در دیدار با دانشجویان پژوهشكده امام خمینی(س) تاكید شد

اهتمام خودرا در امتداد جهاد تبیین به کار بگیرید

اهتمام خودرا در امتداد جهاد تبیین به کار بگیرید

به گزارش محفل، رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اظهار داشت: مجموعه مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(س) باید تمام اهتمام خودرا در امتداد جهاد تبیین و روایتگری مطلوب، آن گونه که رهبر فرزانه انقلاب بیان فرموده اند، به کار بگیرد.


به گزارش محفل به نقل از جماران، حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری در دیدار با دانشجویان ورودی 1400 و 1401 دوره دکتری پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی در حسینیه جماران، اظهار داشت: به نظرم یکی از اصلی ترین فلسفه های تشکیل پژوهشکده پرورش آدم های کارشناس، عالم و اندیشمند در زمینه بررسی، تحلیل، نقد و اجتهاد در سیره نظری و عملی امام است. یعنی اگر بخواهیم در چند کلمه خلاصه نماییم، فلسفه اش این بود که اندیشکده ای شکل بگیرد تا در پروسه تربیت و آموزش یک سری افراد به این سرمایه نائل شود. این هوشمندی و تشخیص درست تصمیم گیرندگان وقت را می رساند که مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام در کنار خودش چنین پژوهشکده یا اندیشکده ای را داشته باشد.
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اضافه کرد: به هر حال امام یک شخصیت برجسته تأثیرگذار و تاریخ ساز است؛ کسی که حرکتی را مبتنی بر بنیان های فکری و یک ایدئولوژی در دنیای معاصر سازمان دهی و آن حرکت را تبدیل به یک جریان می کند؛ جریانی که مسیر تاریخ را عوض می کند. یعنی ما در عداد امام شخصیت های تاریخی زیاد نداریم که مسیر را عوض کنند و جهت دهی ها را تغییر بدهند. طبیعتا امام یک شخصیت فقط سیاسی هم نبوده است. یعنی یک سیاست مدار یا شخصیت انقلابی بوده که ایدئولوژی هم داشته است.
وی اشاره کرد: امام یک اندیشمند، فقیه، فیلسوف، عارف، مفسر قرآن، استاد اخلاق و به لحاظ علمی یک شخصیت کاملا تلفیقی بوده است. یعنی برای پژوهشگران مهمست که دقت کنند مشرب امام تفکیکی نیست. یعنی در دسته بندی های حوزوی بطور معمول این طور است که فرد یا فقیه و اصولی است و نهایتاً مفسر هم هست، یا فیلسوف و یا عارف است. درس خارج اصول امام بسیار قوی بوده است؛ چون مشرب امام عقلی بوده و اصول هم حداقل در بعضی بخش ها با مباحث عقلی ربط مستقیم دارد. امام فلسفه هم درس می دادند و عارف هم بودند و عرفان نظری و عملی را توأم داشته اند.
کمساری با اشاره به این که امام یک شخصیت ممتاز و متفاوت می باشد، افزود: اگر امام توانستند حرکتی را ایجاد کنند فقط از این باب نبوده که سید اولاد پیامبر(ص) و یا نترس بود؛ امام عالم هم بود. یعنی در مقابل شخصیت علمی امام، خیلی ها خضوع و خشوع کرده اند. این شخصیت در عرصه اجتماع و سیاست یک ایدئولوژی و گفتمان متفاوت را ارائه می کند و آن گفتمان را به نتیجه هم می رساند و 10 سال آنرا رهبری می کند و مدل اجرائی این گفتمان را هم ارائه می دهد.
وی تصریح کرد: این که رهبری بتازگی فرموده اند «بین ما و امام فاصله نجومی است» و یا این که ایشان فرموده اند «امام مرزهای معصومیت را در نوردیده بود»، تعارف نیست. یعنی هرکسی به امام نزدیک تر بوده این واقعیت را بیشتر فهمیده و ایشان هم چون نزدیک و شاگرد امام بوده اند این عظمت را بیشتر درک کرده اند.
رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) تاکید کرد: باید خیلی با دقت و وسواس به این شخصیت نزدیک شد و حول مبانی نظری و عملی این شخصیت کار و بررسی کرد. فرض کنید حسن البنا اخوان المسلمین را در مصر راه انداخت و پیرامون آن چه قدر کتاب نوشته شده است؟ یعنی کتاب ها، پایان نامه ها و رساله های دکتری مختلف پیرامون این آقا نوشته شده است. حسن البنا با امام خیلی متفاوت می باشد و به لحاظ شخصیت علمی فاصله از زمین تا آسمان است. درباب شخصیت علمی و مشرب امام کمتر در پژوهشکده امام کار شده یا حداقل کارهای کاربردی نشده است.
وی اظهار داشت: من فکر می کنم دال مرکزی گفتمان امام همان «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» است؛ خیلی حرف در این شعار هست. شاید نسل امروز دهه هشتادی ما نمی داند به چه معنا است. نسل ما هم که بطورمثال وقتی انقلاب پیروز شد پنج شش ساله بودیم، درست نچشیده ایم اما نسل های گذشته بیش از ما چشیده اند که منظور امام از استقلال به چه معنا است. اگر امام می گوید وقتی یک آشپز آمریکایی به شاه مملکت توهین کند هیچ پاسخگویی ندارد، اینها واقعیت های تاریخی این مملکت بوده است.
کسماری اضافه کرد: اگر امروز در کشور ما با برخی اتفاقات ناخوشایند مواجه هستیم، یکی از دلیلهای آن عدم توفیق در روایتگری درست و مطلوب از حقیقت اندیشه و هدف امام و دستاوردهای انقلاب بزرگی است که به دست ایشان و توسط مردم ایران شکل گرفته است؛ که این مهم باید بیش از پیش در مراکز علمی و دانشگاهی مورد اهتمام قرار بگیرد و سپس با زبان هنر و ابزار رسانه به تبیین و ترویج آن پرداخته شود.
وی در آخر تاکید کرد: مجموعه مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(س) باید تمام اهتمام خودرا در امتداد جهاد تبیین و روایتگری مطلوب، آن گونه که رهبر فرزانه انقلاب بیان فرموده اند، به کار بگیرد.



1401/07/17
15:20:55
5.0 / 5
410
تگهای خبر: آموزش , رهبری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
محفل