جلیلی:

دانشگاه به مثابه یک دولت سایه است

دانشگاه به مثابه یک دولت سایه است

محفل: به گزارش محفل، از گیلان نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی، دانشگاه را به مثابه یک دولت سایه دانست و بیان نمود: با عنایت به ظرفیت های علمی و تخصصی دانشگاهیان، بطور قطع اگر شاهد پیوند دانشگاه با مسائل ملی و محلی باشیم، خیلی از مشکلات و دغدغه ها رفع می شود.


سعید جلیلی امروز، ۱۴ آذرماه در نشست با اساتید دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، با اشاره به اینکه دانشگاه باید مسائل کشور را مرور کند و به مطالعه پدیده ها همچون در حوادث اخیر بپردازد، اظهار نمود: وظیفه دانشگاه اینست که با روش های علمی دقیق به بررسی ابعاد مختلف جامعه و نقاط ضعف و قوت بپردازد و سیر تحولات زمانی و مکانی را مد نظر قرار دهد.
وی ضمن اشاره به نقش اثرگذار تحولات داخلی، منطقه ای و بین المللی در امور کشور، اضافه کرد: دانشگاه باید موضوعات سیاسی و اجتماعی را برای جامعه تبیین کند و ابعاد قضیه را تشخیص دهد؛ در غیر این صورت نمی تواند راهکارهای درست را برای رفع نقصها و خطاها عرضه کند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی دانشگاهیان را بیشتر از همه موثر در سرنوشت کشور و انقلاب و نظام دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه باید به کمک جامعه بیاید تا فهم و شناخت درست و دقیق از مسائل را برای مردم ایجاد کند؛ البته به موازات دانشگاه و سایر نهادها و سازمان ها، مردم هم دارای مسئولیت سیاسی و اجتماعی هستند.
جلیلی، یکی از علل موفقیت نظام در سالهای بعد از انقلاب را نقش آفرینی مردم در همه ابعاد کشور دانست و تصریح کرد: بعضی از کارویژه ها در بعضی از کشورها متوجه دولت و نیروهای مسلح است، اما در کشور ما شاهد قیام مردم در همه صحنه ها هستیم که نمونه بارز آن دفاع مقدس بود.
وی با اشاره به اینکه آحاد جامعه به تناسب وسع خود در کشور و نظام نقش و مسئولیت دارند، اظهار داشت: دولت سایه که در سالهای گذشته عنوان شد، یک تشکیلات یا یک حزب نیست، بلکه یک گفتمان است، یعنی آحاد جامعه باید در حد وسع خود سایه به سایه تحولات کشور را دنبال کنند و در آن اثرگذار باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشگاه را به مثابه یک دولت سایه دانست و بیان نمود: با عنایت به ظرفیت های علمی و تخصصی دانشگاهیان، بطور قطع اگر شاهد پیوند دانشگاه با مسائل ملی و محلی باشیم، خیلی از مشکلات و دغدغه ها رفع می شود.
وی با اشاره به اینکه پژوهش های دانشگاهی باید یکی یکی مسائل کشور را روی میز بگذارند و حل کنند، اضافه کرد: موضوعات علمی و فناوری و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و سیاسی باید در دستور کار دانشگاه قرار گیرد و کارگشا باشد.
جلیلی، ضمن اشاره به ظرفیت های گیلان در قسمت گردشگری و ترانزیت، بر ضرورت افزایش سهم دریا در تولید ناخالص داخلی تصریح کرد و افزود: دانشگاه ها در تخصیص هوشمندانه منابع نقش مهمی دارند.
وی دشمنی ۴۳ ساله غرب با جمهوری اسلامی را نشان دهنده دستاوردهای پرارزش نظام دانست و بیان نمود: انقلاب اسلامی از ۴۳ سال قبل حرکت خویش را شروع کرده و در این زمان دشمنان بیکار نبوده اند و از همان روزهای نخست تقابل با حرکت ملت را در پیش گرفتند و هرچه در توان داشتند گذاشتند تا این انقلاب از پا در آید و شاهد اقدامات تجزیه طلبانه و ۱۷ هزار شهید ترور و هشت سال دفاع مقدس و تحریم های اقتصادی بودیم.
نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی، ضمن اشاره به اذعان به مقامات رسمی آمریکا در خصوص شکست راهبرد فشار حداکثری، خاطرنشان کرد: زمانی می گفتند همه گزینه ها روی میز است و حتی از گزینه نظامی استفاده کردند و در حوزه فرهنگی و روانی هم ۲۵۰ شبکه ماهواره ای را ضد انقلاب تجهیز کردند تا در راه حرکت ملت تردید ایجاد کنند، اما همواره ناکام ماندند.
جلیلی، فشار دشمن را بر نقاط قوت ما دانست و افزود: دشمن برای موفقیت های ما مذاکره می کند و بنابراین شاهد مذاکرات نظامی و هسته ای هستیم، چونکه در این حوزه ها موفق تر بودیم.
وی القای ناامنی را راهبرد دشمن برای فرار از شکست دانست و تصریح کرد: دشمن حالا هیچ گزینه ای روی میز ندارد و بنابراین می خواهد با القای ناامنی و ناامیدی، نقاط قوت را کمرنگ و نقاط ضعف را پررنگ جلوه دهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تکیه بر ضرورت رفع نقاط ضعف در ادامه حرکت انقلاب، متذکر شد: علاوه بر حفظ دستاوردهای گذشته، باید آینده در پیش را ببینیم و به حداقل ها اکتفا نکنیم و به فکر فتح قله ها باشیم.
وی تورم را یکی از آثار رشد نقدینگی و خلق بی رویه پول دانست و تصریح کرد: رهبر انقلاب سالهای اخیر را با محوریت تولید نامگذاری فرمودند تا خروجی درست به وجود آید.
جلیلی، دانشگاه را بهترین بستر و فضا برای بیان مسائل و مطالبات جامعه دانست و خاطرنشان کرد: امروز شاهد دشمنی های فراوان با جمهوری اسلامی از شرق تا غرب هستیم و افرادی که دغدغه حقوق بشر را دارند، در زمان بمباران شیمیایی شهرهای ایران سکوت کرده بودند و قطعنامه صادر نمی کردند.
نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی، در پاسخ به چرایی دشمنی غرب با جمهوری اسلامی، افزود: دشمنی غرب با جمهوری اسلامی ریشه تمدنی دارد و الان احساس می کنند که یک رقیب و هماورد برای تمدن پنج قرنی آنان پیدا شده است؛ البته دشمنان جمهوری اسلامی به خوبی می دانند که این تمدن جدید در همه عرصه ها بخصوص زن و کرامت زن و حقوق زن حرف دارد و می تواند در مقابل بن بست های تمدن غربی قرار بگیرد.
وی الگوسازی حرکت تمدنی جمهوری اسلامی را باعث احساس خطر غرب دانست و بیان نمود: حرکت تمدنی جمهوری اسلامی شتاب گرفته و همه موانع را برداشته و الان باید بر رفع ضعف ها کار کند تا بتواند الگوسازی کند بنابراین نسخه های غربی برای رفع مشکلات کشور بیشتر ضعف ها را تشدید می کند و باید بر مبانی و آموزه های دینی و ارزش های ایرانی - اسلامی تکیه نماییم و آینده پرشکوه ایران را رقم بزنیم.




منبع:

1401/09/15
11:20:54
5.0 / 5
481
تگهای خبر: اقتصاد , دولت , رهبری , قم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
محفل