سفیر سابق ایران در اردن:

اسرائیل دیگر جرات دست زدن به اقداماتی مانند حوادث ۱۹۶۷ را ندارد

اسرائیل دیگر جرات دست زدن به اقداماتی مانند حوادث ۱۹۶۷ را ندارد

سفیر سابق ایران در اردن اظهار داشت: اسرائیل دیگر جرات دست زدن به اقداماتی مانند سال ۱۹۶۷ را ندارد و امروز استراتژی پدافند سیستم های موشکی مانند پاتریوت و سیستم گنبد آهنین کارایی و خاصیت خویش را از دست داده است.


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «مجتبی فردوسی پور» در روز شنبه در نشست خبری با عنوان «آتش بس؛ انتخاب اسرائیل در مواجه با قدرت مقاومت» با تبریک پیروزی اخیر مردم فلسطین برابر رژیم صهیونیستی اظهار داشت: خطای استراتژیک رژیم صهیونیستی در این تقابل این بود که در روز یوم النکبه ضد مردم فلسطین مبادرت به جنایت کرد و با این اوصاف باید در کمتر از ربع قرن شاهد سرنگونی این رژیم باشیم.
سفیر سابق ایران در اردن با طرح این پرسش که چرا باید این پیروزی ذخیره مقاومت در حوزه راهبردی باشد، اظهار داشت: عمده جنگ های رژیم صهیونیستی با ارتش های کلاسیک جهان عرب به خصوص ارتش های موحد مانند مصر، سوریه، اردن و عراق در سالهای ۱۹۴۸، ۱۹۵۶ و ۱۹۶۷ بود که این رژیم خاک سرزمین های عربی را اشغال کرد و حتی صحرای سینا را از مصر و کرانه باختری را از اردن از آن خود کردند. اسرائیل برای تثبیت موقعیت خودش در واحد سیاسی به نام دولت صهیون هم احتیاج به موفقیت نظامی داشت.
کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: کشورهای عربی از حوزه نظامی به حوزه معاهدات و تعاملات سیاسی روی آوردند که شکل گیری مقاومت معادلات سیاسی را معکوس کرد و گروه ها و جنبش های اسلامی مشابه حماس و جنبش جهاد اسلامی امروز برگ برنده امروز هستند.
فردوسی پور تصریح کرد: اسرائیل دیگر جرات دست زدن به اقداماتی مانند سال ۱۹۶۷ را ندارد و امروز استراتژی پدافند سیستم های موشکی مانند پاتریوت و سیستم گنبد آهنین کارایی و خاصیت خویش را از دست داده است.
وی افزود: اسرائیلی ها می خواستند در حوزه نظامی وارد عملیات زمینی شوند و حتی بعضی از سران کشورهای عربی به این اقدام سفارش کردند. اما نتوانستند غزه در محاصره با طول حدود ۲۹۲ کیلومتر و عرض ۶۰ تا ۷۰ کیلومتر که شبیه یک زندان بزرگ برای مردم فلسطین است، از پای درآورند و اراده ای برای عملیات نظامی نبود که این همان شکست استراتژیک رژیم صهیونیستی برابر فلسطین و جبهه مقاومت است.
وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونسیتی در تقابل اخیر حتی به خود اجازه نداد مانند درگیری سال ۲۰۰۶ ضد مردم فلسطین اقدام نماید، اضافه کرد: در درگیری اختیار برخی از شهرهی به میزان ۲۴ تا ۴۸ ساعت از دست رژیم صهیونستی خارج شد و جبهه مقاومت در معادله ای معکوس به ارتش کاملا مسلح رژیم صهیونیستی اجازه اقدام نظامی نداد. این نشان داد که شاید رژیم صهیونیستی در ظاهر تیری هم شلیک کند ولی در ادامه و آخر ماجرا تعیین کننده وضعیت موجود نیست و جبهه مقاومت بر این رژیم چیره گشته است.
این دیپلمات کشورمان با تکیه بر این که استراتژی گنبد آهنین و پدافند هوایی در مقابل موشک های مقاومت خاصیتش را از دست داده است، اظهار داشت: نتانیاهو در نشست خبری با افتخار اذعان داشت که از ۴ هزار موشک شلیک شده به سمت ما، هزار موشک را سرنگون کردیم که نشان از خنثی بودن گنبد آهنین دارد. برای اولین بار جبهه مقاومت نشان داد که هیچ نقطه ای از سرزمین های اشغالی از موشک ها مقاوت درامان نیست.
فردوسی پور تصریح کرد: عملکرد جبهه مقاومت به نحوی بود که نه تنها پیروزی سیاسی و استراتژیک برای اسرائیل رقم نخورد بلکه اسرائیل که نقطه ارتباط و تلاقی با جهان خارج از راه فضا و دریاست، فلج شد.
وی افزود: در این تقابل فرودگاه های مختلف همچون فرودگاه بن گوریون، فرودگاه های استراتژیک و پایگاه های هوایی متوقف شدند و پروازهای مدنی اسرائیل به صورت خاص به فرودگاه های مجاور قبرس انجام شد و این به مفهوم شکست این رژیم است.
سفیر سابق ایران در اردن ضمن اشاره به جنگ اعراب و اسرائیل عنوان کرد: زمانی در جنگ های کلاسیک اعراب با رژیم صهیونیستی، دولتمردان عرب دست به دامان غرب می شدند اما امروز رژیم اسرائیل باید دست به دامن مصر و اردن و آمریکا شود تا برابر رژیم صهیونستی از آنها دفاع کنند و سبب توقف نزاع و تبادل آتش شوند.
کارشناس مسائل سیاسی اظهار داشت: هرچند فلسطینیان در این راه بیشتر از ۲۰۰ شهید تقدیم کردند و بیشتر شهدا کودک و زنان بودند، اما شیرینی این پیروزی برای ملت فلسطین ذخیره بزرگی است که پیروزی نهایی را به دنبال خواهد داشت.
وی ضمن اشاره به تفاوت بین آتش مقاومت و آتش رژیم صهیونستی عنوان کرد: آتش مقاومت آتش، هوشیاری و بیداری بود که با پرتاب موشک و پهپادها انجام شد و جبهه مقاومت تمام تکنولوژی و توان خویش را در این آزمون به نمایش گذاشت.
فردوسی پور ضمن اشاره به شرایط آتش بس اظهار داشت: جبهه مقاومت اعلام نمود که از شروط هفت گانه خود مانند توقف آتش بس از جانب رژیم صهیونیستی، کوتاه نمی آید. دوم این که صهیونیست ها باید بپذیرند که ورود مسلمانان به مسجد الاقصی آزاد است و مناطق شیخ جراح را از روند شهرک سازی خارج کرده و از همه مهمتر بپذیرند که متجاوز باید محکوم شود و مبادله اسرا در حیطه میانجیگران قرار بگیرد و غزه هم بعنوان غزه آزاد محسوب شود.
وی اضافه کرد: امروز نیازمند غزه آزاد هستیم که مفهموم آن این است که ملل جهان اسلام در هر نوع نظام این منطقه باید آزادی و حضور در این معادلات را داشته باشند و در کنار ملت فلسطین حق دفاع از فلسطین را برای خودشان به رسمیت بشناسند.
سفیر سابق ایران در اردن با تکیه بر این که باید جهان اسلام و ظرفیت ها در حوزه اسلامی به تحرک وا داشته شود، اضافه کرد: طرح عربی برای تشکیل دو دولت فلسطینی و اسرائیلی از رده خارج است و آنچه که دنیای اسلام پذیرفتنی است، مبحث تشکیل دولت فلسطینی در سرتاسر قدس است و اتحادیه پارلمان های آزاد دنیا و اسلامی هم احتیاج به تحرک دارند و امیدواریم جمهوری اسلامی ایران بتواند از این ظرفیت در موقعیت جدید استفاده نماید.
فردوسی پور ضمن اشاره به تحرک جوانان در سرزمین های اشغالی اظهارداشت: ورود جوانان به عرصه که تصور می شد به دنبال سازش هستند نشان داد که پیشتازان مبارزه جدید جوانان هستند و فلسطینیان در کنار هم با وحدت به پیروزی رسیدند و حتی ندای تظلم خواهی فلسطین به کنگره آمریکا هم رسید و امروز از این ظرفیت باید مقاومت استفاده نماید.
وی تصریح کرد: مردم فلسطین در مبارزه اخیر و در کنار مقاومت باور کردند که مذاکرات سیاسی و سازشکارانه چاره احقاق حقوق در تعیین سرنوشت آنها نیست و آنچه که معادله را تعیین می کند در میدان نبرد و برتری آتش و مقاومت هوشمندانه است.


1400/03/02
13:08:39
5.0 / 5
1259
تگهای خبر: دولت , طرح , قم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
محفل