سخنگوی وزارت امور خارجه:

راهبرد ایران بر توسعه روابط با كشورهای منطقه بنا شده است

راهبرد ایران بر توسعه روابط با كشورهای منطقه بنا شده است

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان نمود: راهبرد جمهوری اسلامی ایران بر حمایت و تقویت صلح و آرامش در داخل و توسعه روابط با كشورهای منطقه بنا شده، چون كه دارا بودن همسایگان امن، با ثبات و پیشرفته به نفع منطقه و خود ما خواهد بود.


به گزارش مدیریت روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی، سید عباس موسوی در نشست کارگروه توسعه روابط بین الملل و اوراسیا منطقه آزاد انزلی، فعال نگاه داشتن مسیرهای مراودات تجاری کشور توسط منطقه آزاد انزلی را شایسته تقدیر عنوان نمود.
وی با اشاره به سابقه تاریخی و فرهنگی گیلان که آنرا پیشرو در تمدن و تجدد قرار داده، افزود: به منظور بهره برداری حداکثری از توانمندی های بخش خصوصی و نهادهایی چون سازمان منطقه آزاد انزلی، در راه معرفی توانمندی ها و فرصت های سرمایه گذاری و صادراتی موجود ارتباطات فی درخلال افزایش پیدا خواهد نمود.
وی ضمن ابراز خشنودی از مباحث مطرح شده در ارتباط با روابط ایران و کشورهای همسایه بخصوص جمهوری آذربایجان، توجه به بخش بازرگانی سفارت و توسعه روابط اقتصادی با عنایت به تجربیات و توانمندی های موجود را از مهم ترین اولویت های کاری خود در مأموریت به باکو عنوان نمود.

صدور محصولات کشاورزی به اوراسیا راهبرد سازمان منطقه آزاد انزلی
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی هم در این جلسه تبیین موقعیت ژئواستراتژیک و ژئواکونومی کشورمان در راه مراودات تجاری آسیا و اروپا را چشم انداز تعیین شده برای منطقه متبوع خود جهت تبدیل به مرکز مبادلات اقتصادی کشورهای منطقه خواند.
محمد ولی روزبهان تصریح کرد: خصوصیت متمایز منطقه آزاد انزلی و استان گیلان دارا بودن زیرساخت های قوی و مناسب در حوزه بندری با دارا بودن دو بندرگاه انزلی و کاسپین، فرودگاه بین المللی سردار جنگل، بزرگراه و راه آهن و سایر امکانات مورد نیاز است که در کنار موقعیت جغرافیایی آن در ارتباط با کشورهای حوزه دریای خزر و اوراسیا و نزدیکی به پایتخت کشور و قطب های صنعتی و جمعیتی، توانمندی های این منطقه را مضاعف می کند.
وی ظرفیت های متنوع گردشگری، فرهنگی و کیفیت نیروی انسانی استان را بعنوان تکمیل کننده و زینت بخش توانمندی های منطقه و گیلان در این حوزه ارزیابی و خاطرنشان کرد: دورنمای ترسیم شده برای دستیابی به اهداف منطقه در آینده، مبتنی بر آینده پژوهی و ساختن آینده برپایه توانمندی های موجود و این ظرفیت های جدید است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی با استناد به حجم بالغ بر ۹۰۰ میلیارد دلاری مراودات تجاری اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا توجه به ظرفیت هایی چون صدور محصولات کشاورزی را راهبرد این سازمان بیان و افزود: از طرفی با عنایت به غنای علمی پزشکان کشورمان و مزیت های این منطقه، تبدیل شدن به قطب گردشگری سلامت حوزه خزر و غرب آسیا در دستور کار سازمان قرار گرفته است.
وی با اشاره به برخی مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی و محدودیت های ارضی در بخش تولیدی-صنعتی این منطقه اظهار داشت: در تحلیل روابط اقتصادی با جمهوری آذربایجان باید به بازار چند ده میلیاردی این کشور اکتفا نکرد، بلکه این کشور را می توان معبری برای صدور کالاهای ایرانی به قفقاز و اوراسیا قلمداد کرد.
در این نشست با حضور مدیر کل بنادر و دریانوردی استان، اعضای هیأت مدیره، معاونان و مدیران سازمان و نمایندگان بخش خصوصی، فعالان اقتصادی منطقه فرصت ها و چالش های پیش روی توسعه مبادلات با کشورهای منطقه بخصوص جمهوری آذربایجان را مورد بررسی قرار داده و راهکارهای پیشنهادی خویش را برای توسعه همکاریهای دو جانبه عنوان کردند.



1399/05/09
23:04:00
5.0 / 5
1950
تگهای خبر: اقتصاد , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
محفل