مدیران احزاب از استراتژی نظام درباره افغانستان و آذربایجان حمایت کردند

مدیران احزاب از استراتژی نظام درباره افغانستان و آذربایجان حمایت کردند

محفل: 20 دبیرکل و نماینده حزب در نشستِ ˮبررسی تاثیر تحولات جمهوری آذربایجان و افغانستان بر امنیت ملی ایرانˮ، سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران در رابطه با افغانستان و جمهوری آذربایجان را تایید و آنرا مورد حمایت قرار دادند.


به گزارش محفل به نقل از خبرگزاری ایرنا، کمیسیون امور بین الملل خانه احزاب ایران به ریاست مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردم سالاری روز پنجشنبه نشستی با عنوان "بررسی تاثیر تحولات جمهوری آذربایجان و افغانستان بر امنیت ملی ایران" برگزار کرد. در این جلسه رسول موسوی معاون آسیای غربی وزارت خارجه، محسن اسلامی مدیرکل سیاسی وزارت کشور و چند تن از دبیران کل و نمایندگان احزاب سخنرانی کردند.
طالبان قابل قیاس با داعش نیست
مجتبی شاکری دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در همایش خانه احزاب ایران در سخنانی اظهارکرد: در شرایطی قرار داریم که طالبان به شرق و غرب پشت کرده است. این طرز تفکر که با داعش برای از بین بردن طالبان هماهنگ شویم اشتباه است. طالبان قابل قیاس با داعش نیست.
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی با اعلان اینکه ایران یک کشور قدرتمند در منطقه است و در مسائل بین المللی هم بعنوان کشور موثر در روابط بین المللی تبدیل گشته ایم اضافه کرد: در گام دوم انقلاب اسلامی مسئله سیاست خارجی اعلام شده است.
وی اشاره کرد: ما با افغانستانی رو به رو هستیم که شوروی را از کشورش بیرون کرد و به آمریکا هم پشت کرد. در وضعیت فعلی طالبانی روی کار آمده که طالبان سابق نیست.
این فعال اصولگرا تصریح کرد: در شرایطی قرار داریم که طالبان به شرق و غرب پشت کرده است. این طرز تفکر که با داعش برای از بین بردن طالبان هماهنگ شویم اشتباه است. طالبان قابل قیاس با داعش نیست.
شاکری در ادامه در پاسخ به ادعای اصلاح طلبانی که رای رییس جمهور دولت سیزدهم را پایین می دانند، اظهار داشت: مجموع رای آقای روحانی در مقایسه با رقبایش ۳۵۰ هزار رای بالاتر بود و حجت الاسلام رئیسی ۱۰ میلیون رای بالاتر از رقبایش داشت.
بی توجهی به تحولات منطقه و افغانستان، نظام تروریستی را در منطقه حاکم می کند
حبیب الله حبیبی قائم مقام حزب اسلامی ایران زمین نیز در سخنانی اظهار داشت: اگر به تحولات منطقه و افغانستان و آذربایجان بی توجه باشیم، یک نظام تروریستی در منطقه حاکم خواهد شد.
قائم مقام حزب اسلامی ایران زمین و عضو فراکسیون مستقلین اضافه کرد: خروج آمریکا از افغانستان و روی کار آمدن طالبان شاید فضای همکاری بیشتری را برای همکاری ایجاد کند؛ البته ایران باید در مسئله افغانستان هوشمندانه برخورد کند.
وی افزود: ایران اگر می خواهد تحکیم قدرت خودش را داشته باشد باید ارتباطش با طالبان را حفظ کند و اگر این ارتباط را نداشته باشد ضربه های سنگینی می خوریم.
قائم مقام حزب اسلامی ایران زمین افزود: باتوجه به وجود عناصر فرهنگی، سیاسی و جغرافیایی مشترک با افغانستان هرگونه تحولات در این کشور بر کشور ما تاثیر می گذارد. اصول کلی رژیم صهیونیستی این است که به ائتلاف منطقه ای در منطقه خاورمیانه برسد و به دنبال ایجاد دکترین امنیت پیرامونی بدون ایران است. رژیم صهیونیستی می خواهد ائتلاف با ترکیه و روسیه را بیشتر کند و با اروپا نیز ارتباط نزدیک داشته باشد.
حبیبی درباره تحولات آذربایجان نیز اظهار داشت: نوعی سکولاریسم در آذربایجان حاکم شده است. رژیم صهیونیستی به آذربایجان گرایش زیادی دارد، برای اینکه آنها تجربیات کاری زیادی دارند و گرایش غرب گرایانه آذربایجان مسئله را ثابت می کند، بدین سبب محور اصلی این ارتباط بین آذربایجان و اسرائیلی ها موازنه امنیتی برای رژیم صهیونیستی است.
وی در آخر اشاره کرد: اگر به تحولات منطقه و افغانستان و آذربایجان بی توجه باشیم، یک نظام تروریستی در منطقه حاکم خواهد شد.
احزاب در ایران مرغ عزا و عروسی هستند
حبیب الله بوربور قائم مقام جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی در این همایش اظهار داشت: اگر با این همه انحرافات و بی تدبیری ها در کشورهای همسایه، کشورمان امن است ناشی از سیاست های کشور و رهبری است. ما برای جمهوریت نظام کار می نماییم، ولی جمهوریت نظام خدشه دار شده است. فعالان سیاسی و احزاب مرغ عزا و عروسی هستند و این جای تاسف دارد.
وی اظهار داشت: باید تکلیف احزاب و جریانات سیاسی مشخص شود. باید ما را به رسمیت بشمارند و اگر قرار نیست به رسمیت شناخته شویم ضرورتی ندارد ادامه فعالیت بدهیم.
قائم مقام جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی افزود: یک خرد جمعی می تواند کشور را اداره کند.
بوربورخاطرنشان کرد: هم اکنون هیچ کس جوابگوی بی تدبیری های رئیس جمهور سابق نیست. اگر نظام، احزاب را به رسمیت می شناسد باید در جلسات ما حضور پیدا می کرد. واقعیت این است که احزاب در کشور ما به رسمیت شناخته نمی شوند.

کواکبیان: حضور رژیم صهیونیستی در آذربایجان را تحمل نمی کنیم

مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری که ریاست نشست امروز را بر عهده داشت، در جمع بندی مباحث مطرح شده در این جلسه، اظهار داشت: برای تشکیل خانه احزاب استان تهران بارها از دبیران کل احزاب درخواست کردیم که نمایندگان خودرا به خانه احزاب معرفی کنند، ولی تا کنون این مهم عملی نشده است.

وی درباره تحولات حول محور جمهوری آذربایجان اظهار نمود: معتقدیم باید با برادری و حسن نیت با موضوع آذربایجان برخورد نماییم و به مباحث تاریخی نپردازند.

این فعال اصلاح طلب تصریح کرد: هیچ آذری نمی گوید اول آذری بعد ایرانی هستم. همه می گویند اول ایرانی هستیم بعد آذری. آقای اردوغان هم کمک های ایران را به یادآورد و قدرشناس باشد. احزاب کشور دامن زدن به این مباحث را محکوم می کنند.

وی خطاب به رئیس جمهور آذربایجان، اظهار داشت: ما نسبت به حضور اسرائیل غاصب حساس هستیم و آنرا تحمل نمی نماییم. ملت و احزاب، موضع نظام را تقویت و پشتیبانی می کنند.

کواکبیان درباره طالبان و افغانستان هم اظهار داشت: خیلی محکم و جدی ظلم به تاجیک، شیعه، ازبک و دیگر گروههای افغانستان را محکوم می نماییم. طالبان را نمی توان نادیده گرفت پس در مذاکرات و تعاملات از نقطه قوت با طالبان باید تاکید داشته باشیم که همه افغانستانی ها در حکومت مشارکت داشته باشند و معتقدم این شرط به رسمیت شناختن طالبان باشد.

به گزارش محفل به نقل از خبرگزاری ایرنا، در این جلسه ۲۰ دبیرکل و نماینده حزبی در ارتباط با افغانستان و جمهوری آذربایجان و همچینین مطالبات حزبی و تشکیلاتی خود ایراد سخن کردند. همه سخنرانان نشستِ "بررسی تاثیر تحولات جمهوری آذربایجان و افغانستان بر امنیت ملی ایران"، سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران در رابطه با افغانستان و جمهوری آذربایجان را تایید و مورد حمایت قرار دادند.



منبع:

1400/08/07
14:22:51
5.0 / 5
1141
تگهای خبر: ائتلاف , حكم , دولت , رهبری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
محفل