعده های دولت سیزدهم بستر سازی کرده است به کار خود ادامه دهد؟
البته نه صاحب این قلم سر و سری با وزیر محترم دارد و نه بر این باور است که روش و توان مدیریت ایشان کامل و بی نقص است یا همه خواسته های جامعه هدف تحقق یافته است. برای مثال مشکل خودرو باید حل شود اما مطمئنا با رفتن یکی و آمدن دیگری جامه عمل نخواهد پوشید چون ده ها متغیر بر این معادله حاکم است، از سویی انصاف ایجاب می کند که برآوردن تمام خواسته ها ولو بیشتر به حق نمایندگان و مهم تر از آن عموم مردم را که بیش از دو دهه ورد زبان ها و موضوع قلم هاست به همراه راهکار و جبران کاستی های متراکم طولانی مدت را از کسی که تنها یک سال سکاندار این جایگاه است یکجا و بصورت فوری فوتی نخواهیم.

ممکن است گفته شود همیشه در کشور مسائلی جاری است پس چنین استدلالی بیش از آن که دلیل باشد بهانه است برای توقف استیضاح. پاسخ روشن است ما نگاه خویش را امینانه به شما عرضه کردیم حال این شمایید که مسوولانه تصمیم بگیرید.( وقفوهم انهم مسؤولون)
عجیب است که برخی ها تلاش می کنند هر ماجرایی را حیثیتی کنند - دور از ساحت بیشتر نمایندگان عزیز امضاء کننده – بطورمثال چنین گفتمانی را در میان نمایندگان رواج می دهند که اگر مجلس به استیضاح رأی ندهد سبب تضعیف خانه ملت می شود و حال آنکه اکثریت قاطع ساکنان بهارستان براین باورند که باید به حجت شرعی عمل کنند و دفع مفاسد و جلب مصالح کشور، ملت و نظام را بر هر معادله ای ترجیح دهند. پس التزام به این قاعده اقتضاء میکند بدون آنکه به حساسیت های نابجا دامن زده شود و یا دو قطبی های جعلی شکل بگیرد صحن مجلس با شنیدن سخن طرفین تصمیمی را بگیرد که به نفع مردم و کشور است. مگر فراوان نمی گوییم و نمی شنویم که « نحن ابناء الدلیل »
چکیده گزارش تحول در بخش صنعت، معدن و تجارت که در وزارت متبوع تهیه شده، حاکی از آنست که دستاوردهای حاصله در همین فرصت یکساله امیدبخش است و اراده و همت بیش از پیش در سایه همکاریهای مجدانه و نظارت مشفقانه مجلس محترم بطور قطع به پیمودن درست بخش اعظمی از راه نارفته کمک خواهدنمود که بحمدالله افق های مشترک مجلس و دولت در نگاه به قضایا ضمن عنایت به وظیفه ذاتی هر کدام به دور از مجامله های لطمه زا بیان کننده میسور بودن چنین چشم اندازی است.
امروزه کارکرد بسیار اثرگذار رسانه ها در عرصه اجتماعی و حکمرانی بر کسی پوشیده نیست. ضمن تقدیر از همه اصحاب شریف رسانه انتظار آنست که در نقل اخبار و اظهار نظرها امانتداری و صداقت و در تفسیر و تحلیل ها جانب خداوند و مصالح عمومی کشور و ملت مورد عنایت ویژه باشد.
در پایان تاکید می کنم با شناختی که از نزدیک نسبت به بدنه مجلس حاصل است، بنای اکثریت قاطع کمک به پیشبرد اهداف نظام و موفقیت دولت انقلابی سیزدهم است. به قول رئیس محترم مجلس ما محکوم به موفقیتیم و این مهم اراده، تمهیدات، مقدمات، تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های متقن و به دور از احساسات را می طلبد که دعا می نماییم آن چه صلاح ملک و ملت است خداوند بر دل ها و ذهن ها الهام فرماید. مطمئنم وزیر محترم هم همین را می پسندد.





منبع:

1401/08/09
08:56:27
5.0 / 5
520
تگهای خبر: حكم , دولت , صنعت , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
محفل