حاج علی اكبری:

محور مذاکرات رفع یکپارچه تحریم هاست

محور مذاکرات رفع یکپارچه تحریم هاست

محفل: خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: محور مذاکرات رفع یکپارچه تحریم ها و تعهد پذیر کردن طرف های اروپایی و آمریکایی بوده و الان طرف های برجامی باید از حضور ایران علیرغم عهدشکنی آنها در مذاکرات استقبال کنند.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران ضمن اشاره به فرا رسیدن شهادت حضرت زهرا (س) مطابق با روایت ۷۵ روز بیان نمود: حضرت فاطمه (س) را باید بنیانگذار جهاد تبیین بدانیم. هفته گذشته رهبر عالی قدر به مناسبت سالروز میلاد حضرت زینب و روز پرستار درباره حرکت تبیینی زینب کبری و جهاد تبیین آن حضرت بیانات عالی داشتند. در واقع کار حضرت زینب (س) برگرفته از حضرت فاطمه زهرا (س) بود که بنیانگذار جهاد تبیین بودند. حضرت فاطمه در مقطع بی نظیری قرار داشت که یک پیچ تاریخی بود.
وی در ادامه تصریح کرد: حضرت فاطمه (س) در مقطعی بود که جریان نبوت به امامت منتقل می شد و یک اراده شیطانی فعال بود تا این انتقال به درستی انجام نشود و یا با تحریف صورت بگیرد. گرچه هدف اول در مقطعی محقق شد اما هدف دوم آنها یعنی کوشش برای تحریف حقیقت ناکام ماند. باآنکه شمشیر علی (ع) برای مصلحت اسلام در بین نبود اما زبان فاطمه و تبیین و جهاد فاطمه جریان تحریف را ناکام گذاشت. کاری که حضرت فاطمه در خطبه فدکیه انجام دادند یک حماسه بود. ماجرای فدکیه و غصب فدک بهانه ای بود برای طرح مسائل اصلی اسلامی و حضرت فاطمه با مقام معنویت و نورانیت و با جایگاه سیاسی و اجتماعی منحصر به فرد خود حماسه جاودانه ای بر جای گذاشت.
حاج علی اکبری اضافه کرد: خطبه فدکیه عرفانی، حماسی، قرآنی، برهانی و وجدانی است و یک تحلیل جامع بوده که همه مسائل را در بر می گیرد. این خطبه نورانی از روزهای آغاز مورد توجه بود و مورد تحلیل و تدریس و تفکر قرار گرفت اما حقیقت این است که حق آن هنوز آنطور که باید ادا نشده و این مسیر باید ادامه یابد. در این خطبه پرارزش گزارش تبیینی از اصول دینی، فلسفه و احکام اسلام دیده می شود. در این خطبه به نقش مردم اشاره شده و به مسئولیت های بزرگی که مردم بر عهده دارند اشاره می کند. همینطور در این خطبه خواص هم مورد خطاب و عتاب قرار گرفتند و حضرت فاطمه (س) در خطبه فدکیه به مردم سالاری دینی که امامین انقلاب ما هم در این موازین انقلاب را بنا نهادند، تاکید کرده است. روح خطبه فاطمیه، ولایت الهی با مصداق علوی است.
خطیب جمعه تهران در ادامه ضمن اشاره به نکات مطروحه در خطبه فدکیه بیان نمود: تفکر در قرآن و دعوت به قرآن کریم در این خطبه مشهود است. خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) تجلی همتایی قرآن و عترت است. این خطبه هم قرآن شناسی بوده و هم قرآن را باردیگر به جامعه با تعابیر عالی و جذاب معرفی می کند. دومین نکته در این خطبه این است که سرشار از آیات قرآنی است و روش اندیشیدن قرآنی و روش اجتهاد از آیات قرآن در این خطبه موج می زند. پیام ویژه این خطبه این است که قرآن در دستور کار امت اسلامی قرار دارد. در این خطبه یک اسلام شناسی فقیهانه دیده می شود و از توحید تا نبوت و از ولایت تا احکام دین و آئین زندگی اشاره شده است.
وی افزود: در یک نگاه ۲۳ مورد از برجسته ترین حقایق اسلامی و قرآنی در عرصه اخلاقی، اعتقادی و احکامی در این خطبه دیده می شود. حضرت زهرا (س) در این خطبه اشاره دارد که ایمان، شما را از شرک پاک کرده و نماز جامعه را از کبر نجات می دهد. پیام این خطبه به جامعه اسلامی این است که با دین مواجهه ای عمیق و فقیهانه داشته باشید و همه ما را به یک دین شناسی شایسته دعوت می کند. تنها راه نجات پذیرش ولایت الهی که متجلی در ولایت علی بن ابیطالب است می باشد. در خطبه فدکیه در واقع اندیشه سیاسی حضرت زهرا (س) مشاهده می شود. در این خطبه به خطر نفاق هم اشاره شده است، جریان نفاق را معرفی می کند. نان کفر در تنور نفاق پخته می شود و نان نفاق در تنور غوغاسالاری و تحریف پخته می شود. نفاق و منافق شناسی در دستور کار همیشه امت اسلامی است. جریان نفاق با نفوذ در مراکز تصمیم گیری، نظام محاسباتی مومنان را بر هم می ریزد و باید مراقب آن باشیم.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: نسبت به خواص و انحراف خواص هم در این خطبه اشاره و تاکید شده که ریشه این انحراف دنیاگرایی، خوش گذرانی و فرار از انجام مسئولیت ها می باشد. نخبگان و خواص جامعه اسلامی باید هوشیار باشند که درگیر این دنیاگرایی و خوشگذرانی نباشند و همیشه هوشیاری حضرت زهرا (س) را پیش بگیرند.
حاج علی اکبری در خطبه های دوم نمازجمعه تهران ضمن دعوت نمازگزاران به تقوا بیان نمود: قرآن کریم بشارت بزرگی می دهد که بیت ولایت و بیت فاطمی که با صدق شناخته می شود همچنان از جامعه مومنان عضو می پذیرد و شما می توانید به این خانواده بپیوندید، اما تنها شرط آن تقوا است. به اندازه تقوا مومنان می توانند به اهل این خانه نزدیک شوند. ان شاءالله آسمان هم آشتی خواهد نمود و برکات الهی بر ما نازل می شود.
وی افزود: عشق به حضرت زهرا و خاندان در میان امت اسلامی به صورت یکپارچه دیده می شود. همواره ما شاهد بودیم که در روزهای های مختلف اقشار مومنان و اهل سنت هم و حتی اقلیت های مذهبی هم به درگاه خاندان عرض ارادت داشتند. حال آنکه شیطان بر زبان فردی سخنی را جاری می کند و آن فرد هم بعدا پشیمان شده و عذرخواهی می کند و مسؤلان مربوطه هم تصمیمات جدی را اتخاذ می کنند، این از مسائلی است که پیش آمده و نباید اجازه داد وحدت امت اسلامی را خدشه دار کند. علمای شیعه و سنی باید از وحدت امت اسلامی صیانت کنند و اجازه ندهند تا به آن خدشه ای وارد شود.
خطیب جمعه تهران در ادامه ضمن اشاره به فرا رسیدن روز وحدت حوزه و دانشگاه بیان نمود: یاد شهید مفتح را که عالمی فرزانه و مجتهدی اسلام شناس بود گرامی می داریم. وحدت حوزه و دانشگاه از امور اساسی برای پیشرفت کشور بشمار می رود تابحال کارهای زیادی در این عرصه انجام شده اما بخشی از آن هم بر زمین مانده است. از شورایعالی انقلاب فرهنگی در دور جدید انتظار می رود با ملاحظاتی که در تحول ساختارهای فرهنگی دارد وحدت واقعی بین حوزه و دانشگاه را رقم زده و موانع فکری و عملی را از میان بردارد تا شاهد تحقق آرمان های بزرگ انقلاب اسلامی با وحدت حوزه و دانشگاه باشیم.
وی در ادامه ضمن اشاره به فرا رسیدن روز حمل و نقل بیان نمود: این روز به مناسبت مجاهدت رانندگانی نامگذاری شده است که در بنادر و زیر بمباران رژیم بعثی بارها را جابجا می کردند. بحث حمل و نقل در زندگی عمومی و اخلاق عمومی و اقتصاد ملی جایگاه ویژه ای دارد در طول عمر انقلاب اسلامی گام های خوبی در حوزه زیرساختی چه در بحث حمل و نقل جاده ای و چه در حوزه ریلی و هوایی انجام شده است اما تا رسیدن به شرایط مطلوب راه زیادی وجود دارد که باید با قوت طی شود. ما شاهد زحمات رانندگان در دوران دفاع مقدس، در دوران مبارزه با کرونا و در ایام سخت اقتصادی کشور بوده و هستیم.
وی افزود: ۸.۵ درصد تولید ناخالص ملی مستقیما در ارتباط با این حوزه است و سالیانه حدود ۱۰۰ میلیون نفر تردد جاده ای داشته و ۵۰۰ میلیون تن کالا در این عرصه جابجا می شود. ما ۵۳۰ هزار راننده در بخش باری و ۱۰۰ هزار نفر در بخش مسافری داریم. توجه به معیشت این خانواده ۶۰۰ هزار نفری و کیفیت بخشی از لحاظ معنویات، رشد مهارتی، مسائل بیمه ای و بحث اشتغال چه در زمان فعالیت و چه در زمان بازنشستگی همچون مسائلی است که باید مورد توجه قرار گرفته و از مسؤلان دولتی و مجلس انتظار می رود تا اهتمام ویژه ای به این حوزه داشته باشند. همه بخش ها باید دست به دست هم داده تا حمل و نقل عمومی که بیشتر مورد استفاده اقشار متوسط و ضعیف جامعه است به استانداردهای جهانی نزدیک شود و گام بلندتری در راه تحقق عدالت اجتماعی از جانب دولت و مجلس برداشته شود.
حاج علی اکبری در ادامه ضمن اشاره به روند مذاکرات وین بیان نمود: مذاکرات هم در حال انجام می باشد و دور جدید آن با هدف رفع تحریم ها با قدرت شروع شده، تیم ایرانی با قوت و ابتکار وارد میدان شده و طرف های مقابل کوشش می کنند با دنبال کردن خط تحریف و ایجاد تشنج هایی در داخل تمرکز هیات ایرانی را بر هم بریزند که موفق نخواهند شد. طرف های برجامی باید از حضور ایران در مذاکرات علیرغم عهدشکنی آنها استقبال کنند. محور مذاکرات رفع یکپارچه تحریم ها و تعهد پذیر کردن اروپایی ها و آمریکایی ها است. بعضی از مواضع آمریکایی ها که بر زبان آنها جاری می شود و لحن تهدید دارد بیشتر شبیه طنز می باشد. آنها خودشان هم می دانند که هیچ غلطی نمی توانند بکنند.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: امیدوارم با تدابیر اتخاذ شده در عرصه دیپلماسی هم شاهد موفقیت شایسته ای باشیم اما مردم ما یاد گرفتند که رفع تحریم یک طرف بوده و اصل مساله ما خنثی سازی تحریم ها است که با تاکید بر توان داخلی صورت می گیرد. بنده هفته گذشته از یک شرکت دانش بنیان که در مرز دانش جهانی حرکت می کرد بازدیدی داشتم. شاگردان تهرانی مقدم در عرصه امنیت انرژی وارد شده و گام های بلندی بر می دارند. ما باید از این جوانان و نخبگان حمایت نماییم و راه اصلی ما این است.
وی در ادامه ضمن اشاره به سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به امارات بیان نمود: این سفر هم قصه ای دارد. نخست وزیر این رژیم سراسیمه وارد امارات شده است، چون که در منطقه غرب آسیا شاهد شکست های زنجیره ای پشت سر هم هستیم. آمریکایی ها باید بزودی بر مبنای مصوبه مجلس عراق این کشور را ترک کنند و در افغانستان دیدیم که با چه خفتی بیرون رانده شدند اما وضعیت رژیم صهیونیستی هم از آنها بدتر است. رژیمی بی آبرو که حتی با اختلافات درونی که دارد نمی تواند یک کابینه تشکیل دهد. به هر حال در محاصره انواع تهدیدهای سایبری و... قرار دارد. حالا که می بیند عربستان و امارات درحال برقراری روابط با ایران هستند نخست وزیر خویش را سراسیمه به امارات می فرستد. رژیم صهیونیستی باید بداند که با این طناب پوسیده به جایی نخواهد رسید و نابودی آن نزدیک است.
حاج علی اکبری اظهار داشت: کشورهای عربی منطقه و بخصوص امارات هم باید بدانند که اسرائیل برای آنها جز خسارت و بدبختی فایده ای ندارد. اگر غیرت اسلامی ندارید حداقل غیرت عربی داشته باشید. امت اسلامی ان شاءالله بزودی شاهد زوال رژیم صهیونیستی خواهد بود.
وی در انتها از مجلس شورای اسلامی بخاطر تصویب لایحه رتبه بندی معلمان قدردانی کرده و تصریح کرد: ان شاءالله با همکاری دولت و مجلس شاهد اجرای رتبه بندی معلمان و آغاز فصلی نو و موفق در تربیت فرزندان این سرزمین خواهیم بود.




منبع:

1400/09/26
23:25:42
5.0 / 5
1044
تگهای خبر: اقتصاد , بازدید , تصویب , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
محفل