در نشست خبری با خبرنگاران؛

خطیب زاده: دسترسی آژانس به حافظه دوربین ها منوط به حصول توافق است

خطیب زاده: دسترسی آژانس به حافظه دوربین ها منوط به حصول توافق است

به گزارش محفل سخنگوی وزارت امور خارجه با تکیه بر این که دسترسی آژانس به حافظه دوربین ها زمانی امکان دارد که توافقی حاصل شود، اظهار داشت: آژانس بین المللی انرژی اتمی بدون دسترسی به فیلمها و کارت های حافظه، اقداماتش را انجام می دهد.


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «سعید خطیب زاده» بامداد امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: خوشحالم وضعیت کرونایی کمی آرام تر شده و برخی شهرها در شرایط بهتری هستند. این مساله می تواند نوید کنترل بیماری را بدهد.
وی با تبریک روز سینما به هنرمندان، سینماگران و کسانی که دل در گرو هنر دارند، عنوان کرد: ایران یکی از پرچمداران سینمای جهان بوده است و سینما برای ما اهمیت داشته و دارد.
رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه درباره افزایش سهمیه اربعین ایران پیرو سفر نخست وزیر عراق خاطرنشان کرد: سفر الکاظمی به تهران در جهت روابط نزدیک ایران و عراق است. نخست وزیر عراق بعنوان اولین مقام ارشد خارجی بعد از تحلیف به ایران سفر کرد. هیات عالی رتبه ای همراه ایشان بود و گفت وگوهای خوبی درباره همکاریهای دو کشور و پروژه های در دست اجرا انجام شد.
خطیب زاده با اشاره به اینکه در این سفر درباره تسهیل روادید دو کشور و زائرین اربعین صحبت شد، از تلاش دو طرف برای بالا بردن سهیمه اربعین اطلاع داد و اظهار داشت: توافق اولیه، ۳۰ هزار زائر ایرانی بود. پیش از این سفر، درباره عدد ۶۰ هزار نفر توافق شد و در این سفر هم قرار شد مقامات دو طرف این عدد را بررسی نمایند و چند هزار نفر به آن اضافه شود.
وی با اشاره به اینکه ایران لغو روادید برای اتباع عراقی را تصویب کرده بود ولی منوط به اقدام طرف عراقی بود، اظهار داشت: قرار شد این کار برای مسافرت های هوایی از جانب طرف عراقی صورت گیرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درمورد اخبار انتشار یافته درباره سفر امیرعبداللهیان به هند اظهار داشت: سفری در دستورکار به هند بود که به خاطر چندین مبحث در رابطه با یکدیگر همچون نشست شانگهای، سفر رئیس جمهوری به تاجیکستان و چندین جلسه مهم در حوزه سیاست خارجی، امکان این سفر نبود و مقرر است این سفر در زمان بندی جدیدی صورت گیرد.
در نشست های رسمی با مقامات عراق بارها درباره سو استفاده گروهک ها تذکر دادیم
خطیب زاده درباره مورد هدف قرار دادن مقر تروریست ها در اقلیم کردستان عراق اظهار داشت: این اقدام در پاسخ به حملات مکرری است که از جانب این گروهک ها در نزدیکی مرز ایران و ضد جمهوری اسلامی عملیات انجام داده و چندین نفر از مرزبانان به شهادت رسیدند. ایران تحمل نمی کند مرزهایش توسط گروهک های تروریستی مورد خدشه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در نشست های رسمی با مقامات عراقی بارها متذکر شدیم که خاک عراق مورد سوءاستفاده این گروهک های تروریستی قرار نگیرد، خاطرنشان کرد: ایران آغوشش برای کسانی که توبه کنند و به دامن جمهوری اسلامی برگردند، باز است. سفارش ما به کسانی که مورد سوءاستفاده قرار می گیرند، این است که مام میهن محل امن تری برای آنها است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال ایرنا درباره توافق روز گذشته ایران و آژانس اظهار داشت: مراودات ایران و آژانس معمول و فنی است و مادامی که جنبه های غیرسیاسی و غیرتبعیض آمیز آژانس با ایران حفظ شود، ایران در پرتو آن، روابط خویش را با جدیت پیگیری می کند.
خطیب زاده افزود: سفر گروسی به ایران قبل از برگزاری نشست شورای حکام در قالب بعضی از مسائل فیمابین بود که با تفوق رویکرد فنی آژانس صورت گرفت و رایزنی های خوبی انجام شد. این موضوعات، مسائل جدیدی نبوده و نیست و در بستر همکاریهای فیمابین درحال انجام بود و این گفت و گوها به خاطر نشست شورای حکام انجام شد.
وی سفر گروسی به تهران را موفق ارزیابی کرد و اظهار داشت: قرار شد همکاریهای ایران و آژانس در قالب همکاریهای فنی و بدون مداخله دیگران ادامه یابد.
این دیپلمات ارشد با اشاره به اینکه محمد اسلامی در آینده در راس هیاتی برای حضور در اجلاس عمومی آژانس به وین سفر می کند، عنوان کرد: همینطور توافق شد گروسی سفرهایش به تهران را به صورت منظم تری انجام دهد.
وی افزود: قرار شد گروسی پس از نشست شورای حکام به تهران سفر کند تا موضوعات دیگر که در دستورکار است، بررسی شود.
خطیب زاده با اشاره به اینکه مفاهمه میان طرفین وجود دارد و دو طرف با حسن نیت این کار را جلو می برند، خاطرنشان کرد: اگر کسانی بخواهند همکاری مبتنی بر فهم فنی را با اغراض سیاسی آلوده کنند، پاسخ ایران، پاسخ درخوری خواهد بود. برخی شاید به دنبال قطعنامه بودند ولی این چیزی نیست که در قالب فنی بین ایران و آژانس انجام شده است.
آژانس بدون دسترسی به فیلمها و کارت های حافظه اقدامات خویش را انجام می دهد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینکه بیانیه مشترک میان ایران و آژانس به اندازه کافی گویا بود، تصریح کرد: آژانس بدون آنکه پروتکل الحاقی دسترسی داشته باشد و بدون دسترسی به فیلمها و کارت های حافظه، اقداماتش را انجام می دهد. کارت های حافظه به علت پر شدن حافظه احتیاج به جایگزینی دارد، بدون دسترسی به آژانس تعویض خواهند شد. یکسری تعمیرات دوربین ها لازم دارند که باید برپایه زمانبندی صورت گیرد.
به گفته رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه، ایران با دقت و از نزدیک نشست شورای حکام را دنبال می کند.
خطیب زاده در پاسخ به سوالی در خصوص این که آیا مقرر است رئیس جدید سازمان انرژی اتمی عضوی از تیم مذاکره کننده باشد و در مسافرت وی به وین، مذاکرات احیای برجام انجام می شود، اظهار داشت: تاریخ قطعی سفر اسلامی به وین را ندارم ولی سازمان انرژی اتمی عضوی از تیم مذاکره کننده بوده و در سطح مدنظر آنها افرادشان در مذاکرات حضور داشتند.
وی خاطرنشان کرد: کارگروه های فنی و هسته ای مذاکرات، به صورت مستقیم توسط سازمان انرژی اتمی هدایت می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه همینطور درباره گمانه زنی ها درمورد تغییر معاون سیاسی وزارت امور خارجه بیان نمود: گردش مدیران مبحث شناخته شده ای در وزارت امور خارجه است. وزارت امور خارجه یک نهاد حاکمیتی است و یک وزارت خانه سیاسی و جناحی نیست. و دیپلمات های ایران در قالب اصول حاکمیتی حرکت می کنند.
تغییرات در وزارت امور خارجه طی هفته های آینده اعلام می شود
خطیب زاده تغییرات مدیریتی در وزارت امور خارجه را متحمل دانست و خاطرنشان کرد: هر وقت ضروری و لازم باشد، گردش مدیران در وزارت امور خارجه انجام می شود. این تغییرات محتمل است و احیانا طی روزهای آینده اعلام می شود.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا در مسافرت رئیس جمهور به دوشنبه، عضویت ایران در سازمان شانگهای قطعی می شود، اظهار داشت: این نخستین سفر خارجی رئیس جمهور است. این سفر دوجنبه دارد؛ یک جنبه شرکت در اجلاس شانگهای و دیگری ظرفیت دوجانبه سفر است. در هر دو جنبه، برنامه های گسترده ای توسط نهاد ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه در دست پیگیری است. پیگیری های ضروری هم در دوشنبه و سفارت ایران در تاجیکستان انجام شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: این که درخواست ایران در نشست شانگهای بررسی می شود، امیدواریم این بررسی به نتیجه ای که انتظار داریم، ختم شود.
درباره واردات واکسن هیچ خط قرمزی نداریم
این دیپلمات ارشد درباره واردات واکسن های فایزر و مدرنا هم اظهار داشت: ما در مورد واردات واکسن هیچ خط قرمزی نداشتیم و نداریم. مرجعیت صلاحیت دار و یگانه این که کدام واکسن وارد شود، وزارت بهداشت است. وزارت بهداشت در مقاطعی مصحلت ندانسته و تصور این بوده که این منابع، قابل اعتماد نیستند و شرکتهای وارداتی دارای خصوصیت های واردات نبودند.
به گفته خطیب زاده، در یکی، دو ماه اخیر درخواست ها به صورت حداکثری و از مسیرهای مختلف درحال تایید شدن است که این امر سبب تسریع در واردات واکسن شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی یادآورشد: واردات و تأمین واکسن از مسیر کوواکس و همکاری با کشورهایی چون چین در حال انجام می باشد.
وی با تکیه بر این که در مورد تأمین نیازهای مردم مسیر برجامی و غیربرجامی نمی شناسیم و هیچ خط قرمزی نداریم، عنوان کرد: دولتی در جهان است که می خواهد خویش را بعنوان پلیس دنیا معرفی نماید و بدون توجه به مقررات بین المللی، خودش قاضی و زندانبان می شود. دنیا بیدار شده و می داند که آمریکا نمی تواند قوانین خویش را بعنوان مقررات بین المللی تحمیل کند. به رغم تمامی تحریم ها و فشارها وظیفه قطعی و اصلی حاکمیت تأمین نیازهای مردم است.
خطیب زاده ضمن اشاره به واردات واکسن در هفته های گذشته خاطرنشان کرد: ادامه واردات واکسن در راه عادی خود ادامه خواهد یافت که این مسیر، همراه با تولید پرافتخار داخلی تشدید خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره به رسمیت شناختن طالبان تصریح کرد: ایران جزو معدود کنشگرانی است که با همه طرف ها در افغانستان روابط خویش را دارد؛ با برخی گفت وگوهای فراگیرتر و با برخی محدودتر، همواره تلاش کردیم با این گروه ها گفتگو نماییم. همانطور که می دانید دور اول گفت وگوهای فراگیر بین الافغانی در تهران برگزار شد و تلاش کردیم همه گروه ها و نه فقط دولت و طالبان را در این گفت و گوها مشارکت دهیم.
هیچ دولت اقلیتی نمی تواند در دراز مدت صلح و ثبات ایجاد کند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینکه بارها تاکید کردیم مسیری که به برادرکشی در افغانستان منجر شود، مسیر درستی نیست، اظهار داشت: جنگ و خشونت چاره نیست و کسی نمی تواند جنگ و خشونت را جای گفتگو قرار دهد. موکدا گفته ایم دولت فراگیر می تواند صلح و اثبات ایجاد نماید. هیچ دولت اقلیتی نمی تواند در دراز مدت مشارکت حداکثری، صلح و ثبات و آرامش ایجاد نماید.
خطیب زاده با تکیه بر این که بر خواست مردم افغانستان و عدم مداخله خارجی در این کشور است، بیان نمود: مردم افغانستان حضور نیروهای خارجی در خاک شان را نمی پذیرند و طرف های مختلف منطقه ای و فرامنطقه ای باید گفت وگوهای بین الافغانی را تسهیل کنند.
وی با اشاره به اینکه در وزارت امور خارجه پس از این بحران سعی کردیم به صورت جدی و متمرکز کارها را جلو ببریم، خاطرنشان کرد: به تازگی ستاد عالی افغانستان در وزارت امور خارجه ذیل نماینده ویژه شکل گرفته است. سعی کردیم مردم افغانستان از دسترسی های ضروری و مراودات کنسولی ما محروم نشوند.
این دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: آنچه اراده قطعی ماست، تقویت روابط با مردم افغانستان و کمک به تحقق خواست و اراده مردم مظلوم اما سربلند و غیور افغانستان است.
بر مبنای عملکرد طالبان درباره درخواست آنها تصمیم گیری می کنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه همینطور درباره دعوت از ایران توسط طالبان برای مراسم شروع به کار دولت شان و احتمال به رسمیت شناختن طالبان اظهار داشت: زود است در این حوزه صحبت نماییم. باید تشکیل دولت آینده افغانستان را ببینیم و بعد در مورد موضوعات دیگر تصمیم می گیریم. برپایه عملکرد طالبان، در مورد درخواست و دعوت آنها تصمیم می گیریم.
خبرنگاری پرسید که آیا در مسافرت مصطفی الکاظمی به تهران، پیامی از جانب عربستان سعودی به ایران آورده شد که رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه پاسخ داد: چند دور گفت وگوهای ایران و عربستان را در بغداد داشتیم. دولت عراق نقش بسیار موثری داشته است و از این به بعد، اگر این فرصت وجود داشته باشد، این نقش را تقدیر می نماییم.
توافق کشورهای ساحلی دریای خزر عدم حضور نظامی کشورهای دیگر است
خطیب زاده درباره مانور نظامی مشترک در دریای خزر توسط ترکیه و جمهوری آذربایجان اظهار داشت: کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر این مورد را کاملا روشن کرده است. توافقات پنج کشور ساحلی مبتنی بر عدم قانونی بودن حضور نظامی کشورهای غیر از این پنج کشور است. این مورد در وزارت امور خارجه در دست بررسی می باشد.
وی درباره بیانیه کمیته چهارجانبه اتحادیه عرب ضد ایران عنوان کرد: القائاتی که توسط بعضی از کشورهای خاص اما شناخته شده در تدوین این بیانیه های نخ نما، خسته کننده و ملال آور انجام می شود، با روح تحولات در منطقه، چه به صورت چندجانبه و چه به صورت دوجانبه و همینطور تحولات بین کشورهای منطقه، نه تنها مغایرت دارد بلکه موانع بیشتری برای همگرایی منطقه ای بوجود می آورد.
صداهای متعارض از پایتخت های کشورهای منطقه سازنده نیست
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینکه صداهای مختلف و متعارضی که از پایتخت ها شنیده می شود، سازنده نیست، خاطرنشان کرد: نفس این بیانیه ها نشان داده است آنهایی که این بیانیه ها را کپی پیست می کنند، چقدر از تحولات منطقه و درک بدیهیات تحولات در منطقه به دور هستند. ایران بعنوان کشور مقتدر در منطقه درباره امنیت ملی و تمامیت ارضی خود هیچ مصالحه ای نمی کند.
خطیب زاده با اشاره به اینکه مسیر گفت وگوهای منطقه ای برای امنیت درون زا، تنها مسیری است که این کشورها باید به آن پایبند باشند، تصریح کرد: بهتر است این کشورها بر جنایات رژیم اشغالگر قدس ضد ملت فلسطین و خود این کشورها متمرکز شوند. این بیانیه ها حتی برای من هم که باید به آن واکنش نشان دهم، ملال آور شده اند.
وی درباره میزان مطالبات ایران از عراق هم عنوان کرد: این مطالبات در چند بخش است، پاسخ میزان تجمیع شده آنرا از بانک مرکزی سوال کنید. اما این یکی از موضوع هایی است که به صورت مستمر مبحث گفت وگوهای ما با دوستان در عراق بوده است.
به گفته این دیپلمات ارشد، بخشی از این بدهی ها، تأدیه شده ولی بخش عمده آن باقی مانده است. در این سفر در مورد این ها گفت وگوهایی شد و درباره بخش های فنی و تکنیکی مبحث با هم جلساتی داشتند و پیشرفت هایی داشته ولی قابل قبول نبوده است.
خطیب زاده افزود: این مورد را پیگیری خواهیم کرد و سفیر ما پس از بازگشت به بغداد این مورد را در دستورکار خواهد داشت.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا توافق روز گذشته با آژانس، برپایه مصوبه مجلس بوده است، خاطرنشان کرد: مصوبه مجلس کاملا روشن و لازم الاجراست. دولت از روزی که مصوبه مجلس لازم الاجرا شد، تمامی دسترسی های فراپادمانی و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کرد و این دسترسی ها همچنان هم متوقف است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه دوربین ها هیچ وقت برخط و آنلاین نبودند ولی فیلمها ضبط می شدند و هم اکنون هم ضبط می شوند، تصریح کرد: دسترسی آژانس به محتویات دوربین ها زمانی خواهد بود که تعهدات طرف مقابل برپایه مصوبه مجلس صورت گیرد. حافظه ها نگهداری می شوند. اگر روزی به توافق مرضی الطرفین درمورد برجام رسیدیم، اجرای کامل برجام از جانب ایران از سر گرفته می شود و محتویات دوربین ها در اختیار آژانس قرار می گیرد.
خطیب زاده با تکیه بر این که ایران با حسن نیت اجازه می دهد که این فیلم برداری ها صورت گیرد ولی دسترسی وجود نخواهد داشت، اظهار داشت: کلیه اقدامات هسته ای ایران قانونی می باشد و چون عضو آژانس است، برپایه پادمان هسته ای فعالیت می کند. ایران عضو ان پی تی است و مقررات پادمانی را اجرا می کند.
وی در پاسخ به سوالی درباره بازگشت ایران به مذاکرات وین با عنایت به توافق روز گذشته با آژانس بیان نمود: ایران میز مذاکره و برجام را ترک نکرده است. این آمریکا بود که برجام را نقض کرد، میز گفتگو را در آن زمان ترک کرد و ناقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ بود. روابط ایران و آژانس روابط فنی و به دور از ملاحظات سیاسی است.
حسن نیت نباید یکطرفه باشد/اگر توافق با آژانس تخریب شود ایران پاسخ می دهد
رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه افزود: حسن نیت نشان دادن یک اتوبان دوطرفه است و نمی تواند یکطرفه باشد. آنچه بین ایران و آژانس رخ داده، اگر توسط جهات دیگر تخریب شود، پاسخ ایران را به دنبال خواهد داشت.
خطیب زاده با اشاره به اینکه تصمیم ما درباره مذاکرات تغییر نکرده است، خاطرنشان کرد: گفت وگوهای وین از سر گرفته می شود. دولتی رفته و دولتی آمده است. دولت ضمن این که اعلام نموده گفت وگوهای وین را در تاریخ نزدیک از سر می گیرد ولی بطور قطع انتظار داریم طرف های دیگر وقتی به وین می آیند، با نگاهی واقع بینانه و واقعیات روی زمین به وین بیایند.
وی با تکیه بر این که ایران تعهدات فرابرجامی را نمی پذیرد و هیچ منفعت کمتر از برجام را هم برای مردم ایران متصور نیست، اظهار داشت: آمریکا باید بداند طرفی است که از برجام خارج، قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض، تحریم ها را اعمال کرد و جنگ اقتصادی روزانه را ضد ملت ایران ادامه می دهد و در میانه فراگیری کرونا، این مسیر را ادامه داد اما همه آنها به شکست منجر گردید.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، آمریکا باید بداند در جایگاه متهم قرار دارد و در عمل نشان دهد که در عمل، منش و اقدامات تجدیدنظر جدی کرده است اما فعلاً ما نشانه ای از تغییر رویکرد از جانب آمریکا ندیده ایم.
خطیب زاده درمورد احتمال پذیرش دولت طالبان هم از جانب ایران اظهار داشت: آنچه آنها عنوان کرده اند، برای سرپرستی امور معرفی شده است و دولت فراگیر مدنظر ایران و جامعه جهانی نیست. طالبان گفته تدبیر امور است. باید دید نوع پاسخگویی طالبان به مطالبات بین المللی چیست.
جان و مال و ناموس مردم در افغانستان محترم شمرده شود
وی درباره ادامه محاصره پنجشیر از جانب طالبان هم اظهار داشت: باید مردم و آرامش آنها، جان، مال و ناموس مردم محترم شمرده شده و از هرگونه برادرکشی اجتناب شود. باید از محاصره پنجشیر و هر اقدامی مانند قطع آب و برق که به گرسنگی دادن مردم منجر می شود، باید اجتناب شود.
این دیپلمات ارشد با تکیه بر این که پنجشیر و افغانستان جز گفتگو مسیر دیگری را ندارد، خاطرنشان کرد: همه طرف ها را دعوت کردیم به مسیر گفتگو بروند و مشخصا گفته ایم همه امکانات و تمامی مساعی خویش را در اختیار دوستان افغانستانی قرار دهیم.
خبرنگاری پرسید وزارت امور خارجه و ایران موضع صریحی درباره افغانستان نداشته اند و این مساله باعث شکل گیری فضای دوقطبی در کشور شده است که خطیب زاده پاسخ داد: مواضع ایران از روز اول درباره افغانستان تداوم داشته و به صراحت و به روشنی گفته شده است. سخنرانی های وزیر امور خارجه در اجلاس وزرای خارجه ۶ کشور همسایه و گفت وگوهایی که با گوترش و... انجام شده، تمام رایزنی های نماینده ویژه ایران و... مبین این مساله است. ضمن آنکه رهبری در سخنرانی شان مسائل را با دقت و به درستی مطرح نمودند.
وی با اشاره به اینکه آنچه از جانب ایران بعنوان سیاست خارجی گفته می شود، چیزی است که از جانب بنده یا وزیر امور خارجه گفته می شود، تصریح کرد: وزارت امور خارجه در تمامی تحولات افغانستان تا به امروز حاضر بوده و همه را بیان کرده است. جامعه ایران جامعه پر از گفتگو است و لازمه یک جامعه پویا همین گفتگو است اما مواضع حاکمیتی از جانب سخنگو و وزیر امور خارجه مطرح می شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره روابط خارجی ایران در دولت سیزدهم با همسایگان و سایر کشورها اظهار داشت: همواره ایران بعنوان لنگرگاه ثبات عمل کرده است. برخلاف رویکرد استثمارگرایانه و رویکرد حذفی و امنیتی، رویکرد دیپلماسی اقتصادی نگاهی است که مبتنی بر همکاری و شمول گرایی حداکثری است. این مسیری است که محور توسعه برای منطقه بحران زده ماست.
خطیب زاده با اشاره به اینکه ایران تلاش کرده موتور محور توسعه باشد، اظهار داشت: برای این هم تلاش خویش را کرده است که با کشورهای همسایه روابط خویش را جلو ببرد. سیاست متوازن از آن حکایت می کند که سیاست آسیاگرایی و همسایگی را داریم و از موقعیت ژئوپلتیک خود آگاه هستیم.
روابط خویش را محدود به چند کشور نخواهیم کرد
وی با اشاره به اینکه فکر می نماییم ایران بعنوان کشوری بسیار متمدن، تاریخی و پرتمدن در جایگاهی است که باید روابط بسیار خوبی با همه جهان داشته باشد، خاطرنشان کرد: به جز رژیم اشغالگر قدس روابط متوازن خویش را با دنیا و هر طرفی که اصول منطقی را رعایت کند، داریم. اروپا هم جزو شرکای ما بوده و هستند و روابط خویش را با این پهنه سبز ادامه خواهیم داد و روابط خویش را محدود به چند کشور نخواهیم کرد.
این دیپلمات ارشد درباره زمان سفر بازرسان آژانس هم بیان نمود: سفرهای دوجانبه بین آژانس و سازمان انرژی اتمی هم بازرسان و هم نمایندگان سازمان انرژی اتمی به صورت منظم انجام می شود. در تهران توافق شد این روابط در سطوح عالی تقویت شود و در نخستین فرصت این سفرها صورت خواهد گرفت.
به قول خطیب زاده درباره زمان سرویس دوربین ها طی روزهای آینده و برپایه زمانبندی توافقات، این کار انجام می شود.
رژیم صهیونیستی در نظام بین الملل و رژیم پادمان یک رژیم یاغی شناخته می شود
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی در خصوص این که چرا آژانس بین المللی انرژی اتمی و کشورهای اروپایی نسبت به برنامه هسته ای غیرصلح آمیز رژیم صهیونیستی حساسیتی نشان نمی دهند؟ اظهار داشت: رژیم صهیونیستی بعنوان موجودیت نامشروعی که به قرارگاه ترور و تروریسم دولتی تبدیل گشته، شرایط بسیار خطیری را برای منطقه و جهان رقم زده است.
وی اضافه کرد: این رژیم قانون گریز که به حقوق بین الملل پایبندی ندارد، بر روی صدها کلاهک هسته ای نشسته و برنامه فعال نظامی هسته ای دارد و به صورت ممتد پیوستن خویش را به پیمان منع سلاح هسته ای و هرگونه رژیم بین المللی نظارتی که در این حوزه می باشد، رد کرده، مقررات پادمان را نپذیرفته و بعنوان رژیم یاغی در نظام بین الملل و رژیم پادمان هسته ای شناخته می شود و آبرویی ندارد.
به گفته رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه، متاسفانه استاندارد دوگانه و بسیار شرم آور برای غرب وجود دارد که نه تنها فشاری برای پیوستن و خلع سلاح این رژیم انجام نمی دهند، بلکه همه امکانات خویش را در اختیار این رژیم نامشروع قرار می دهند که نظام بین الملل را نقض کند و تهدید دائم منطقه و جهان باشد.
خطیب زاده با اشاره به اینکه طبیعی است ایران و کشورهای متحد و اسلامی و دوست پیگیر خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای هستند، عنوان کرد: این طرح بارها پیشنهاد شده است که آخرین بار توسط آمریکا به خاطر این رژیم، بایکوت شد. ما این مسیر را همچنان ادامه می دهیم، این رژیم هیچ جایگاهی ندارد که درباره کشورهای عضو ان پی تی و پایبند به مقررات صلح آمیز انرژی هسته ای صحبت کند.
وی درباره اظهارات نخست وزیر ارمنستان درباره ساخت راه آهن بین ایران، ارمنستان و روسیه و همینطور روابط تهران و ایروان خاطرنشان کرد: روابط با همسایگان اولویت ایران است. در دولت سیزدهم این مورد هم در مجلس و هم در مراسم تحلیف و بعدا هم توسط وزیر امور خارجه گفته شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه ما به صورت متوازن ولی با اولویت بالا با تمامی کشورهای همسایه روابط خویش را بیشتر از پیش گسترش داده و می دهیم، تصریح کرد: به جهت اینکه توسعه و ثبات منطقه ای با مشارکت همه کشورهای منطقه و با پیشرفت و توسعه همان کشورها حاصل شود، تلاش می نماییم از ظرفیت های طرفین استفاده گردد.
وی اضافه کرد: روابط با ارمنستان هم به صورت ویژه در دستورکار است و با سایر کشورهای دیگر در همسایگی ایران این مسیر ادامه دارد و ان شاءالله طی ۶ ماه آینده گزارش مبسوط آن به اطلاع خواهد رسید.





منبع:

1400/06/23
09:59:05
5.0 / 5
1372
تگهای خبر: اقتصاد , پیگیری , تصویب , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
محفل