احکام شرعی زکات فطره و نظر مراجع تقلید درباره ی مبلغ فطریه ۱۴۰۳

احکام شرعی زکات فطره و نظر مراجع تقلید درباره ی مبلغ فطریه ۱۴۰۳

محفل: محفل: پرداخت فطریه همچون اعمال واجب عید فطر است.



به گزارش محفل به نقل از مهر همچون اعمال واجب عید فطر پرداخت زکات فطره است که در این گزارش برخی نکات درباره ی فطریه طبق نظر مراجع تقدیم می شود. زمان ادای زکات فطره سوال: چه زمانی باید برای ادای فطریه اقدام کرد؟
جواب: از غروب شب عید فطر می تواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را قبل از نماز عید بپردازد، ولی اگر نماز عید نمی خواند، می تواند دادن فطریه را تا ظهر به تأخیر بیندازد و در صورتیکه آنرا از مال خود جدا کرده و کنار گذاشته، تأخیر در پرداخت چنانچه برای غرض عقلایی باشد و سهل انگاری محسوب نشود، اشکال ندارد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمی شود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد. مقدار و مبلغ فطریه
سوال: مقدار فطریه برای هر نفر چه مقدار است و چه چیزی باید به عنوان فطریه پرداخت شود؟
جواب: مکلف باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را هم بدهد کافی است.
پرداخت زکات فطره پیش از شب عید
سوال: آیا می توان فطریه را در ماه رمضان و پیش از شب عید فطر پرداخت کرد؟
جواب: بنابر احتیاط واجب جایز نیست اما می تواند آن مبلغ را به عنوان قرض* به فقیر بدهد و سپس شب عید فطر آنرا به عنوان فطریه حساب کرده و بدهی او را تسویه کند. به عنوان مثال به فقیر گفته شود این قرض است و او هم به عنوان قرض قبول کند.
کارت به کارت کردن زکات فطره
سوال: آیا می توان فطریه را کارت به کارت کرد؟
جواب: درباره ی «کارت به کارت کردن زکات فطره» به سه نکته باید توجه داشت: ۱- اگر فقیری که مقرر است برای او کارت به کارت کند، در شهر خودش باشد، اشکال ندارد و بمحض کارت به کارت کردن، زکات فطره ادا می شود.۲- اگر بخواهد به شهر دیگری غیر از شهری که در آن ساکن است کارت به کارت کند، مقام معظم رهبری (دام ظله) فرمودند که این کار نوعی انتقال محسوب شده و خلاف احتیاط است.۳- از معظم له درباب پولی که به عنوان زکات فطره کنار گذاشته شده و می خواهد که به فقیر خاصی در شهر خودش پرداخت کند ولی به دلیلی به فقیر مد نظر دسترسی ندارد، سوال شد که آیا می تواند پول کنار گذاشته را برای خودش بردارد و بجای آن از پول حساب خود، به کارت فقیر واریز کند؟ فرمودند: این مقدار اجازه داده می شود. در ادامه نظر ۹ مرجع تقلید درباره ی مبلغ فطریه تقدیم می شود.
آیت الله خامنه ای
قیمت گندم برای هر نفر ۶۵.۰۰۰ تومان (شصت و پنج هزار تومان) و قیمت برنج برای هر نفر ۱۸۰.۰۰۰ تومان (یکصد و هشتاد هزار تومان) ⁧ است. کفاره یک روز روزه عمد: ۹۶۰.۰۰۰ تومان و کفاره یک روز روزه عذر: ۱۶.۰۰۰ تومان
آیت الله نوری همدانی
زکات فطره هر فرد باید حدود سه کیلوگرم گندم یا برنج یا نظیر آنکه در رساله عملیه ذکر گردیده و یا قیمت آنرا پرداخت کنند. بر این اساس قیمت قوت غالب گندم ۶۵ هزار تومان و قیمت قوت غالب برنج ۱۸۰ هزار تومان است که عزیزان در پرداخت آن مخیرند، در ضمن اگر در منطقه محل سکونت اجناس ذکر شده قیمت دیگری دارد باید به قیمت منطقه خود که از آنجا خرید و استفاده می نمایند، محاسبه کنند. همین طور کفاره غیر عمد برای هر روز ۱۶ هزارتومان و کفاره عمد برای هر روز ۹۶۰ هزار تومان می باشد.
آیت الله سیستانی
از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد هفتاد (۷۰) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی صد و هشتاد (۱۸۰) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، صد و بیست (۱۲۰) هزار تومان تعیین شده است.
آیت الله شبیری زنجانی
شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً ۳کیلو و ۶۰۰ گرم به حساب گندم) از غذاهای رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و …) یا مبلغ آنرا به عنوان فطریه بپردازد. دفتر آیت الله شبیری زنجانی مبلغ ۸۰ هزار تومان را بابت زکات فطره هر نفر (به حساب قیمت گندم) و مبلغ ۲۰ هزار تومان را برای کفاره افطار عذری دریافت می کند و به مصرف آن می رساند. کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود ۹۰۰ گرم به حساب گندم) است که باید به مسکین (فردی که معیشتش مشکل تر از فقیر می گذرد) پرداخت گردد و در صورت اطمینان می توان قیمت آنرا به مسکین داد تا برای خودش این مقدار طعام بخرد.
آیت الله مکارم شیرازی
زکات فطره امسال برمبنای قوت غالب گندم، مبلغ شصت و پنج هزار تومان و برمبنای قوت غالب برنج، مبلغ یکصد و هشتاد هزار تومان است. کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۱۶ هزار تومان است که باید بصورت نان تهیه و پرداخت گردد، همین طور کفاره روزه عمد مبلغ ۹۶۰ هزار تومان است.
آیت الله وحیدخراسانی
میزان زکات فطره برای هر نفر یک صاع که حدودا سه کیلوگرم گندم یا برنج و مانند اینها از طعام های متعارف در محل است که مکلّف می تواند پول یکی از اینها را طبق قیمتی که در محل خودش دارد محاسبه کرده و به فقیر بپردازد. دفتر این مرجع تقلید زکات فطره به حساب گندم را برای هر نفر به مبلغ ۷۰ / ۰۰۰ تومان قبول می کند.
آیت الله سبحانی
میزان زکات فطره برای هر نفر یک صاع که حدودا سه کیلوگرم گندم یا برنج و مانند اینها از طعام های متعارف در محل است که مکلّف می تواند پول یکی از اینها را طبق قیمتی که در محل خودش دارد محاسبه کرده و به فقیر بپردازد. دفتر معظم له زکات فطره برمبنای قیمت میانگین کشوری را برای هر نفر به مبلغ ۶۰ هزار تومان دریافت می کند.
آیت الله جوادی آملی
مبلغ فطریه برای هر نفر برمبنای قوت غالب منطقه، سه کیلو گندم، برنج و مانند آنها و یا معادل قیمت اینها به قیمت روز پرداخت گردد. همین طور مبلغ مربوط به کفاره غیرعمد، به ازای هر روز ۱۶ هزار تومان و کفاره عمدی روزه به ازای هر روز ۹۶۰ هزار تومان تعیین شده است.
آیت الله مظاهری
میزان زکات فطره مکلّفینی که فقیر نیستند، برای خودشان و اشخاص تحت تکفّل، به ازای هر نفر، حدودا سه کیلوگرم گندم یا جو یا خرما یا برنج و مانند آنست که باید به مستحق بدهند و اگر پول یکی از اینها را هم برمبنای قیمت رایج محل زندگی خود بپردازند کافی است. این مبلغ، امسال، بنابر اعلام نظر کارشناسان مربوطه، برای گندم حدود شصت تا هفتاد هزار تومان، باتوجه به اختلاف قیمت در مناطق مختلف کشور، برآورد شده است.

1403/01/23
19:47:37
5.0 / 5
237
تگهای خبر: رهبری , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
محفل