روزنامه اصولگرا:
علی لاریجانی بایدسالها قبل در جایگاهی می ایستاد که امروز هست
محفل: علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب در سفری که رسانه های منطقه آنرا «غیرمنتظره» خواندند، به مسکو سفر کرد و در کاخ کرملین با ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه دیدار و درباره ی اوضاع غرب آسیا و همین طور برنامه هسته ای ایران گفت و گو کرد.
به گزارش محفل به نقل از خبر آنلاین روزنامه فرهیختگان نوشت: سفر لاریجانی به مسکو آن هم در کمتر از ۴ هفته بعد از سفر وزیر امورخارجه، باتوجه به جایگاه و نقش لاریجانی، جدا از نمایش عادی بودن رابطه دو کشور، بیان کننده جایگاه مسکو در سیاست خارجی تهران است. مسکو نیز برای این رابطه اهمیت قائل است؛ از همین رو پس از آن که سایت اکسیوس به نقل از منابعی ناشناس نوشت که پوتین تهران را «ترغیب» کرده «غنی سازی صفر» را بپذیرد، وزارت خارجه روسیه بلا فاصله این خبر را تکذیب نمود و در اطلاعیه ای این خبرسازی ها را یک «کارزار جدید سیاسی برای بدنام سازی» و با هدف «تشدید تنش پیرامون برنامه هسته ای ایران» خواند.
اکنون در آستانه مذاکرات ایران با تروئیکای اروپایی که در سطح معاونان وزرای خارجه برگزار می گردد و در شرایطی که اروپایی ها سخن از احتمال فعال سازی مکانیسم ماشه می گویند، لاریجانی به مسکو سفر کرده تا بصورت ویژه درباره ی پرونده هسته ای ایران با رییس جمهور روسیه گفت و گو کند.
لاریجانی البته با این پرونده ناآشنا نیست. او دو دهه قبل در جایگاه دبیری شورای عالی امنیت ملی، مسئول اصلی پرونده هسته ای ایران بود. دوره ای که او سکان مذاکرات هسته ای را در دست داشت، یکی از حساس ترین و پرتنش ترین دوران های تقابل ایران با غرب خصوصاً سه کشور اروپایی و آژانس بین المللی انرژی اتمی بود. او حالا یک دفعه دیگر در یکی از حساس ترین و پرتنش ترین دوران، به گونه ای درگیر پرونده هسته ای ایران شده است.
رفتار و عملکرد لاریجانی حداقل در یک سال قبل نشان میدهد او توانسته در نقطه ای که ایستاده، تعادل بوجود آورد.
شاید قدم نخست جدی او، به آبان ماه سال قبل برگردد که لاریجانی در بین تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان سفر کرد و توانست با مقامات عالی رتبه لبنانی همچون نبیه بری (رئیس پارلمان) و نجیب میقاتی (نخست وزیر) دیدار و پیام رهبر انقلاب را به طرف لبنانی منتقل کند. لاریجانی بعد از بازگشت از لبنان، رفته رفته در حوزه سیاست ایران، نقش پررنگ تری ایفا کرد. حضور در برنامه های صدا و سیما، حضور چند ساعته در نمایشگاه کتاب و دیدار با مقامات کشورهایی که به ایران سفر می کنند، همه و همه حکایت از «بازگشت» لاریجانی می داد.
نقطه اوج این بازگشت، در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران رقم خورد. لاریجانی در جنگ و بعد از آن ۲ گفت و گو با رسانه ملی داشت که هر کدام از منظری قابل اهمیت بود.
او در اولین گفت و گو در هفته نخست جنگ، با ادبیاتی منطقی و درست و بدون کوچک نمایی دشمن، صحنه واقعی میدان را برای مردم تشریح کرد. لاریجانی با کنایه هایی که گفتنش شاید تنها از او بربیاید، اظهار داشت که فریبکاری ترامپ کاری است که فقط از «آدم های ولگرد در خیابان» بر می آید. وی در میانه کوشش های صهیونیست ها و پیام های تهدید ترامپ و نقش آفرینی ضدانقلاب برای به راه انداختن آشوب در کشور، در کنار تعریف از نجابت ملت ایران، «پایداری» را یگانه راه به انتها رساندن جنگ خواند.
دومین گفتگوی لاریجانی، چند روز بعد از جنگ منتشر گردید. او در شرایطی که طرف اسرائیل، آمریکا و شبکه رسانه ای غربی در کوشش برای سرپوش گذاشتن بر شکست رژیم صهیونیستی بودند و جامعه تشنه یک روایت رسمی از ابعاد این جنگ بود، تنها فردی بود که روایتش را مبتنی بر فکت های دقیق ارائه داد. لاریجانی در این گفت و گوی ۸۰ دقیقه ای، با یک دسته بندی درست، ضمن این که افکار عمومی را در جریان جزییات جنگ قرار داد، روایت شکست صهیونیست ها را نیز در اذهان تثبیت کرد.
در کنار این گفت و گوهای تلویزیونی و حتی فعالیت در رسانه های اجتماعی، علی لاریجانی، یک کنش معنادار دیگر داشت که به مفهوم واقعی نشاندهنده «بازگشت» او بود. لاریجانی پنج شنبه ۲۶ تیر به هیات مراسم حسینی رفت تا از ناگفته های جنگ تحمیلی اسرائیل مقابل مردم ایران سخن بگوید. صرف نظر از محتوای سخنان لاریجانی، سخنرانی وی در هیات به عنوان پایگاه ایدئولوژیک و محور کنش گری اجتماعی و سیاسی جوانان متدین، حائز اهمیت می باشد. لاریجانی حال در نقطه ای ایستاده که شاید سال ها قبل باید به آن می رسید.
21302
منبع: mahfel110.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب