در نامه به وزیر دادگستری انگلیس مطرح شد؛

اعتراض قربانی حمله شیمیایی سردشت به اعطای پناهندگی به یک مقام بعثی

اعتراض قربانی حمله شیمیایی سردشت به اعطای پناهندگی به یک مقام بعثی

محفل: قربانیان تسلیحات شیمیایی صدام در نامه ای به وزیر دادگستری انگلستان به اعطای پناهندگی به یکی از مسئولین ساخت تسلیحات شیمیایی در رژیم بعث عراق اعتراض کرد.


به گزارش محفل به نقل از خبرگزاری ایرنا از انجمن دفاع از قربانیان تروریسم، فریده شافعی، قربانی حمله شیمیایی صدام به شهر سردشت، در نامه ای به وزیر دادگستری انگلستان به اعطای پناهندگی به یکی از مسئولین ساخت تسلیحات شیمیایی در رژیم بعث عراق اعتراض کرد.
در این نامه به وزیر دادگستری انگلیس آمده است: جناب آقای دومنیک راب، وزیر محترم دادگستری بریتانیا، اینجانب یک معلم هستم که در اوج جوانی و نشاط زندگی در جنایت صدام در حمله شیمیایی به شهر سردشت به همراه سه دخترم شدیدا لطمه دیدیم.
این قربانی شیمیایی در نامه خود افزود: در روز هفتم تیر ۱۳۶۶ در خانه خواهرم به همراه فرزندانم میهمان بودیم که ناگهان صدای غرش هواپیما موجب ترس و وحشت همه شد. هواپیماها بمب هایشان را بر سرمان فروریختند. در آن لحظات تلخ، به دنبال راهی برای کمک یا نجات این کودکان بودیم ولی دیگر دیر شده بود و بمب شیمیایی گاز خردل تاثیرات خودرا بر ما گذاشت.
شافعی اضافه کرد: بتازگی باخبر شدیم فردی که در ساختار تولید تسلیحات شیمیایی رژیم بعث عراق در رده بالایی قرار داشته و ظاهرا مسئول مرکز تولید بمب های شیمیایی در سامرا بوده، با دریافت پناهندگی در کشور شما از پاسخگویی و مجازات فراری داده شد.
وی با اشاره به پیام سال قبل آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی گرامیداشت قربانیان تسلیحات شیمیایی در خصوص لزوم شناسایی و پاسخگو کردن استفاده کنندگان از تسلیحات شیمیایی اظهار داشت: اینجانب از طرف خانواده ام که همگی در اثر آن جنایت بعد از گذشت چند دهه هنوز با آثار پردرد و رنج آن دست به گریبانیم، می خواهیم این فرد را در اختیار قانون قرار دهید تا به جرم همدستی در کشتار و جنایت مقابل مردم بی گناه سردشت محاکمه شود.
این قربانی حمله شیمیایی سردشت با تاکید بر این که بی کیفری و فرار از مجازات با عنوان پناهندگی سبب گسترش جرم و جنایت برضد بشریت در جهان خواهد شد، اظهار داشت: تا آن زمان که مجرمان نسبت به اعمال گذشته خود در جنایت مقابل بشریت ابراز ندامت و پشیمانی ننمایند و سازوکار و تمهیدکنندگان جنایت را به جامعه معرفی نکنند اعطای پناهندگی به آنها هیچ ارتباطی با مبانی حقوق بشر و انسان دوستانه نداشته، بلکه ایجاد فرصتی برای بسط جرم و جنایت مقابل جامعه بشری محسوب خواهد شد.
در نامه شافعی آمده است: امیدواریم جنابعالی و دیگر مسئولین در کشور انگلستان و ایران و عراق به مسئولیت تاریخی خود عمل نموده و زمینه های بازخواست و دسترسی به عدالت قربانیان فاجعه شیمیایی سردشت را فراهم نمایید.
این نامه، علاوه بر وزیر دادگستری انگلستان به دادگاه تجدیدنظر بخش مهاجرت و پناهندگی انگلستان، دادستان لندن، دادستان ایران، دادستان عراق، وزیر دادگستری ایران، وزیر دادگستری عراق، وزرای خارجه انگلیس، عراق و ایران ارسال شده تا برای دسترسی به عدالت برای قربانیان تسلیحات شیمیایی در سردشت، این مساله را پیگیری نمایند.


منبع:

1400/08/02
12:28:42
5.0 / 5
1281
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
محفل