استاد دانشگاه:

برجام ایران را در فضای بین المللی بازیگری تعامل گرا نشان داد

برجام ایران را در فضای بین المللی بازیگری تعامل گرا نشان داد

به گزارش محفل ایرنا- عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بجنورد اظهار داشت: برجام نه فقط پروژه ایران هراسی را متوقف کرد بلکه ایران را در فضای بین المللی، بازیگری تعامل گرا و صلح طلب نشان داد.


دکتر رئوف رحیمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: خروج آمریکا از برجام و پایبندی ایران به این توافق بین المللی سبب اعتماد مجامع بین المللی به ایران در پایبندی به تعهدات شد.
وی با اشاره به اینکه پروژه ایران هراسی از آغاز انقلاب اسلامی مقابل کشور وجود داشته است، عنوان کرد: سران عربی بدلیل ترس از صدور انقلاب اسلامی و فروپاشی نظام های دیکتاتوری شان، پیرو پروژه ایران هراسی بوده اند بگونه ای ایران را عامل تنش های منطقه و تهدیدی برای منافع کشورها معرفی می کردند در حالیکه با توافق برجام این فضای امنیتی مقابل کشور از بین رفت.
رحیمی اضافه کرد: در واقع پیش از برجام دشمنان ایران را بعنوان تهدیدی بالقوه به جهان معرفی کرده بودند و پرونده ایران به شورای امنیت نیز رفته بود، ولی با این توافق بین المللی این پروژه متوقف گردید.
وی با بیان اینکه به رسمیت شناخته شدن حقوق هسته ای کشور از دستاوردهای شاخص برجام است، خاطرنشان کرد: دولت های گذشته آمریکا به هیچ وجه قائل به رسمت شناختن انرژی هسته ای کشور نبودند و در فصل هفتم شورای امنیت نیز برنامه هسته ای کشور ما بعنوان تهدیدی جدی مقابل امنیت بین المللی شناخته می شد ولی ایران با این توافق بین المللی به باشگاه هسته ای دنیا ورود کرد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: گرچه بعد از برجام، فضای امنیتی بوجود آمده برای کشور فرو ریخت ولی این امر به معنای نبود تهدید مقابل کشور نیست برای اینکه که ایران در چهارراه ارتباطی جهان قرار دارد و تنهایی ایران در جنگ ۸ساله تحمیلی، نشانگر آن بود که ایران برای مقابله با تهدیدات و حفظ امنیت خود نیازمند غنی سازی اورانیوم و ساخت موشک های پیشرفته است.
رحیمی با اشاره به اینکه احیای برجام و پیگیری مذاکرات در شرایط فعلی لازمه کشور است، عنوان کرد: حال که برجام بعنوان یک قاعده مورد نیاز برای ایران در جهت رفع تحریم تعریف شده، ایران برای رفع تحریم ها نیازمند پیگیری مذاکرات است.
برنامه جامع اقدام مشترک (به انگلیسی: Joint Comprehensive Plan of Action)، به اختصار برجام که توافق جامع و نهایی هسته ای وین و در غرب توافق هسته ای ایران یا توافق ایران نیز نامیده می شود، در جهت توافق جامع بر سر برنامه هسته ای ایران و به دنبال تفاهم هسته ای لوزان، در سه شنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) در وین اتریش بین ایران اتحادیه اروپا و گروه ۱+۵ (چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا بعلاوه آلمان) بسته شد.







منبع:

1400/02/07
19:17:49
5.0 / 5
1094
تگهای خبر: پرونده , پیگیری , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
محفل