رئیس شورای عالی استان ها:

لزوم آموزش نمایندگان مردمی شورا و مجلس

لزوم آموزش نمایندگان مردمی شورا و مجلس

محفل: رییس شورای عالی استانها در سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه امروز تهران اشاره کرد: ما فکر می نماییم کسی که ثبت نام می کند برای نمایندگی مردم، چه در شوراها، چه در نمایندگی مجلس در همان حال باید وزارت کشور با همکاری شورای عالی استانها یک بسته آموزشی در اختیار آن کاندیدا بگذارد که در جریان وظایف، تکالیف و توانمندی هایی که باید در عرصه خدمت به مردم داشته باشد، قرار گیرد.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا پرویز سروری رییس شورای عالی استانها و نائب رئیس شورای شهر تهران به عنوان نخستین سخنران قبل از خطبه های نماز جمعه امروز تهران به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی اشاره کرد: نظام جمهوری اسلامی برمبنای حضور مردم در همه عرصه های تصمیم سازی و تصمیم گیری شکل گرفت و وقوع انقلاب اسلامی نیز بر همین شکل بود.
سروری افزود: حضرت امام(ره) در طول مبارزات برای رسیدن به پیروزی در انقلاب اسلامی هیچ گاه حاضر نشد قطب های قدرت را در این مساله مداخله بدهد. هیچ یک از احزاب، گروه ها و بلوک های قدرت مثل شوروی و آمریکا نتوانستند در لایه های تصمیم گیری نظام مداخله کنند چونکه طراحی امام خمینی (ره) این بود که قدرت واقعی پس از خداوند که منبعث از اراده حضرت حق است در مردم تجلی پیدا کرده و اگر مردم در جریان مسائل قرار گیرند آن موقع است که با تمام توان و قدرت در دفاع از نظام جمهوری اسلامی حرکت خواهند کرد.
رییس شورای عالی استانها اظهار نمود: بنا بر این است که می بینیم امام امت در نخستین انتصابات و پیام هایی که پس از وقوع انقلاب اسلامی داد تشکیل شوراهای کشور بود. در ۹ اردیبهشت سال ۱۳۵۷ که تنها چند ماهی از وقوع انقلاب اسلامی نگذشته بود امام(ره) بیانیه تشکیل شوراهای کشور را صادر کرد که موضع تصمیم سازی و تصمیم گیری را به مردم منتقل کند تا در جریان سرنوشت خود بیشترین نقش و مشارکت داشته باشند.
سروری افزود: فلسفه نمازهای جمعه در کشور نیز به همین دلیل است. چرا برای نماز جمعه وجوب قرار داده شده است؟ وجوب عینی در زمان حضور امام زمان و وجوب تاخیری در زمان غیر امام زمان؛ اما مسئله وجوب تاکید گردیده است چونکه مردم باید در جریان امور قرار گیرند و نسبت به روند کارها در کشور باخبر باشند. بنا بر این نماز جمعه را نماز سیاسی عبادی می دانند، یعنی خطیبی که یا حاکم اسلامی است یا از جانب حاکم اسلامی منصوب می شود وظیفه دارد که مردم را در جریان همه موضوعات و مسائل کشور قرار دهد. این نشان میدهد که باید مردم در ارتباط با تغییرات و تحولات و تصمیمات و موضوعات جاری کشور به روز باشند.
وی ادامه داد: این نشان میدهد که خداوند تبارک و تعالی بسیار تاکید دارند بر این که باید امور با بصیرت بخشی به مردم و حضور هوشمندانه مردم در عرصه های تصمیم گیری خود صورت گیرد.
رئیس شورای شهر تهران اظهار داشت: شوراهای کشور که بزرگترین تشکل موثر و موثر کشور هستند؛ ۱۲۶ هزار نفر در کل کشور از سطح روستاها، بخش ها، شهرستان ها، شهرها، استانها و شورای عالی استانها منبعث از آرای مردم شکل می گیرند که این تشکیلاتی بی نظیر و ظرفیتی بی بدیل است و هیچ تشکیلاتی را نمی توان با آن مقایسه کرد. آنها از مردم رأی می گیرند و مجموعه ای که معتمد مردم است و منتخب مردم است در همه عرصه های کشور می تواند موثر باشد.
ظرفیت شوراها در کشور بهترین ظرفیت برای ایجاد صلح و سازش است

سروری اظهار نمود: خدمت رییس قوه قضاییه اظهار و این مساله را مطرح کردم که در قضایای صلح و سازشی که در کشور در شوراهای حل اختلاف انجام می شود ظرفیت شوراها در کشور بهترین ظرفیت برای ایجاد صلح و سازش است. یعنی این ها منتخب و معتمد مردم هستند و می توانند بجای تشکیل پرونده قضایی با مداخله صلح و سازشی خود زمینه را برای کاهش پرونده ها در قوه قضاییه و انسجام در بین مردم ایجاد کنند. ریاست محترم قوه قضایی از این مساله استقبال کردند و قرار شد جلسات مشترکی داشته باشیم که از این ظرفیت عظیم و بزرگ به نحو شایسته استفاده نمائیم.
وی افزود: اما چرا از ظرفیت منتخب و معتمد مردم استفاده حداقلی می شود؟ پس از پیام حضرت امام خمینی(ره) در کشور اتفاقات خیلی سختی افتاد و گروههای تجزیه طلب در استانهای مرزی کشور شروع به ایجاد ناامنی در کشور کردند و وقوع جنگ و تجاوز آشکار نظام بعثی پروسه شکل گیری شوراها را عقب انداخت که به تعبیری روشن تر شوراها دیرهنگام متولد شدند.
رییس شورای عالی استانها اظهار داشت: این دیرهنگام متولد شدن شوراها موجب شد تا شوراها در کشور نتوانند در جایگاه دقیقی که امام امت مد نظرش بود قرار گیرند. اصل ۱۱۰ و ۱۰۱ قانون اساسی و فصل هفتم قانون اساسی دلالت بر اهمیت حضور مردم در همه عرصه های تصمیم گیری و تصمیم سازی دارد. در اصل ۱۰۰ قانون اساسی منتخبان، خبرگان مردم و موسسان جمهوری اسلامی ایران شوراها را از ارکان تصمیم گیری کشور قلمداد کردند و در اصل ۱۰۱ قانون اساسی بطور صریح اعلام می کند که برای رفع تبعیض و جلب همکاری برای برنامه های عمرانی و رفاهی استانها، شورای عالی استانها تشکیل می شود.
وی افزود: برای عدالت محور بودن جامعه و به جهت اینکه تبعیض در روند کار و فعالیت مسئولین در ارتباط با خدمت به مردم بروز و ظهور پیدا نکند باید شورای عالیه ای تشکیل گردد که این مسئولیت بزرگ را انجام دهد؛ اما فرایندهای ناکارآمدی که در این رابطه به وجود آمد سبب شد که شوراها در راه اصلی وظایف خود در قانون اساسی قرار نگیرند. امروز تلاش ما این است که دراین زمینه نقش آفرینی نماییم.
لزوم آموزش نمایندگان مردم در مجلس و شورا بعد از منتخب شدن

سروری با اعلان اینکه ۱۲۶ هزار عضو و نماینده مردمی که در اقصی نقاط کشور رأی می گیرند تا خدمت به مردم ارائه کنند متاسفانه به سبب این پروسه معیوب نتوانستند در یک مدل آموزشی قرار گیرند، اظهار داشت: یعنی کسی که رأی از مردم می گیرد تا روی صندلی تصمیم سازی برای خدمت به مردم بنشیند کمترین آموزش موردنیاز را نمی بیند و این مشکل اساسی است که با آن مواجه هستیم. ما فکر می نماییم کسی که ثبت نام می کند برای نمایندگی مردم، چه در شوراها، چه در نمایندگی مجلس در همان حال باید وزارت کشور با همکاری شورای عالی استانها یک بسته آموزشی در اختیار آن کاندید بگذارد که در جریان وظایف، تکالیف و توانمندی هایی که باید در عرصه خدمت به مردم داشته باشد قرار گیرد. همین طور بعد از منتخب شدن باید آموزش های حضوری و غیر حضوری در ارتباط با وظایف خود داشته باشد.
وی اشاره کرد: از مجموع ۱۲۶ هزار نفری شوراها فقط ۴ دهم درصد یعنی حدود ۴۰۰ و خرده ای پرونده از تخلفات شکل گرفته است. بررسی میدانی ما نشان میدهد که بیش از ۵۰ درصد این تخلفات درباب عدم اطلاع دقیق از حوزه وظایف است که منجر به بروز تخلفاتی شده که برای مردم خسارت آمیز بوده است؛ بنا بر این فکر می نماییم مهمست که بتوان اقدامات موثری را دراین زمینه برای نمایندگان انجام داد.
سروری اظهار داشت: شورای عالی استانها به عنوان نخ تسبیح جریان مدیریت شهری کشور و وظیفه دارد تلاش کند تا تمام فرایندهایی که در زندگی مردم نقش آفرین است به بهترین شکل اصلاح گردد. مردم اگر برای صدور پروانه به شهرداری ها مراجعه کنند با فرایندی طولانی برای رسیدن به پروانه ساختمانی مواجه می شوند و نکته دیگر این که چون متقاضی با متصدی صدور پروانه بصورت مستقیم ارتباط دارد احتمال وجود فساد و رانت به شدت افزایش می یابد. اگر پروسه اصلاح گردد و ارتباط متصدی و متقاضی را قطع نماییم و متقاضی فقط بوسیله سیستم ارتباط برقرار کند این انحراف، رانت و فساد کاهش می یابد.
امضاهای طلایی در صدور پروانه ساختمانی حذف می شود
بگفته رئیس شورای عالی استانها، در شورای عالی استانها و شورای شهر تهران به شدت به دنبال این هستیم که طول صدور پروانه را کاهش دهیم و در عین حال از موضوعات ایمنی و کیفیت فنی ساختمان ها نیز کاسته نشود. تا الان به نتیجه گیری های خوبی رسیدیم و در گروههای کارشناسی دراین زمینه تلاش زیادی می شود. اگر فرایندها اصلاح گردد امضاهای طلایی نیز حذف می شود که سبب بروز فساد و مشکلات اساسی در کشور شده است. پس مهمست که بتوانیم ارتباط مناسبی را با مردم در حوزه اشکالاتی که در حوزه شهرداری ها و شوراها وجود دارد بصورت مستقیم داشته باشیم. سامانه مردمی را در این رابطه طراحی کردیم که مردم می توانند تخلفات و مشکلات موجود را بصورت مستقیم مطرح کنند و نتیجه اقدامات را بصورت مستقیم به آنها گزارش دهیم.

درخواست از مردم برای ثبت تخلفات مدیریت شهری در سامانه ملی ثبت تخلفات
وی افزود: از مردم خواهش می نماییم که در سامانه ملی ثبت تخلفات مدیریت شهری حضور داشته باشند و مطالب را به ما منتقل کنند.
سروری در آخر به حضور شهرداران در نمایشگاه خواهر خوانده در تهران اشاره نمود و اظهار داشت: بیش از ۱۵ شهر دنیا در این نمایشگاه حضور پیدا کردند و زمینه مناسبی برای تعامل شهرداری ها در داخل و خارج کشور برقرار شد که بتوانیم در توسعه روند کیفیت بخشی به نیازهای مردم اقدامات موثری را انجام دهیم.



1401/04/17
20:20:00
5.0 / 5
712
تگهای خبر: آموزش , پرونده , ثبت نام , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
محفل