بازتاب استعفای عارف در جبهه اصلاحات

بازتاب استعفای عارف در جبهه اصلاحات

محفل: رسانه ای شدن خبر استعفای محمدرضا عارف از ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان با واكنش های مختلف اصلاح طلبان روبرو شده است. برخی اصلاح طلبان از این استعفا استقبال كرده و برخی هم خواستار پشتیبانی از عارف هستند. عارف در اسفند سال قبل استعفا داده بود اما تابحال درباره این تصمیم خود اظهارنظری نكرده است.


به گزارش محفل به نقل از ایسنا، شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان که در سال 94 به ریاست محمدرضا عارف تشکیل شد، توانست در انتخابات شوراهای شهر چهارم و پنجم، مجلس خبرگان پنجم در تهران، مجلس شورای اسلامی دوره دهم و ریاست جمهوری دوازدهم موفقیت بدست آورد. هر چند عملکرد این شورا و ریاست آن همیشه مورد نقد برخی اصلاح طلبان بود. بعد از واگذاری نتیجه انتخابات مجلس یازدهم، انتقادها به شورای سیاستگذاری و عارف به اوج خود رسید.
محمدرضا عارف در سال 92 و در حالی که جریان اصلاحات (به دلیل وقایع بعد از انتخابات 88) علاقه ای به حضور در انتخابات ریاست جمهوری نداشت، یک تنه وارد انتخابات شد و با تلاش فراوان قسمتی از جریان اصلاحات را برای مشارکت در انتخابات تشویق کرد. با کوشش های او بالاخره اصلاح طلبان وارد انتخابات شدند و عارف هم نامزد این جریان در انتخابات شد. مرحوم آیت الله هاشمی هم در این انتخابات شرکت کرد اما بعد از ردصلاحیت او، اصلاح طلبان عارف را متقاعد کردند که به نفع حسن روحانی کنار برود. با حمایت آیت الله هاشمی و جریان اصلاحات از حسن روحانی، وی بعنوان رئیس جمهور برگزیده شد. اقدام عارف به کناره گیری در ایام آخر انتخابات هر چند برای او سخت آمد، اما او حاضر شد که به خرد جمعی اصلاح طلبان احترام بگذارد.
انتخابات مجلس دهم و شورای شهر چهارم در سال 94 اجرا شد. شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان با اصرار احزاب شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و با موافقت سیدمحمد خاتمی شکل گرفت و محمدرضا عارف در سه دوره بعنوان رئیس شورای عالی انتخاب گردید. این شورا با ارائه فهرست امید، تمام سی کرسی مجلس دهم در تهران و حدود ۱۳۰ کرسی در کل کشور در سال 94 و تمامی کرسی های شورای شهر تهران و برخی کلانشهرها در انتخابات شوراهای شهر در سال 96 را بدست آورد. همین طور در سال ۹۶ از ریاست جمهوری روحانی حمایت کرد.
با این وجود در تمام این ایام که عارف ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان را بر عهده داشت، برخی احزاب همچون کارگزاران سازندگی منتقد عملکرد این شورا بودند و پارلمان اصلاحات را بر شورای عالی ترجیح می دادند. کم اثر بودن نقش احزاب، نحوه بستن فهرست امید و ناکارآمدی فراکسیون امید از دیگر انتقادهای وارد شده بر شورای سیاستگذاری بود، البته موفقیت در انتخابات سبب شد سرپوش گذاشتن بر اختلاف ها شده بود.
اما در انتخابات مجلس یازدهم اختلاف ها بار دیگر نمایان شد. طرح «سرا» که پیشنهاد حزب اتحاد ملت بود با مخالفت احزاب کارگزاران، اعتماد ملی، اسلامی کار و دفتر ادوار تحکیم وحدت مواجه گردید و حتی اعتماد ملی تهدید به کناره گیری از شورای عالی سیاستگذاری کرد. کرباسچی دبیرکل کارگزاران سرا را دموکراسی وارونه نامید.
نتیجه این انتخابات برای اصلاح طلبان خوشایند نبود. با استقبال سرد اصلاح طلبان از ثبت نام در انتخابات و ردصلاحیت عده ای دیگر از آنها و واکنش سرد پایگاه رای جریان اصلاحات نسبت به انتخابات، شورای عالی سیاستگذاری این اختیار را به احزاب اصلاح طلب داد که خودشان درباره نحوه چگونگی حضور در انتخابات تصمیم بگیرند. حزب کارگزاران یک فهرست و ۹ حزب دیگر اصلاح طلب نیز یک فهرست ارائه کردند، ولی اصلاحات نتیجه انتخابات را به رقیب واگذار کرد.
شاید همین اختلاف ها سبب شد که بعد از اختتام انتخابات مجلس یازدهم، محمدرضا عارف و عبدالواحد موسوی لاری از ریاست و نایب رئیسی شورای عالی سیاستگذاری استعفا دهند تا سرنوشت شورای عالی سیاستگذاری هم در ابهام بماند؛ برای اینکه برخی اصلاح طلبان معتقدند که عمر شورای عالی هم به انتها رسیده است و برخی اعتقاد به ادامه فعالیت این شورا دارند. برخی حامی عارف و برخی هم منتقد او هستند.
در ادامه مهم ترین واکنش ها به استعفای عارف از ریاست شورای عالی سیاستگذاری و سرنوشت این شورا را مرور می کنیم:

غلامحسین کرباسچیکارگزاران سازندگیشورای سیاستگذاری اصلاح طلبان ماهیتی نداردصادق زیباکلامتحلیلگر سیاسیاستعفای عارف و خود شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان مدت هاست که بلاموضوع شده است
محمدصادق جوادی حصاراعتمادملیعارف کنار شورای عالی بماند اما دیگر مسئولیت قبول نکندمحمود صادقیانجمن اسلامی مدرسیناستعفا باید در روند عادی و قانونی خود صورت گیرد و دلیلهای عارف هم شنیده شود
محمدسلامتیفعال اصلاح طلبباید حمایت خودرا برای حفظ افرادی همانندعارف، ادامه بدهیممحمدعلی ابطحیفعال اصلاح طلبعارف با این استعفا ابراز می کند که اصلاح طلبی را به این مجموعه های بوروکراتیک اصلاح طلبان ترجیح داده است/تاریخ مصرف این شورا عملا تمام شده بوداحمد حکیمی پوراراده ملتتصمیم گیری درباره استمرار فعالیت شورای عالی با شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استشهاب طباطباییندای ایرانیاناصلاح طلبان به تشکیل پارلمان اصلاحات نزدیک می شوند




منبع:

1399/04/10
13:32:58
5.0 / 5
2329
تگهای خبر: انتخابات , ثبت نام , حامی , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
محفل