تهیه و ارائه لیست جدید مناطق کمتر توسعه یافته توسط سازمان برنامه و بودجه کشور
محفل: سازمان برنامه و بودجه کشور به استناد بند (ت) ماده (32) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، بند (ذ) اصلاحی ماده (132) قانون مالیات های مستقیم، اصلاحی در ماده (31) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و بند (1) ماده (68) قانون مدیریت خدمات کشوری، لیست جدید مناطق کمتر توسعه یافته کشور به همراه پیشنویس مصوبه مربوطه را جهت بررسی و تصویب در هیئت وزیران ارائه کرد.
به گزارش محفل به نقل از «پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت» به سبب بند (ت) ماده (۳۲) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، دولت مکلف است ۳ درصد از درامد حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی را به ترتیب یک سوم به استانهای نفت خیز و گازخیز که سهم هر استان بر طبق سهم ان استان در ارزش صادرات نفت خام و خالص صادرات گاز طبیعی تعیین می گردد و دوسوم به شهرستان های مناطق کمترتوسعه یافته که بر طبق فاکتورهای توسعه نیافتگی به تفکیک شهرستان توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تعیین می شود، جهت اجرای برنامه عمرانی بودجه های سنواتی اختصاص دهد. این اعتبار فقط به مناطق نفت خیز و مناطق توسعه نیافته اختصاص می یابد و سبب کاهش سهم اعتبارات استانی این مناطق نمی گردد. همین طور به سبب این بند از قانون، بخشنامه اجرائی ماده مذکور ظرف مدت ۶ ماه بعد از ابلاغ این قانون به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور (دبیرخانه) به تصویب هیئت وزیران می رسد.
علاوه بر این، بر طبق بند (ذ) اصلاحی ماده (۱۳۲) قانون مالیات های مستقیم، لیست مناطق کمتر توسعه یافته شامل استان، شهرستان، بخش و دهستان در سه ماهه اول در هر برنامه پنجساله توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی با لحاظ فاکتورهای نرخ بیکاری و سرمایه گذاری در تولید تهیه می شود و به تصویب هیئت وزیران می رسد و تا ابلاغ لیست جدید، لیست برنامه قبلی معتبر می باشد. تاریخ شروع فعالیت با تأیید مراجع قانونی ذیربط مناط اعتبار برای احتساب مشوق های مناطق کمترتوسعه یافته است.
بر طبق بند (۱) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری، فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا برای مشاغل تخصصی که شاغلین آنها دارای مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر می باشند، تا به میزان ۲۵ درصد امتیاز حقوق ثابت و برای سایر مشاغل تا ۲۰ درصد حقوق ثابت هر کدام از کارمندان واجد شرایط پرداخت خواهد شد و لیست این مناطق در هر دوره برنامه پنجساله با پیشنهاد سازمان به تصویب هیئت وزیران می رسد.
در همین راستا، سازمان برنامه و بودجه کشور لیست جدید مناطق کمتر توسعه یافته را به همراه متن پیش نویس مصوبه مربوط جهت بررسی و طرح و تصویب در هیئت وزیران، ارائه کرده است.
به سبب پیشنهاد مذکور، محدوده جغرافیایی فعلی دهستان ها و شهرهای (با لحاظ حریم آنها) مندرج در لیست ارائه شده توسط سازمان برنامه و بودجه کشور، ملاک اعمال تسهیلات و حمایتهای موضوع این پیشنهاد می باشند و تغییرات آتی تقسیمات کشوری و یا تغییر نام انها تاثیری در محدوده جغرافیایی مصوب و ادامه اعمال تسهیلات و حمایتهای یاد شده نخواهد داشت.
همین طور فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته فقط به کارکنان واجد شرایط شاغل در مناطق روستایی تابعه دهستان های مندرج در لیست مذکور پرداخت می گردد.
محدوده جغرافیایی مناطق آزاد تجاری-صنعتی مشمول حمایت مندرج در این مصوبه پیشنهادی نبوده و پالایشگاه های نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع فولاد، سایر صنایع انرژی بر و معادن درجه یک، دو و سه استخراج سالیانه کانسنگ مستقر در مناطق کمتر توسعه یافته، مشمول معافیت های یاد شده در این مصوبه نمی باشند.
سازمان برنامه و بودجه کشور نیز موظف خواهد بود با هماهنگی معاونت توسعه روستایی معاون اول رییس جمهور، مرکز آمار ایران، وزارت کشور، سازمان اداری و استخدامی کشور، معاونت حقوقی و امور مجلس رییس جمهور و سایر دستگاه های اجرائی، فاکتورهای تعیین مناطق کمتر توسعه یافته را نهایی نموده و مرکز آمار موظف به جمع آوری داده های مورد نظر در هر دوره ۵ ساله آماری گردیده و لیست مناطق کمتر توسعه یافته در سه ماهه اول بعد از تصویب هر یک از برنامه های ۵ ساله بروزرسانی می گردد.
گفتنی است، پیشنهاد یاد شده در حال حاضر در کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیط زیست دولت مراحل بررسی کارشناسی و تصمیم گیری را سپری می کند.
منبع: mahfel110.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب