بازیگری مخرب رسانه ای و تبلیغاتی غرب در مذاکرات وین

بازیگری مخرب رسانه ای و تبلیغاتی غرب در مذاکرات وین

محفل: موفقیت هرگفت و گو و مذاکره ای نیازمند حداقل هایی از مفاهمه بین مذاکره کنندگان است با این وجود خط تبلیغاتی و رسانه ای غربی ها نه فقط در این راستا حرکت نمی کند بلکه نقش مخربی داشته و عملا مسیر مفاهمه را با چالش های جدی مواجه می کند.


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا دور هشتم مذاکرات رفع تحریم ها در وین از روز گذشته در وین شروع شده و بنا بر اعلام انریکه مورا این دور از گفت و گوها تا روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت و پس از آن به علت سال نو میلادی و تعطیلی خدمات هتل کوبورگ محل برگزاری جلسات هیات های مذاکره کننده، برای یک تنفس سه روزه، موقتاً متوقف می شود.
بر این اساس مذاکرات، بعد از سه روز وقفه در ایام پایانی سال ۲۰۲۱ میلادی یعنی ۳۱ دسامبر، ۱ و ۲ ژانویه، مذاکرات از سوم ژانویه (۱۳ دی) پیگیری می شود. این دور از مذاکرات قرار بود بعد از تعطیلات آخر سال میلادی شروع شود اما به علت اراده و جدیت هیات ها برای دست یابی به توافق برای احیای توافقات سال ۹۴، در میانه تعطیلات کریسمس و سال نو میلادی از سرگرفته شد.
امروز برخی رسانه های معاند فارسی زبان در ادامه ارائه روایت های مخدوش وغیرواقعی از روند مذاکرات این اظهارات را به حساب اختتام مذاکرات تعبیر کرده و ادعا کردند که گفت وگوها بدون نتیجه متوقف شده است. این در شرایطی است که امروز حسین امیر عبداللهیان در مراسم بزرگداشت شهید ایرلو سفیر فقید کشورمان در یمن به خبرنگاران اظهار داشت که اگر طرفهای مقابل با حسن نیت و با جدیت مذاکرات را ادامه دهند، توافق خوب درآینده نزدیک متصور است. مخائیل اولیانوف مذاکره کننده روسیه در وین هم از پیشرفت چشم گیر در این دور از مذاکرات آگاهی داده است.
واقعیت این است در دوره های اخیر مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ بازوی رسانه ای وتبلیغاتی غرب نقش مخربی در مذاکرات ایفا کرده است و بجای این که نقش هم افزا در گفت و گوها داشته باشد، تلاش نموده فضای حاکم بر گفت و گوها را با نوعی اغتشاش و بهم ریختگی مواجه کند. این در شرایطی است که یکی از شروط اولیه و بدیهی موفقیت هر گفت و گو و مذاکره ای داشتن حداقل هایی از فضای مفاهمه است.
طبیعی است که گفت و گوهایی در این سطح و اهمیت با چالش هایی جدی مواجه شود و اساسا گفت و گو و مذاکره برای حل این چالش هاست. مروری اجمالی بر خط تبلیغاتی و رسانه ای غرب در مذاکرات اخیر نشان میدهد که کشورهای غربی بجای این که این اراده جدی برای گفت و گوها داشته و ابتکار عملی ارائه کنند، تلاش نموده اند بوسیله ابزارهای رسانه ای بر تیم مذاکره کننده ایران فشار وارد کنند.
با این وجود این واقعیت باید برای غرب روشن شده باشد که اگر قرار بود ایران تسلیم فضاسازی رسانه ای و تبلیغاتی شود، در سالهای قبل و در جریان اعمال و پیگیری سیاست فشار حداکثری آمریکا این اتفاق می افتاد. ایران خواسته های روشن و مشخصی از مذاکرات دارد؛ غرب باید تعهدات بر زمین مانده خود در توافق هسته ای را اجرائی کند و اتفاقی که در جریان مذارات ۲۰۱۵ افتاد باردیگر تکرار نشود، در آن دور از گفت و گوها ایران تعهدات خودرا بطور کامل و با حسن نیت اجرا کرد ولی از همان شروع طرف های غربی عهدشکنی را آغاز نموده و در اشکال مختلف در روند نرمال سازی تعاملات اقتصادی ایران کارشکنی کردند.
اشتباه محاسباتی غرب در این بود که ایران صنعت هسته ای خودرا بطور کامل از بین برده و دیگر دلیل ندارد غرب به تعهدات خود عمل کند و امتیازی به ایران بدهد. ایران اما با زیرساخت های فنی و انسانی بی بدیل خود نشان داد که غربی ها اشتباه بزرگی را مرتکب شده اند و ابراز نگرانی های غربی ها از پیشرفت های هسته ای ایران ریشه در همین اشتباه محاسباتی دارد.
امروز هم غرب باید به دور از هرگونه فضاسازی رسانه ای و تبلیغاتی اگر واقعا به دنبال رفع نگرانی های خود است باید به شکل قابل راستی آزمایی به تعهدات خود عمل کند بطوریکه بتواند از ظرفیت رفع تحریم ها برای توسعه سریع تر اقتصاد خود بهره برداری کند.
موضوع دیگر که ریشه در عهدشکنی آمریکا در توافق هسته ای دارد، این است که ابتدا باید طرفی که ناقض توافق است، یعنی آمریکا تحریم ها را بردارد و ایران برداشته شدن آنها را راستی آزمایی کند و سپس اقدامات هسته ای را در قالب برجام انجام دهد، این که آمریکا باردیگر توافق را نقض نکند و تحریم جدیدی مقابل ایران بر خلاف توافق وضع نکند، مطالبه به حق ایران این است و در این رابطه باید تضمین هایی به طرف ایرانی داده شود.
آنچه در مذاکرات اخیر بی نظمی به وجود آورده حجم انبوه تخریب از طرف رسانه های غربی و دیپلمات های اروپایی است، تا جایی که تعدادی از کارشناسان اعلام نمودند که جهت گیری های اینچنینی در امتداد خواسته ها و اهداف رژیم صهیونیستی است. بااینکه دولت جدید رژیم اشغالگر قدس تلاش می کند خودرا انعطاف پذیرتر از دولت تندرو بنیامین نتانیاهو نشان دهد. اما اقدامات پشت پرده رژیم اسرائیل در امتداد ایران هراسی ادامه دارد.
نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در مصاحبه ای با رادیو ارتش این رژیم به انتقاد از سیاست های بنیامین نتانیاهو رهبر اپوزیسیون فعلی، پرداخت و در مورد برجام ادعا نمود که ما بطور خودکار نه نمی گوییم، ما نگاهی عملی در پیش گرفته ایم و بر خلاف دیگران، به دنبال جنگیدن فقط به خاطر جنگیدن نیستیم. بلکه اهتمام می نماییم به نتیجه برسیم. اما مقامات رژیم اشغالگر قدس عملا مواضع نتانیاهو را دنبال می کنند و می گویند که توافق خوب توافقی است که توانمندی هسته ای ایران را «سلب کند.»
در همین راستا و در جهت مخدوش کردن مذاکراتی که در جریان است، مقامات آمریکایی نیز ادعاهایی را مطرح کرده اند، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفت وگویی با نشریه نیویورکر ادعا نمود که ایران ثابت کرده است که از برنامه موشک های بالستیک خود برای تهدید همسایگانش استفاده می نماید و آمریکا درباره میزان تحویل تسلیحات ایران به نیروهای شبه نظامی اش در منطقه نگران است.
حجم انبوه تولیدات رسانه ای از طرف غرب مذاکرات و تکرار کلیدواژه هایی که مقامات رژیم صهیونیستی به کار می برند نشان دهنده نفوذ اسرائیل در بین مقامات غربی است طرف های غربی بوسیله فضاسازی های جعلی تلاش می کنند که فضای حاکم بر مذاکرات را متشنج کنند و با عملیات روانی مذاکره کنندگان و مقامات کشورمان را تخت فشار قرار دهند.


منبع:

1400/10/07
21:58:13
5.0 / 5
991
تگهای خبر: اقتصاد , پیگیری , خدمات , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
محفل