قصه ناتمام انتخابات تمام الکترونیکی

قصه ناتمام انتخابات تمام الکترونیکی

محفل: به گزارش محفل، نمایندگان مجلس، وزارت کشور را مکلف کردند که انتخابات مجلس را در یک هشتم حوزه های انتخابیه به صورت تمام الکترونیکی برگزار کنند البته که تابحال شورای نگهبان به برگزاری این نوع انتخابات برای مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری قانع نشده است.



به گزارش محفل به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس، وزارت کشور را به برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی مکلف کردند. در مصوبه مجلس آمده است که « وزارت کشور موظف است در صورت موافقت شورای نگهبان در نخستین انتخابات بعد از تصویب این قانون با درنظر گرفتن سهولت رای دادن، تسریع در شمارش آرا، حضور و مشارکت رای دهندگان، فرایند رای دادن و شمارش آرا را در حداقل یک هشتم حوزه های دارای تعدد کرسی مجلس، به صورت کاملاً الکترونیکی برگزار نمایند.»

البته پیش از این در سیاست های کلی ابلاغی انتخابات از جانب رهبر انقلاب در مهر سال ۹۵ بر استفاده از تکنولوژی های جدید در برگزاری انتخابت تاکید شده بود. در بند ۱۲ این سیاست ها آمده است که « بهره گیری از تکنولوژی های جدید در جهت حداکثرسازی شفافیت، سرعت و سلامت در دریافت و شمارش آراء و اعلام نتایج.»

پس از ابلاغ این سیاست ها بود که عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر وقت کشور اعلام نمود که وزارت کشور آمادگی برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی را دارد. او گفته بود که« ۲۵ فرایند الکترونیکی در انتخابات داریم که حالا ۲۴ فرایند در همه انتخابات الکترونیکی اجرا می شود و مهم ترین آن تشخیص هویت است اما مرحله دریافت و شمارش همچنان دستی صورت می گیرد.»

با این حال با وجود اعلام آمادگی وزارت کشور برای برگزاری انتخابات به صورت تمام الکترونیکی، شورای نگهبان تابحال با این انتخابات موافقت نکرده است. جمال عرف ریس ستاد انتخابات در سال ۱۴۰۰ در مورد انتخابات تمام الکترونیکی اظهار کرده بود که « در بحث فرآیند دریافت رای یعنی صندوق الکترونیک تا الآن نتوانستیم با شورای نگهبان به توافق برسیم. شورای نگهبان نسبت به امنیت صندوقی که الآن داریم پرسش هایی دارند و این پرسش ها برای امروز هم نیست و مدت هاست که وجود دارد و ما پاسخ می دهیم. از ما اطلاعاتی در رابطه با این صندوق ها می خواستند و می خواهند که در اختیارشان قرار می دهیم. برخی اوقات باید دستگاه به لابراتوار برود. ما بعنوان مجری انتخابات می گوییم که این دستگاه در فلان لابراتوار تأیید شده است و شورای نگهبان می گوید که من هم لابراتوار دارم و باید در آن جا بررسی شود. ما اخیراً ۱۰ دستگاه را دادیم و گفتیم در هر آزمایشگاهی که مورد نظر است، بررسی کنید.»
در همان مقطع کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان اظهار کرده بود که« بحث الکترونیکی شدن انتخابات بحث فنی میان شورای نگهبان و وزارت کشور است و هر زمان به جمع بندی برسیم و بستر فراهم گردد صورت خواهد گرفت. ما مخالفتی با انتخابات الکترونیک نداشته و نداریم و فقط لازم است زیرساخت های فنی آن آماده شود و هر زمان این زیرساخت ها مهیا شود، آماده انجام آن هستیم. هنوز زیرساخت های انتخابات الکترونیک فراهم نشده است.»

بیشتر بخوانید

نگران هک شدن نیستیم

ویدئو انتخابات تمام الکترونیکی چگونه برگزار می شود؟

با این حال وزارت کشور نتوانست کارشناسان شورای نگهبان را برای برگزاری این انتخابات قانع کند. به جز دغدغه تأمین امنیت انتخابات تمام الکترونیکی، وزارت کشور در سال ۱۴۰۰ صندوق کافی برای این نوع انتخابات هم در اختیار نداشت.

البته در انتخابات شورایاری ها و شوراهای شهر و روستا در چند نوبت در بعضی حوزه ها به صورت آزمایشی به شکل تمام الکترونیکی برگزار گردید. رحمانی فضلی در دی ۹۹ گفته بود که « انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا را در ۱۳۹ شهر کاملا الکترونیکی برگزار کرده ایم و در انتخابات پیش رو هم می توانیم از این امکان استفاده نماییم و در این راه مشکل خاصی نداریم.»

در حال حاضر برپایه طرح نمایندگان برای اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، وزارت کشور باید انتخابات را الکترونیکی برگزار کند که البته ابتدا شورای نگهبان باید موافقت خویش را برای تبدیل این طرح به قانون اعلام نماید. محسن اسلامی دبیر ستاد انتخابات کشور پیش از این در رابطه با جلسات وزارت کشور وشورای نگهبان امسال به ایسنا گفته بود که «برگزاری انتخابات الکترونیکی یکی دیگر از مباحث جلسه مشترک وزارت کشور و شورای نگهبان بود. وزارت کشور و شورای نگهبان نکات خود در این حوزه را مطرح نمودند و قرار شد برپایه بررسی های کارشناسی در این حوزه تصمیمات گرفته شود.»



1402/03/02
13:59:54
5.0 / 5
686
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
محفل