رییس موسسه امام خمینی(ره) مطرح كرد
درس هایی که دولت چهاردهم می تواند از دوران دفاع مقدس بگیرد
به گزارش محفل، رئیس موسسه امام خمینی(ره) اظهار داشت: وحدت و یکپارچگی آحاد مردم وفادار به امام بعنوان ولی فقیه و معتقد به نهضت بود. افراد مخالف و زاویه دار اصلا در جبهه و حتی در پشت جبهه هم حضور نداشتند.
آیت الله محمود رجبی در بخشی از گفت و گویی که بمناسبت هفته دفاع مقدس با ایسنا داشته، گفته اسست: آن چه که کنار رهبری داهیانه حضرت امام قدس سره در پیروزی انقلاب و همینطور در دفاع مقدس نقش اساسی داشت، وحدت و یکپارچگی آحاد مردم وفادار به امام بعنوان ولی فقیه و معتقد به نهضت بود. افراد مخالف و زاویه دار اصلا در جبهه و حتی در پشت جبهه هم حضور نداشتند. جبهه ها پر بود از نیروهای مومن، متعهد و انقلابی که حاضر بودند برای تحقق دستورات و رهنمودهای امام همه سختی های جنگ را تحمل کنند. در پشت جبهه هم ایثارگران و خانواده های مومن و انقلابی، بخصوص خانواده شهدا و جانبازان عزیز با آن روحیه و ایمان بالای خود به تبعیت از امام و به عشق امام، حمایت های مادی و معنوی از رزمندگان را به عهده داشتند. البته روحانیت عزیز هم که بخشی از همین مردم ولایتمدار بودند، نقش مهم و خاصی داشتند. اما عوامل و عناصر دیگر اثر چندانی نداشتند. این حقایق و درس ها باید ثبت و برجسته شود و به نسل های بعد منتقل شود.
وی هم چنین خاطرنشان کرده است: درسی که مسؤلان، بویژه رؤسای قوای سه گانه و به خصوص رئیس جمهور محترم باید از دفاع مقدس بگیرند اینست که در انتخاب همکاران خود از افراد بدسابقه و زاویه دار نسبت به ولایت و نظام و یا بی بصیرت در فتنه ها استفاده نکنند.
وی در قسمت دیگری از این گفتگو با تکیه بر اینکه «نباید تحت عنوان وفاق ملی از معیارها عبور کرد» گفته است: در مواردی چنین شده است که به بعضی از محکومان فتنه که زاویه داری و بی بصیرتی داشته اند پست واگذار شده است. رئیس جمهور محترم این موارد را اصلاح و به مسؤلان مافوق آنان تذکر لازم را بدهند. البته توجه به زاویه دار بودن و بی بصیرتی در فتنه ها و در نقطه مقابل، ولایتمداری و دلبستگی به نظام و خدمت به مردم، چنانکه گفته شد، اختصاص به قوه مجریه ندارد؛ ولی با عنایت به جایگاه و حجم فراوان مدیران در این قوه، اهتمام بیشتر از سوی رئیس جمهور محترم ضروری است.
* متن کامل گفتگوی آیت الله رجبی رئیس موسسه امام خمینی(ره) با ابسنا را در ادا مه بخوانید.
در آستانه هفته دفاع مقدس هستیم. لطفاً بفرمایید بزرگداشت این هفته از چه جهاتی اهمیت دارد؟
بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن تبریک میلاد پیامبر خاتم(ص) و امام صادق(ع)، تسلیت به بازماندگان حادثه معدن ذغال سنگ طبس. دفاع مقدس یک رخداد بسیار مهم در طول تاریخ کشور ما و در نظام جمهوری اسلامی است. در طول تاریخ ایران، تقریبا در هر جنگی که با کشور ما رخ داده است، علاوه بر خسارات به جا مانده از جنگ، جنگ با از دست دادن بخشی از سرزمین ما خاتمه یافته است. با آن که آن جنگ ها در مقایسه با دفاع مقدس از جهات مختلفی متفاوت بوده است و همچون اینکه در دفاع مقدس تقریبا همه کشورهای جهان پشتیبان رژیم بعثی و صدام و در مقابل و مخالف کشور و نظام ما بودند؛ اما در دفاع مقدس حتی یک وجب از سرزمین ایران اسلامی از دست نرفت و رژیم متجاوز بعثی محکوم و ملزم به پرداخت خسارت شد. پس به لحاظ سابقه تاریخی کشور ما، دفاع مقدس بی نظیر است.
در نظام جمهوری اسلامی هم دفاع مقدس یک برگ زرین، بی نظیر و درس آموز و افتخارآمیز است. نظام جمهوری اسلامی در آن مقطع زمانی، یک نظام نوپا بود که نیروی دفاعی و نظامی گذشته آن به علت رخداد انقلاب، آن اقتدار و روحیه بالای متناسب با چنین تهاجمی را نداشت. نیروهای انقلابی هم از ساماندهی و آموزش های کلاسیک در سطح لازم برای مقابله با چنین تهاجمی برخوردار نبودند. علاوه بر آن، در تهیه امکانات جنگی تا حد تهیه سیم خاردار عملا تحریم بودند. در چنین شرایطی این دفاع مقتدرانه، معجزآسا می باشد.
ازاین رو بزرگداشت چنین واقعه عظیمی که هزاران درس و تجربه – واقعاً هزاران درس – برای ملت و مسؤلان و نسل آینده ما دارد بسیار ضروری و مهم می باشد. دفاع مقدس تجلی گاه همه فضایل انسانی و اسلامی و مدرسه تهذیب نفس از تمام رذایل شیطانی بوده و هر یک از این فضایل و رذایل یا به تعبیر امام صادق(ع)، جنود و لشگریان عقل و جهل، زمینه های مختلفی دارند که وقتی در هم ضرب شوند آن هزاران درس، عجیب به نظر نمی آید. بعنوان مثال، انفاق یک فضیلت انسانی و اخلاقی است؛ اما در جبهه هم انفاق مالی بود و مردم با انفاق مالی جبهه را پشتیبانی و تأمین می کردند، هم انفاق جانی وجود داشت که رزمندگان جان خویش را در طبق اخلاص نهاده جبهه ها را پر کردند، و هم انفاق علمی در دفاع مقدس بود شامل طراحی های مختلف و آموزش های نظامی و لجستیکی و حتی آموزش های درسی دانش آموزان و دیگر انواع فعالیتهای علمی و فکری و سایر زمینه های انفاق. در دفاع مقدس شاهد نمونه های اعلای این فضایل هستیم. حال و هوای جبهه ها و تاثیر و تحولاتی که در رزمندگان ایجاد می کرد قابل توصیف نیست. هم اکنون که سال ها از دوران دفاع مقدس گذشته است، سرزمین و خاطرات جبهه افراد شرکت کننده در کاروان های راهیان نور را متحول می کند.
لطفا بعضی از درسهای دفاع مقدس برای مردم را بیان فرمایید.
ولایتمداری و محبت و اطاعت از حضرت امام خمینی (قدس سره) بعنوان رهبر معظم انقلاب و نائب امام زمان (عج) بر مبنای معرفت به نظریه ولایت فقیه و وحدت کلمه ی مردم، دو درس از درسهای دفاع مقدس است که همین دو درس در به ثمر نشستن نهضت امام و پیروزی انقلاب اسلامی هم وجود داشت.
آن چه که کنار رهبری داهیانه حضرت امام قدس سره در پیروزی انقلاب و همینطور در دفاع مقدس نقش اساسی داشت، وحدت و یکپارچگی آحاد مردم وفادار به امام بعنوان ولی فقیه و معتقد به نهضت بود. افراد مخالف و زاویه دار اصلا در جبهه و حتی در پشت جبهه هم حضور نداشتند. جبهه ها پر بود از نیروهای مومن، متعهد و انقلابی که حاضر بودند برای تحقق دستورات و رهنمودهای امام همه سختی های جنگ را تحمل کنند. در پشت جبهه هم ایثارگران و خانواده های مومن و انقلابی، بخصوص خانواده شهدا و جانبازان عزیز با آن روحیه و ایمان بالای خود به تبعیت از امام و به عشق امام، حمایت های مادی و معنوی از رزمندگان را به عهده داشتند. البته روحانیت عزیز هم که بخشی از همین مردم ولایتمدار بودند، نقش مهم و خاصی داشتند. اما عوامل و عناصر دیگر اثر چندانی نداشتند. این حقایق و درس ها باید ثبت و برجسته شود و به نسل های بعد منتقل شود.
مسئولان چه درسی از دوران دفاع مقدس باید بگیرند؟
درسی که مسؤلان، بویژه رؤسای قوای سه گانه و به خصوص رئیس جمهور محترم باید از دفاع مقدس بگیرند اینست که در انتخاب همکاران خود از افراد بدسابقه و زاویه دار نسبت به ولایت و نظام و یا بی بصیرت در فتنه ها استفاده نکنند و وزرا در انتخاب مدیران زیرمجموعه خود و مشاوران دقت کنند و با استعلام از نهادهای مربوطه همچون قوه قضاییه و نهادهای امنیتی و رعایت و عنایت ویژه به آن گزارش ها، از واگذاری پست ها به چنین اشخاصی پرهیز کنند. در دفاع مقدس و در حوزه های مختلف علمی، فناوری تسلیحاتی، موشکی، هسته ای و دیگر حوزه های پیشرفت، نیروهای ولایتمدار و مومن به نظام نقش اصلی و اساسی داشته اند. اگر در دفاع مقدس چنین اشخاصی در مسئولیت ها به کار گرفته می شدند، آن پیروزی های عظیم رخ نمی داد بلکه صدمه های جدی می دیدیم.
با توجه به این که در ماه های نخستین دولت هستیم؛ در انتها اگر سفارش ای به دولت چهاردهم دارید بفرمایید.
از آنجائیکه موفقیت رئیس جمهور محترم در عمل به وظایف قانونی، موفقیت همه ملت ایران اسلامی است، بعنوان نصیحت و واقعاً دلسوزی نسبت به رئیس جمهور محترم عرض می کنم: به نظر بنده در این مقطع، مهم ترین وظیفه رئیس جمهور، دقت در شناسایی و به کارگیری مدیران صالح است.
چونکه نیروی انسانی در هر فعالیتی نقش اول را دارد و اگر مدیران دارای صلاحیت های لازم، بخصوص موارد پیش گفته و تخصص و تجربه و توان مدیریت لازم باشند، می توانند نقایص احتمالی موجود در دیگر زمینه های مربوط را برطرف سازند. تحقق همه اهداف مدنظر رئیس جمهور محترم یعنی وظایفی که حسب قانون اساسی به عهده ایشان است و برای تحقق آن قسم خورده است، فقط با نصب مدیران مومن، معتقد، مطیع و دلبسته به ولایت و نظام، و آماده خدمت به مردم عملی خواهد بود.
از طرفی، در این مقطع از فعالیت دولت (مقطع نصب مدیران)، هم خطر نفوذ فردی با اهدافی غیر از خدمت به اسلام، نظام اسلامی و مردم وجود دارد و هم احتمال نفوذ جریانی برای ضربه زدن به نظام اسلامی و حتی ایجاد مانع برای تحقق برنامه ها و وظایف رئیس جمهور محترم وجود دارد؛ درصورتیکه در بعضی دولت های قبل نمونه هایی کشف شد که بعنوان کارشناس، نقش مدیریتی یا مشاوره ای داشتند. و صدمه های جدی پدید آوردند. بررسی سوابق افراد و عنایت به گزارش های نهادهای مربوط، بخصوص قوه قضاییه و نهادهای امنیتی، راهکار خوبی است که ان شاءالله رئیس جمهور محترم آنرا مدنظر قرار دهند. نباید تحت عنوان وفاق ملی از این معیارها عبور کرد. در مواردی چنین شده است که به بعضی از محکومان فتنه که زاویه داری و بی بصیرتی داشته اند پست واگذار شده است. رئیس جمهور محترم این موارد را اصلاح و به مسؤلان مافوق آنان تذکر لازم را بدهند. البته توجه به زاویه دار بودن و بی بصیرتی در فتنه ها و در نقطه مقابل، ولایتمداری و دلبستگی به نظام و خدمت به مردم، چنانکه گفته شد، اختصاص به قوه مجریه ندارد؛ ولی با عنایت به جایگاه و حجم فراوان مدیران در این قوه، اهتمام بیشتر از سوی رئیس جمهور محترم ضروری است. بنده در آغاز دولت شهید رجایی و خدمت آیت الله رئیسی رحمه الله ضد هم برحسب وظیفه همین نکته را به ایشان عرض کردم و بحمدالله به نکات توجه داشتند و این حدود را رعایت کردند. خداوند توفیق دولت و سایر مسؤلان این نظام مقدس را در راه اسلام و ولایت و خدمت به مردم موفق بفرماید.
در شرایطی قرار داریم که رژیم صهیونیستی دامنه تجاوزات خویش را به مردم لبنان و به شهادت رساندن برخی فرماندهان حزب الله کشانده است. تحلیل شما از این اقدام چیست؟
رژیم صهیونیستی در بدترین شرایط طول عمر خود قرار دارد و حزب الله در بهترین شرایط است. زمانی حزب الله بعنوان یک گروه مبارز با دولت تروریست و اشغالگر در جنگ ۳۳ روزه به تنهایی، البته با پشتیبانی نظام و رهبری عزیزمان، رژیم صهیونیستی را مجبور به عقب نشینی و در واقع فرار از مناطق اشغالی لبنان و آزادی اسیران کرد. امروز حزب الله به مراتب زیاد قوی تر و از امکانات غیرقابل تصور برای رژیم صهیونیستی برخوردار می باشد. جبهه مقاومت عراق و یمن و غزه و... در کنار حزب الله هستند. در سطح جهانی ملت ها همراه با آرمان های مقاومت، به رغم مخاطرات آن، به صحنه آمده اند. از طرفی رژیم صهیونیستی شکست های پیاپی نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و دفاعی خورده است و همه عناصر خود مانند سپر آهنین را از دست داده است. در داخل گرفتار مشکلات اجتماعی و اقتصادی بسیار عظیمی شده است. در سطح جهانی منفورترین رژیم شده و مظلوم نمایی های طول تاریخ او به ظالم ترین رژیم تبدیل گشته و نتانیاهو در دادگاه های بین المللی جنایتکار جنگی شناخته شده است. ده ها نقطه ضعف دیگر این رژیم را احاطه کرده است. به رغم این همه جنایات بی سابقه در حق مردم بی دفاع غزه، به هیچ یک از اهداف در غزه هم دست نیافته است. در چنین شرایطی به نظر بنده این رژیم در حالت وحشت و ترس و آشفتگی و سراسیمگی شدید از حزب الله و جبهه مقاومت قرار دارد و نابودی خویش را به دست حزب الله و جبهه مقاومت می بیند، چنانکه نتانیاهو مکرر گفته است که من برای پیشگیری از نابودی اسرائیل تلاش می کنم. در هر حال این حرکت جدید مانند اقدامات پیشین این رژیم برخاسته از همان وحشت و ترس آنان و البته گامی دیگر به سمت نابودی این رژیم است و مصداق آیه شریفه «یُخْرِبُونَ بُیُوتَهُمْ بِأَیْدیهِمْ وَ أَیْدِی الْمُؤْمِنینَ» است و تحقق وعده الهی ان شاءالله نزدیک است.
با این همه این تحلیل یا هر تحلیل دیگری به هیچ وجه از عمق ددمنشی و جنایت رژیم صهیونیستی و خوی وحشی گری این رژیم ضدبشری نمی کاهد و همه ملت ها و سازمان های بین المللی و حقوق بشری باید این جنایت بزرگ را محکوم و جلوی تجاوزگری این رژیم کودک کش را با هر وسیله ممکن بگیرند. ملت های مسلمان هم باید ضمن اعلام همبستگی با مردم لبنان و اعلام انزجار عمومی از رژیم صهیونیستی و جنایت های آن، از هیچ گونه کمکی به مردم لبنان و غزه دریغ نکنند و از مسؤولان کشورهای خود مصرانه بخواهند روابط خود با این رژیم را قطع نمایند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب