مخالف وزیر پیشنهادی امور خارجه

عنابستانی: وزیر امور خارجه درباره سیاست متوازن بیشتر توضیح دهند

عنابستانی: وزیر امور خارجه درباره سیاست متوازن بیشتر توضیح دهند

نماینده مردم سبزوار در مجلس اظهار داشت: آقای امیرعبداللهیان دقیقا توضیح دهند که برای سیاست متوازن با هر کدام از کشورهای دیگر در طول دوره چهارساله آینده چه برنامه ای دارند و چه کاری خواهند کرد که به بهره برداری مناسب برسیم.



به گزارش محفل به نقل از ایسنا، علی اصغر عنابستانی در جریان جلسه علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور خارجه اظهار نمود: عنوان شد که به علت مسئولیت رهبری معظم در حوزه امنیت و سیاست خارجی به صورت عمومی و در همه دولت ها وزرای این حوزه برای معرفی به مجلس با رهبری عزیز هماهنگ می شوند که حرفی درستی است. اما یک جمله اضافه می کنم این که این هماهنگی و مشورت کاشف از عدم مخالفت رهبری با گزینه مورد نظر هست و به مفهوم تعیین گزینه و یا تعیّن گزینه در یک شخص خاص نیست و این هماهنگی با رهبری بطور قطع نافی مسئولیت رئیس جمهور در انتخاب یک وزیر مناسب و کارآمد و معرفی به مجلس نیست و نافی مسئولیت مجلس هم در بررسی دقیق گزینه پیشنهادی و رای اعتماد یا عدم اعتماد به وزرای پیشنهادی نیست و نافی مسئولیت آن وزیر در اجرای دقیق سیاست های کلی نظام، پاسخگویی به رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی بر مبنای اصول مختلف قانون اساسی نخواهد بود.

وی در ارتباط با امیر عبداللهیان گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه بیان نمود: آقای امیرعبداللهیان یک دیپلمات مجرب، کارآزموده و انقلابی است و به جبهه انقلاب نزدیک و وابسته است. دلیل مخالفتم به علت اهمیتی است که اجرای سیاستهای کلی نظام در امور خارجی دارد و اشکالات شدیدی که در دوره قبل در این عرصه دیدیم و به این علت به شدت نگرانم.

وی اضافه کرد: همینطور سابقه همکاری آقای امیرعبداللهیان با ظریف ما را نگران می کند و سختی اداره کشور و بازگشت از عزت ایران سبب می شود که با عنایت به شناخت کمی هم که از ایشان دارم نگرانیم را بسیار می کند و برای رفع این نگرانی برنامه های ایشان را چند بار مطالعه و با همکارانشان مشورت کردم که ماحصل این شد که بخش زیادی از نگرانی ها رفع گردد.

نماینده مردم سبزوار در مجلس با اشاره به اینکه چند سوال از وزیر پیشنهادی خارجه دارم، تصریح کرد: سیاست خارجی ما در طول تاریخ متاسفانه همیشه به شکلی معطوف به غرب بوده و در خیلی از برهه ها مرعوب غرب بوده است و این غرب گرایی در سیاست خارجی ما سبب شده است که یک بی اعتمادی مفرط و همیشگی در شرق به ما ایجاد شود. آقای امیرعبداللهیان در برنامه شان سیاست خارجی متوازن را برای اصلاح این وضعیت عنوان کردند، ایشان دقیقا مشخص کنند که چه کار و برنامه عملیاتی می خواهند انجام دهند که شرق اعتماد بیشتری به ما کند و رابطه با شرق منجر ایجاد و بهبود ساختارهای داخلی شود و از طرفی مذاکره با غرب و استفاده از ظرفیت های موجود در غرب از دست ما نرود.

عنابستانی بیان نمود: در مبحث کشورهای همسایه به خوبی مشخص است که در سالهای گذشته این فرصت ها را از دست دادیم. استفاده از فرصت بزرگ ارتباط با همسایگان و خنثی سازی و شکستن تحریم ها اصل مهم بود که آنرا فراموش کردیم. در حوزه کشورهای اسلامی هم در شرایط خوبی نیستیم و ارتباطمان با بخش عمده ای از کشورهای اسلامی در طول سالهای اخیر گرفتار مشکل شد. همچنین برگ برنده خود در آمریکای جنوبی را هم به سیاست غربگرایی واگذار کردیم و با آفریقا هم رابطه پر فراز و نشیبی و کم بهره برای کشور داریم.

وی اظهار داشت: آقای امیرعبداللهیان دقیقا توضیح دهند که سیاست متوازن یعنی با هر کدام از این بخش ها در طول دوره چهارساله آینده چه برنامه ای دارند و چه کاری خواهند کرد که به بهره برداری مناسب برسیم.
عنابستانی در ادامه ضمن اشاره به ضرورت توجه به دیپلماسی اقتصادی بیان نمود: ظرفیت دستگاه دیپلماسی باید در خدمت توسعه کشور باشد که متأسفانه در این سال ها شاهد نبودیم. سیاست خارجه لاجرم باید باعث بهبود وضعیت اقتصادی مردم شود ازاین رو به آقای رئیسی هم پیشنهاد کردم که برای وزارت امور خارجه فردی اقتصاددان مجرب و آشنا به ساختار دیپلماتیک استفاده نماید تا دیپلماسی اقتصادی خودمان را به بهترین شکل ممکن فعال نماییم که باعث بهبود وضعیت اقتصادی کشور و مردم شود.
وی اظهار داشت: در ۸ سال قبل باوجود ادعای مسؤلان برای بلد بودن زبان دنیا در این عرصه ضعف داشتیم و دیپلماسی کشور منجر به بهبود وضعیت معیشتی مردم نشد، حال آقای عبداللهیان باید برنامه های خودشان را برای احیای دیپلماسی اقتصادی و فعال کردن رایزنی های اقتصادی و به خدمت درآوردن دیپلماسی اقتصادی تشریح کند.
نماینده مردم سبزوار اضافه کرد: ترانزیت می تواند بخش بزرگی از اقتصاد کشور را به خودش اختصاص دهد که هماهنگی آن بر عهده وزارت امور خارجه است، اما متأسفانه طی سالهای اخیر این مهم به فراموشی سپرده شده است بنابراین برنامه های وزیر پیشنهادی در ارتباط با ترانزیت کالا، مسافر و انرژی در حوزه های مختلف بخصوص خزر باید تشریح شود.
وی ضمن اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت مرز، گذرگاه ها و بازارچه های مرزی خاطرنشان کرد: در این عرصه استفاده از مرزها رها شده و عدم استفاده از این امر مهم سبب شده چهره بدی از نظام جمهوری اسلامی در منطقه ایجاد شود و همینطور فرصت های اقتصادی خیلی از دست رفته است. بعنوان مثال بخشی از بازارچه های مرزی در استان خراسان تعطیل و غیرفعال شده است.
نماینده مردم سبزوار تصریح کرد: اغلب کشورهای دنیا بخش عمده ای از گفتمان خودشان را به وسیله دیپلماسی عمومی به ملت های دنیا اعلام می کنند. این مورد در برنامه های آقای عبداللهیان اشاره شده اما عملیاتی شدن آن و چگونگی استفاده از ظرفیت شهرهای بزرگ و دیپلماسی شهری و بهره مندی از سمن ها برای تقویت دیپلماسی عمومی به وضوح بیان نشده است بنابراین باید ابعاد آن به صورت کامل مطرح شود.
عنابستانی در انتها تصریح کرد: همینطور آقای امیرعبداللهیان در ارتباط با چگونگی استفاده از وضعیت شهرداری ها و سمن ها تشریح کنند و باید از رابطه با همه کشورهای اروپایی استفاده نماییم.



1400/05/31
23:20:08
5.0 / 5
1177
تگهای خبر: اقتصاد , دولت , رهبری , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
محفل