ظریف:

آماده همكاری با كشورهای دی ۸ در حوزه های مختلف هستیم

آماده همكاری با كشورهای دی ۸ در حوزه های مختلف هستیم

محفل: وزیر امورخارجه تسهیل و افزایش تجارت، گسترش ارتباطات حمل و نقلی، تقویت گردشگری و بهره برداری از ظرفیت های فنآورانه و انسانی به ویژه جوانان را ازجمله اولویت های سازمان «دی 8» عنوان نمود و از آمادگی کشورمان برای همکاری جدی در این عرصه ها آگاهی داد.


به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از اداره کل اطلاع رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، محمد جواد ظریف، امروز در نوزدهمین نشست مجازی وزیران امور خارجه "سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه موسوم به دی ۸" در نورسلطان ( آستانه) شرکت و سخنرانی کرد.
وزیر امور خارجه ضمن اشاره به بحران بی سابقه کرونا و آثار مخرب آن بر اقتصاد کشورهای عضو اظهار داشت: یکی از درس هایی که باید از این بحران گرفت، این است که چطور یک بحران بهداشتی می تواند به بحران هایی همچون بحران اقتصادی، بحران بشردوستانه، بحران آموزشی و افزایش نابرابری ها در جامعه بین المللی تبدیل گردد و هزینه اصلی آن نیز بر کشورهای درحال توسعه تحمیل گردد.
ظریف با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا مقابل مردم ایران در دوران همه گیری کرونا از رویش حس همبستگی درخلال ملت ها و نیز تمایل به همکاری در وضعیت بحران بعنوان درس های مثبت دوران کرونا یاد کرد.
وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود تسهیل و افزایش تجارت، گسترش ارتباطات حمل و نقلی، تقویت گردشگری و بهره برداری از ظرفیت های فنآورانه و انسانی به ویژه جوانان را ازجمله اولویت های سازمان دی ۸ برای همکاری قلمداد و آمادگی کشورمان برای همکاری جدی در این عرصه ها را اعلام نمود.
وی در ادامه ضمن تشکر از دولت بنگلادش برای برگزاری عالی این جلسه و دبیرکل و تیم ایشان اظهار داشت: وزیران گرانقدر، جامعه بین الملل همچنان با چالش بی سابقه همه گیری کووید-۱۹ روبروست. برای ایران، این چالش با تروریسم اقتصادی وحشیانه مقابل، که جنایتی فاحش مقابل بشریت است، تلفیق شده است.
ظریف اضافه کرد: هرچند جامعه بین الملل مشتاقانه می خواهد ویروس کرونا را به زباله دان تاریخ بسپارد، اما این همه گیری درس های ارزشمندی هم به ما آموخته است. ما آموختیم که یک بحران سلامت چطور به سهولت می تواند به یک بحران اقتصادی، یک بحران بشری، یک بحران تحصیلی، یک بحران امنیت غذایی و یک بحران نابرابری منجر شده و به کشورهای در حال توسعه و کم تر توسعه یافته خسارتی فراتر از انتظار وارد کند.
وزیر امورخارجه کشورمان تصریح کرد: در عین حال، ما همین طور آموختیم که یک بحران جهانی چطور می تواند برکات همبستگی را میان ملت ها سرازیر کند.
وی در ادامه ضمن قدردانی از کشورهای دی 8 به سبب حمایت جمهوری اسلامی ایران در طول این همه گیری و در میانه تحریم های غیرقانونی و بیرحمانه، اظهار داشت: درس دیگری که آموخته ایم این است که اگر جامعه بین المللی می خواهد برای چالش های مشترکی که در پیش داریم آماده شود، تقویت همکاری میان کشورها و مناطق، گزینه ای بهینه خواهد بود. نهادهای چندجانبه، همچون دی 8، مجموعه گسترده ای از انتخاب ها را در اختیار ما قرار می دهد.
ظریف با بیان این این که نمی خواهم به شرح و بسط درباب چالش های مشترکی که پیش روی ماست، بپردازم تصریح کرد: می خواهم بر انتخاب های مؤثری تمرکز کنم که می توانیم بصورت جمعی در قالب موجود و بالقوه همکاری دی8، اتخاذ نماییم. این امر همین طور حالا که در آستانه نهایی کردن نقشه راه ده ساله دی8 قرار داریم، بسیار حائز اهمیت و درخور است.
وزیر امورخارجه به تجارت اشاره نمود و اظهار داشت: در صورتیکه موافقتنامه موجود تجارت ترجیحی همراه با تعدادی از ساز و کارهای تکمیلی درباب گمرکات، امور مالی و خرد مالی، بانکداری، ظرفیت های دیجیتال و غیره اجرائی شوند، هدف تجارت ۲۰ درصدی درون دی8 تا سال ۲۰۳۰ در دسترس ما خواهد بود بدین سبب دولت های ما باید در نقش تسهیل گر ظاهر شده و بخش خصوصی و شرکت های کوچک و متوسط باید به میدان آورده شوند. ۲
وی افزود: با وجود فاصله جغرافیایی زیادی که میان برخی کشورهای دی8 وجود دارد، دی8 می تواند یک نهاد متشکل از مجموعه ای از کشورهای متصل به هم باشد. این امر می تواند و باید همچون در زمینه حمل و نقل مرکب و همکاری بندری، قرابت فرهنگی و گردشگری و اتصال شرکت به شرکت محقق شود.
ظریف اظهار داشت: از کشور میزبان بابت هوشیاری اش در تعیین موضوع بهره برداری از قدرت جوانان و فناوری بعنوان زمینه این جلسه شورای وزیران و کنفرانس، سپاسگزاریم.
وزیرامورخارجه تصریح کرد: وزیران مربوطه ما در حوزه جوانان، این هفته گردهم آمده و راه های همکاری درباب این مساله بسیار حائز اهمیت برای کشورهای مان را مورد بحث قرار دادند، جمهوری اسلامی ایران در دو برنامه در رابطه با مسائل انسانی و فناورانه دی8 فعال بوده است. ما در همدان میزبان «دانشگاه بین المللی دی8 و همچنین در تهران میزبان شبکه انتقال و تبادل فناوری دی8 هستیم. ما از هر ایده ای برای تقویت این دو ابتکار استقبال می نماییم.
وی در آخر اظهار داشت: بار دیگر بر حمایت کامل ما از اقدام جمعی برای تحقق اهداف و مقاصد عالی دی8، تاکید می کنم.
نشست وزرای خارجه سازمان دی هشت بریاست وزیرامور خارجه بنگلادش و با حضور وزرای امور خارجه مصر، اندونزی، جمهوری اسلامی ایران، مالزی، نیجریه، پاکستان و ترکیه در آستانه دهمین نشست سران این سازمان برپا شد.
نشست مجازی سران دی هشت فردا با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی و به ریاست نخست وزیر بنگلادش برگزار می گردد.




منبع:

1400/01/18
23:48:51
5.0 / 5
1108
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , دولت , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
محفل