خطاب به طرف های برجام

رئیس جمهور: میان ما و شما برجام قرار دارد

رئیس جمهور: میان ما و شما برجام قرار دارد

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در ماه های باقی مانده از دولت، کرونا و تحریم دو هدف مهم ماست، اظهار نمود: در این چهار ماه باقی مانده برای برداشته شدن تحریم ظالمانه یک دقیقه هم فرصت را از دست نخواهیم داد.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والسلمین حسن روحانی بامداد امروز در اولین نشست هیأت دولت در سال ۱۴۰۰ با اشاره به اینکه دولت در این هفته های باقی مانده تا آخر کار خود حتی یک روز هم تعطیلی نخواهد داشت، اظهار نمود: برداشتن تحریم یکی از اهداف مهم ما است. اگر طرف مقابل یعنی ۱+۵ همه به میدان بیایند و حاضر شوند به همه تعهدات خود عمل کنند همان گونه که مقام معظم رهبری چند بار تاکید کرده اند که اگر روشن شود این کار آنها واقعی است ما هم به همه تعهدات برجامی خود برمی گردیم.
وی افزود: سه سال به ما ظلم شد اما به دنیا می گوییم که ما حاضریم اگر تعهد کامل را از سوی شما ببینیم به تمام تعهدات خود برگردیم. فعلا هم قصد نداریم مبحث خسارتی را که در این زمان دیده ایم مطرح نماییم. این از بحث های بعدی است که به جای خود مسئولین دنبال خواهند کرد.
روحانی اضافه کرد: کلام ما کاملا روشن و واضح است و سخنان مقام معظم رهبری هم بهانه را از روی دوش آنها برداشته است که بگویند امکان دارد ما عمل نماییم و شما عمل نکنید. بالاترین مقام این کشور صریح گفته است اگر شما واقعی و جدی به تعهدات تان برگردید ما هم همین کار را خواهیم کرد و حتی ایشان یک مورد را هم استثنا نکردند.
وی خطاب به طرف های برجام خاطرنشان کرد: میان ما و شما برجام قرار دارد. اگر شما به کل برجام برگردید ما هم به کل برجام برمی گردیم. به هر حال این هدف اول ما در این زمان باقی مانده است و البته بار اصلی آن به دوش وزارت خارجه خواهد بود هر چند که همه بخش های دولت باید در این حوزه کار کنند.
رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: من در اینجا به مردم قول می دهم که فکر نکنید چون چهار ماه فرصت برای ما باقی است ذره ای برای منافع ملی خود کندتر حرکت خواهیم کرد. ما با همان روحیه ای که در سال ۹۲ شروع کردیم تا ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ ادامه می دهیم و تلاش خواهیم کرد و در این زمان در برداشتن تحریم ها همه توان خویش را به کار خواهیم گرفت.
وی ضمن اشاره به اینکه کرونا اولویت دیگر دولت در این ماه های باقی مانده خواهد بود، اظهار داشت: در زمینه کرونا ما همه تلاش خویش را انجام خواهیم داد، البته کرونا خسارت های زیادی در سال ۹۹ به ما وارد کرد و هنوز هم ما با خسارت های آن مواجهیم.
روحانی افزود: وقتی این همه اتومبیل مردم را در جاده ها مشاهده می نماییم حس می نماییم مسافرت از حالت طبیعی هم بیشتر شده است. امروز در دولت وزیر گردشگری به صراحت گزارش داد که تخت های هتل ها و محل های اقامتی ما همش ۲۵ درصد اشغال است و در روزهای عید ۷۵ درصد خالی است پس هنوز کرونا در حال تأثیرگذاری است.
وی به گزارش فرمانده راهور اشاره نمود و اضافه کرد: در این گزارشی که به من عرضه شد گفته شده نسبت به سال ۹۸، ۱۶ درصد سفر کم شده است. در خود ۹۸ هم به خاطر سیل سفر کم شده بود. به هر حال سفر کم شده و البته ما به سفر سفارش نمی نماییم چون همچنان کرونا وجود دارد و مردم هر چه کمتر به سفر بروند بهتر است.
رئیس جمهور افزود: اگر کسانی که به سفر رفته اند مراعات نکنند باید تاوان سنگینی پرداخت نماییم. ان شاءالله کسانی که به سفر رفته اند اصول بهداشتی را مراعات می کنند چون ما هنوز در مخمصه و مشکلات کرونا هستیم. در عین حال تمام توان خویش را به کار می گیریم که هم با واکسن خارجی و هم داخلی شرایطی باشد که در ماههای آینده شرایط بهتری از امروز داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به اظهارات رهبر انقلاب اشاره نمود و خاطرنشان کرد: علاوه بر این دو هدفی که گفتم مقام معظم رهبری هدف دیگری را هم سال جاری تعیین کردند که مبحث تولید است. تولید برای ما خیلی اهمیت دارد و اگر اقتصاد ما بخواهد حرکت نماید و اشتغال مان در راه درست قرار گیرد و در بازار ما وفور ایجاد شود و قیمت ها متعادل شود احتیاج به تولید داریم.
روحانی افزود: حتی ارزش پول ملی ما هم به تولید و تورم مرتبط می باشد و البته بخشی هم به ارز خارجی ربط پیدا می کند که هر دو این ها تاثیر بسزایی دارند. البته در شرایط فعلی چون ارز خارجی در اختیارمان نیست تاثیر آن بیشتر است چون که وقتی ارز گران می شود ارزش پول ملی هم پایین می آید، تولید هم همینطور است.
وی با تاکید بر اینکه به هر حال ما باید از هر نظر به مساله تولید بسیار دقت کنیم، تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که هم به پشتیبانی تولید و هم به رفع موانع تولید دقت کنیم و ما این کار را از همان جلسه اقتصادی اول فروردین دولت انجام دادیم و روی همین مبحث بحث کردیم.
رئیس جمهور همینطور خاطرنشان کرد: سال ۹۹ برای ما سال بسیار سختی بود که اقتصاددان ها باید همه ابعاد آنرا مدنظر قرار دهند. این سال، سال تحریم و جنگ شدید اقتصادی و اقدامات غیرانسانی دولت ترامپ بود که حالا پس از او هم تغییر محسوسی نمی بینیم. در این زمان خیلی به مردم فشار آمد اما در عین حال افتتاح های زیادی هم صورت گرفت.
وی با یادآوری افتتاح های انجام شده در سال ۹۹ اظهار نمود: ما این افتتاح ها را تا آخر کار دولت هم ادامه خواهیم داد که احیای دریاچه ارومیه و یا خط لوله نفت از گوره به جاسک همچون این افتتاح های مهم خواهد بود. در بخش سلامت هم ۱۱ هزار تخت آماده داریم.
روحانی در ادامه بیان نمود: ما در سالی که گذشت در تولید بسیار سعی کردیم اما مردم باید بدانند خیلی از افتتاح های ما به سرمایه گذاری هایی که در سالهای گشایش اقتصادی یعنی ۹۴، ۹۵ و ۹۶ صورت گرفت برمی گردد و آثار آنرا در ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ می بینیم، پس ما باز هم باید تلاش نماییم گشایش ایجاد نماییم چون که در تولید حرف اول را سرمایه گذاری می زند، حرف دوم تکنولوژی است و حرف سوم تعامل سازنده با جهان.
وی افزود: برای تعامل سازنده هم شرایط سیاسی و اقتصادی وجود دارد. مثلا بانک ها باید بتوانند با هم راحت کار کنند. کسی که می خواهد در اینجا سرمایه گذاری کند اول می گوید پولم را چطور باید بیاورم یا ببرم. اگر در این حوزه انسداد وجود داشته باشد سرمایه گذاری صورت نمی گیرد. ما باید انسداد را از بین ببریم که بخشی از آن در ارتباط با تحریم است و بخش دیگر مشکلات دیگری است مثل لایحه ای که داده ایم و چند سال است معطل است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید کاری نماییم مردم احساس راحتی بیشتری کنند، اظهار داشت: خواهش من از وزارت صمت و کشاورزی این است که در این چهار ماه بگذارید بازار ثبات داشته باشد.
وی در ادامه اظهار نمود: مقام معظم رهبری در صحبت های خود به موانع تولید هم اشاره کردند. بخشی از این موانع در دست ما است و بخشی در دست قوای دیگر. بخشی از موانع به امنیت سرمایه گذاری برمی گردد. در امنیت سرمایه گذاری هم بخشی در دست دولت و بخشی در دست نهادهای امنیتی و قوه قضاییه است. به هر حال ما باید در این حوزه برای مردم امنیت ایجاد نماییم تا همه مردم احساس کنند شرایط امیدبخشی برای آینده وجود دارد.
روحانی ضمن اشاره به ضرورت ایجاد شرایط امیدبخش برای مردم تاکید کرد: برای این کار باید وحدت خویش را حفظ نماییم و از تخریب، سیاه نمایی و تبلیغات سوء دست برداریم. مثلا نگوییم که اگر ما فلان حرف را نگوییم فلان ماهواره زودتر می گوید. بگذارید آنها دروغ شان را بگویند اما این گونه برای شما مشتری درست نمی گردد. اگر حرف حق را بزنیم مشتری را خدا بموقع درست می کند.
وی در ادامه تاکید کرد: نباید مقدمه انتخابات ۱۴۰۰ تخریب دولت باشد. هرکس که می خواهد در انتخابات حاضر شود بگوید می توانم از این دولت بهتر عمل کنم. اهلا و سهلا. اگر بهتر عمل کند ما دستش را هم می بوسیم. در این زمان ما هم تلاش خویش را خواهیم کرد اما همه باید بدانیم که برای انتخابات نباید به دنبال تخریب برویم بلکه باید به دنبال جذب و آمدن مردم باشیم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن اشاره به آمارهایی که دولت در تولید در بخش سلامت داشته اظهار داشت: تولید در بخش سلامت اولویت ما بوده و هنوز هم سال جاری اولویت اول ما است. به صورت مثال در این زمان نرخ رشد ماسک های تنفسی ۱۳ هزار و ۴۰۰ درصد، ماسک N۹۵، ۲۱ هزار و گان و لباس یکسره ۲۷ هزار درصد افزایشی بوده است. این رشدها معمولی نیست و یک حرکت فوق العاده بوده است.
روحانی افزود: اولویت تولیدی دوم ما مواد غذایی و نیازمندی های ضروری مردم است. البته در این بخش همه بخش ها به یکدیگر وصل هستند، مثلا در این زمان که نفت ما مشکل داشت پتروشیمی، فولاد، مس و سایر بخش ها به میدان آمدند و برای تعیین ارزمان کمک کردند تا بتوانیم کالاهای مورد نیاز، نهاده های دامی و دارو به کشور وارد نماییم.
وی با اشاره به اینکه آنچه سبب می شود تولید شروع شود تقاضاست، اظهار داشت: اگر کسی چیزی تولید نماید که مشتری نداشته باشد آدم در عقل آن طرف شک می کند، پس تقاضا اصل مهمی در تولید است اما تقاضا با رفاه مردم ایجاد می شود و اگر مردم توانایی مرتفع ساختن نیازهای روزمره خویش را نداشته باشند و اشتغال وجود نداشته باشد تقاضایی هم نخواهد بود.
روحانی در ادامه اظهار نمود: من باید از بخش اقتصادی، سازمان برنامه و وزارت کار به خاطر اقدامات شان در سال ۹۹ تشکر کنم. طبق آمار سازمان برنامه ۹۳ درصد بودجه ما در سال ۹۹ تحقق پیدا کرده آن هم در سالی که در جنگ اقتصادی و کرونا بودیم. بودجه در زمینه حقوق و مزایای کارکنان دولت ۴۸ درصد، در صندوق های بازنشستگی و تأمین اجتماعی ۵۴ درصد و در بخش عمرانی بالای ۵۰ درصد رشد داشته است.
وی افزود: این ها نشان داده است دولت تمام توان خویش را به کار گرفته است تا مردم ذره ای احساس راحتی کنند. البته این مفهوم اش این نیست که وضع مردم خوب است بلکه این توان دولت بوده، هر چند با شرایط فشار اقتصادی که ما داشتیم کار دولت پرارزش بوده و قابل قبول است و اگر کرونا و تحریم نبود وضعیت خیلی فرق می کرد.
رئیس جمهور در انتها با تبریک میلاد حضرت ولیعصر (عج) در هفته آینده خاطرنشان کرد: دوشنبه هفته آینده روز عدل و امید جامعه است. همه ادیان گفته اند که آخر جهان عدل و نور و امیدبخش است و این فقط مخصوص شیعه نیست بلکه ما تنها با مشخصات دقیق تری از این مورد صحبت می نماییم، امیدواریم این روز باعث نشاط و امیدواری ما باشد و ان شاءالله سال ۱۴۰۰ سال بهتری برای همه مردم باشد و همه بتوانیم کنار هم از این سال پرنعمت استفاده نماییم.



1400/01/05
00:42:01
5.0 / 5
1234
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
محفل