كارشناس مسائل منطقه:
سردار سلیمانی محور مقاومت را خودكفا كرد
یک کارشناس مسائل غرب آسیا، خودکفایی محور مقاومت در حوزه اطلاعاتی، عملیاتی و تجهیزاتی را میراث ماندگار شهید سردار سلیمانی دانست و اضافه کرد: سردار سلیمانی برای آینده محور مقاومت کادرسازی کرد و هم اکنون ده ها و بلکه صدها فرمانده مثل ایشان در منطقه داریم.
«سید امیر موسوی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره ابعاد شخصیتی شهید سردار سلیمانی تصریح کرد: سردار سلیمانی بعنوان فرمانده سپاه قدس رابطه دوستانه ای مبتنی بر اعتماد با رهبران و فرماندهان جبهه مقاومت در فلسطین، عراق، لبنان، سوریه و یمن برقرار کرده بود به صورتی که هم آنها به آنچه سردار سلیمانی می گفتند، اعتماد کامل داشتند و هم سردار دست آنها را برای تصمیم گیری باز می گذاشت به صورتی که آنها احساس نمی کردند که کسی به آنها دستور می دهد.
وی اظهار داشت: سردار سلیمانی خصوصیات محلی کشورهای مختلف عضو محور مقاومت را درک می کرد و بر همین مبنا هم به هر کدام از گروه های مقاومت مشورت ها و تحلیل های متناسب با وضعیت محلی آنها را عرضه می کرد.
کارشناس مسائل منطقه خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی تاکید می کرد آنچه سران مقاومت برای مردم و منافع ملی کشورشان مناسب می دانند، همان را عمل کنند و شجاعت عجیب و منحصر به فردی داشت و هیچ مشورتی نمی داد مگر اینکه از نقاط حساس میدانی بازدید کند؛ یعنی همیشه در خط مقدم جبهه ها چه در جنگ ۲۰۰۶ لبنان و چه در عملیات ضد تروریسم در عراق و سوریه حضور داشت.
سردار سلیمانی خویش را در اتاق فرماندهی عملیات محصور نمی کرد
موسوی، حرکت گام به گام با رزمندگان مقاومت در جبهه های مختلف را از وجوه شخصیتی فرمانده فقید سپاه قدس عنوان و خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی فرماندهی نبود که در اتاق فرماندهی عملیات خویش را محصور کند و یکی از علل موفقیت های جبهه مقاومت در نبرد با تروریسم هم این بود که فرمانده عملیات در خطوط مقدم کنار رزمندگان می نشست و عملیات را رهبری می کرد.
وی، سردار سلیمانی را یک کارشناس صاحب سبک در حوزه دفاعی دانست و اظهار داشت: از نظر کارشناسی درجه یک بود و شخصیتها و خصوصیات کشورها و ملت ها و حساسیت های منطقه را متوجه بود و مطالعات بسیار دقیقی روی آنها انجام داده بود و به همین دلیل، فرماندهان محور مقاومت نظرات ایشان را فصل الخطاب می دانستند و مورد احترام آنها بود.
این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: یکی از دلایلی که سران مقاومت در منطقه تاکید بر حضور سردار سلیمانی در جلسات تصمیم گیری داشتند این بود که مقام معظم رهبری، نیروهای مسلح و وزارت خارجه برای تصمیمات وی احترام ویژه ای قائل بودند و دستش باز بود و در زمان و مکان و بدون فوت وقت می توانست تصمیم بگیرد و اجرا نماید.
سردار سلیمانی با امکانات کم کارهای بزرگ می کرد
موسوی به شناخت بالای سردار سلیمانی از توانمندی های ایران و نیازهای گروه های جهادی در منطقه اشاره نمود و اظهار داشت: سردار سلیمانی با امکانات خیلی کم، کارهای بسیار بزرگ انجام داد و شاهد بودیم که جلوی حرکت تکفیری ها به سمت اربیل و بغداد را با هوشیاری و محاسبات دقیق اطلاعاتی گرفت که اگر این هوشیاری و تدبیر وی نبود امکان سقوط بغداد و اربیل و حتی دمشق و بیروت هم وجود داشت.
وی با اشاره به اینکه این پایتختها واقعا در معرض سقوط بودند و سردار سلیمانی با هماهنگی خوبی که با محور مقاومت داشت، توانست جلوی سقوط آنها را بگیرد، اظهار داشت: علاوه بر تواضع و زهدی که سردار سلیمانی داشت، همه در محور مقاومت شیفته اخلاق وی بودند و الگوی خوبی از خط انقلاب اسلامی، امام و رهبری به جهان معرفی نمود و همه نظرات وی را می پسندیدند و قول و عمل وی را یکی می دانستند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: یکی از خصوصیات سردار سلیمانی کادرسازی بود و هم اکنون ده ها و بلکه صدها فرمانده مثل سردار سلیمانی در منطقه داریم و کسانی مثل شهید عماد مغنیه و شهید مصطفی بدرالدین از کسانی بودند که وی برای منطقه تربیت کرد و امثال آنها که اسمشان قابل ذکر نیست، بسیار زیاد هستند.
موسوی با اشاره به اینکه سردار سلیمانی ده ها فرمانده قدرتمند در عراق، لبنان، فلسطین و یمن تربیت کرد، اضافه کرد: ایشان امکانات و تجهیزات را در حدی که در توان داشت، در جبهه مقاومت گسترش داد و بیشتر جبهه مقاومت هم اکنون به امکانات مورد نیاز و آموزش های لازم تجهیز شده و از نظر امکانات ارتباطاتی و روش عملیاتی حدودا ارکان محور مقاومت خودکفا شده اند.
محور مقاومت حالا خودکفاست
وی به سازش سودان با رژیم صهیونیستی و افتادن در دام عربستان اشاره نمود و اضافه کرد: خط پشتیبانی غزه از سودان بود اما از زمانی که سودانی ها با سعودی ها و صهیونیست ها سازش کردند، این خطوط قطع شد ولی با این وجود محور مقاومت در غزه همچنان مقتدر است و خود سازنده تجهیزات و امکانات شده است و با این که در محاصره است اما توانسته معادله ترس با رژیم صهیونیستی را برقرار کند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه مبارزان یمنی، عراقی، سوری و لبنانی را هم حالا خودکفا هستند، اظهار داشت: در مورد یمنیها و عراقیها هم وضعیت مشابهی وجود دارد و با وجود اعمال قانون قیصر یا تحریمهای همه جانبه ضد سوریه، این کشور توانسته حاکمیتش را حفظ و به حیات خود ادامه دهد که این مورد نشان داده است که طرح شهید سلیمانی برای خودکفایی محور مقاومت در حوزه تجهیزاتی و فکری و عملیاتی موفق بوده است.
موسوی، به شهادت رساندن سردار سلیمانی توسط آمریکا را عبور از تمام خطوط قرمزهای جمهوری اسلامی ارزیابی کرد و اضافه کرد: دلیل این جسارت دشمن عصبانیت آنها بود چونکه تمام نقشه های آنها برای منطقه را از بین برده بود.
وی، کادرسازی و آموزش نیروهای سپاه قدس در ایران را از دیگر اقدامات سردار سلیمانی در دوران حیات عنوان نمود و اظهار داشت: علاوه بر ایجاد کادرسازی در منطقه، سردار سلیمانی این کار را در داخل هم انجام داده بود و هم اکنون کادر خوبی برای ادامه دادن راه این شهید در سپاه وجود دارد.
این دیپلمات پیشین به ترس دشمنان از نام سردار سلیمانی اشاره نمود و اضافه کرد: در سال ۲۰۰۲ که صهیونیست ها از بیروت رانده شدند و بعدا در ۲۰۰۶ پیروزی های حزب الله محقق شد، همه می گفتند کار سردار سلیمانی است و اسرائیلی ها و آمریکایی ها و حتی سعودی ها و اماراتی ها اسم ایشان را در رسانه ها می آوردند و ابتدا دشمنان وی را رسانه ای کردند و هدف این بود تا افکار عمومی را برای ترور ایشان آماده کنند.
سردار سلیمانی دلسوز اقلیت ها بود
موسوی، احترام و دلسوزی سردار سلیمانی برای اقلیت های دینی همچون صائبین، ایزدی ها، آشوری ها، مسیحیان و کلدانی ها در عراق و سوریه را خاطرنشان کرد و اظهار داشت: تروریست ها اقلیت های دینی را می کشتند و فرزندان و دخترانشان بعنوان غنیمت جنگی در اختیار مزدوران قرار می دادند و در بازار موصل و تکریت فروخته می شدند اما سردار سلیمانی و یارانش با فداکاری و شهادت طلبی آنها را آزاد کردند.
وی خاطرنشان کرد: رسانه های دشمن طوری القا می کنند که انگار سردار سلیمانی مدافع شیعیان بوده است اما اینطور نبود و از اقلیت های مذهبی و همه مسلمانان همچون در فلسطین و افغانستان دفاع کرد و هر جنگی که رژیم صهیونیستی به فلسطینی ها تحمیل می کرد در گذشته کمتر از یک ماه طول نمی کشید اما در جنگ های اخیر دیدیم که این رژیم بیشتر از یک روز توان مقابله با مبارزان فلسطینی را نداشت.
این تحلیلگر مسائل منطقه، ناتوانی رژیم صهیونیستی از ادامه دادن جنگ با فلسطینی ها را ناشی از قدرت بازدارندگی حماس و جهاد اسلامی و مقاومت فلسطینی در غزه دانست و اظهار داشت: حالا موشک های گروه های مقاومت فلسطینی به تل آویو می رسد و سردار سلیمانی به آنها این قدرت را داد به صورتی که توانسته اند لرزه بر اندام صهیونیست ها بیندازند.
فناوری های جدید برای حفاظت از شخصیت ها استفاده شود
موسوی با اشاره به اینکه صهیونیست ها، آمریکایی ها، سیا، پنتاگون و موساد و دیگر دشمنان می دانستند که سردار سلیمانی و تفکرات و نیروهای وی مانع تحقق نقشه های آنها در منطقه هستند، اظهار داشت: اگر سوریه و عراق تقسیم نشدند و سقوط نکردند و حزب الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی فلسطین و انصارالله یمن مقتدر است به لطف فداکاری و تدبیر سردار سلیمانی و یارانش بود.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر از ۶۰ کشور ائتلاف کردند که یمنی ها را نابود کنند و سعودی ها آنجا حاکم شوند اما نتوانستند یک سرزمین باز کوچک به نام بندر حدیده را با همه امکاناتی که زمینی، هوایی و دریایی در اختیار داشتند، تصرف کنند.
این دیپلمات سابق با اشاره به اینکه سردار سلیمانی کار بزرگی در منطقه انجام داد و به همین خاطر هم از وی انتقام گرفتند، اظهار داشت: دشمن به استفاده از فناوری های پیشرفته برای ترور بزرگان ما روی آورده و لازم است با استفاده از فناوری ها و سیستم های پیچیده جدید از شخصیت ها حفاظت شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب