خطیب زاده خبر داد؛

حضور ایران، شانگهای را قدرتمند می کند

حضور ایران، شانگهای را قدرتمند می کند

به گزارش محفل سخنگوی وزارت خارجه با اعلان اینکه امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه فردا به نیویورک می رود، اظهار داشت: وزیر امور خارجه در این سفر با مقامات 45 کشور همچون وزیران خارجه 1+4 دیدار و گفت و گو خواهد داشت.


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سعید خطیب زاده روز یکشنبه در نشست خبری ضمن گرامیداشت روز ادب و فارسی به بهانه سالگرد استاد شهریار اظهار داشت: زبان فارسی، زبانی است که پیوند دهنده تاریخ و تمدن و این منطقه است. ایران کهن و باستانی و فرهنگی به پهنه همه گستره زبان فارسی است. پس این روز، روز تمدن، فرهنگ، ادبیات و هنر تمامی کسانی است که به زبان پرگهر فارسی صحبت می کنند. زبانی که زمانی نه چندان دور زبان علم و تمدن همین منطقه و زبان اول علم منطقه بود.
وی در ادامه به گاه شمار سیاست خارجی اشاره نمود و اضافه کرد: ۲۲ شهریورماه گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و انگلیس بود. همین طور پیام تبریک وزیران خارجه کشورهای کنگو، مغولستان، ایرلند، بورکینافاسو و اندونزی به آقای امیر عبداللهیان برای انتصاب او بود.
سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: سه شنبه ۲۳ شهریور انتصابات جدید در وزارت امور خارجه اعلام گردید که بر طبق آن باقری کنی معاون سیاسی، فتحعلی معاون اداری و مالی و مهدی صفری معاون سیاسی وزارت امورخارجه شدند. عراقچی، ابوالحسنی و مهاجر هم در احکامی جداگانه مشاوران وزیر خارجه شدند.
خطیب زاده تصریح کرد: در همان روز سه شنبه پیام های تبریک وزیران خارجی برزیل و بولیوی را به امیرعبداللهیان داشتیم.
وی اظهار داشت: روز سه شنبه کمیته ویژه حقوقی و بین المللی پرونده سردار سلیمانی با حضور تمام کشورهای ذیربط در وزارت امورخارجه برگزار و تصمیمات جدیدی گرفته شد که هفته های آتی پیگیری هایی در آن حوزه صورت خواهد گرفت.
سخنگوی وزارت امورخارجه اضافه کرد: در همان روز سه شنبه وزیر امور خارجه با فرزندان خانواده های شهدای وزارت امور خارجه دیداری صمیمانه داشت. در همان روز نشست وزیر امور خارجه با رئیس و اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی انجام شد.
خطیب زاده افزود: روز چهارشنبه بیست و چهارم شهریور دیدار و گفتگوی نماینده حزب الله لبنان با وزیر امور خارجه اجرا شد. همین طور در همان روزامیرعبداللهیان در اجلاس وضعیت بشردوستانه افغانستان سخنرانی داشت.
وی اظهار داشت: در روز پنج شنبه بیست و پنجم شهریور علاوه بر دریافت پیام های تبریک وزیران خارجه اتیوپی و پرتغال، هیات جمهوری اسلامی ایران وارد دوشنبه شد و ملاقات دوجانبه وزیر امور خارجه ایران با همتای چینی و وزیر امور خارجه هند و نشست چهارجانبه وزیران خارجه کشورهای پاکستان، ایران، هند و روسیه درباب افغانستان انجام شد.
سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: روز جمعه ۲۶ شهریور امیرعبداللهیان با همتای روس، بلاروس و پاکستان ملاقات و گفتگو کرد. وزیر خارجه بنین هم پیام تبریک را در همان روز برای امیر عبداللهیان ارسال کرد.
تایید عضویت سران شانگهای برای عضویت ایران در این سازمان
خطیب زاده افزود: بیانیه مشترک وزیران خارجه چهار کشور ایران، پاکستان، روسیه و چین هم درباب افغانستان در حاشیه اجلاس شانگهای صادر شد که من همان زمان اطلاع رسانی کردم و تایید نهایی سند عضویت جمهوری اسلامی در سازمان همکاری شانگهای هم در همان روز با اتفاق و با حمایت قوی سران کشورهای عضو شانگهای به تایید رسید. دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ایران و تاجیکستان هم آخرین ملاقات پیش از بازگشت به جمهوری اسلامی ایران بود.
امیرعبداللهیان در راه نیویورک
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه از سفر وزیر امور خارجه به نیویورک آگاهی داد و اظهار داشت: امیرعبداللهیان فردا برای حضوردر مجمع عمومی سازمان ملل، عازم نیویورک خواهد شد.
وی افزود: برای ایشان در این سفر حدود ۴۵ ملاقات در سطح دوجانبه با وزیران خارجه کشورهای مختلف از قاره های مختلف آفریقا، آسیا، اروپا و آمریکای لاتین و منطقه، با روسای سازمان های بین المللی دبیرکل و رئیس شورا و همه کسانی که درخواست داشتند و یا امکان ملاقات بوده، هماهنگ شده است تا در این سفر چند روزه کوتاه، همه ملاقات ها صورت گیرد.
ملاقات های جداگانه وزیر امور خارجه با وزیران ۱+۴ در نیویورک
خطیب زاده با اشاره به ملاقات های جانبی درنظر گرفته شده برای وزیر خارجه، درباره موضوع نشست وزرای خارجه ۱+۴ هم اظهار داشت: طبیعی است اگر ببینیم که این ملاقات می تواند در راه مذاکره سودمند، مفید باشد تصمیم آن اتخاذ خواهد شد. تصمیمی در حال حاضر گرفته نشده است اما اساسا باید دستور کار و موضوع جلسه را ببینیم و برمبنای آن تصمیم بگیریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه اشاره کرد: چیزی که مهمست اینکه وزیر امور خارجه با همه وزرای ۱+۴ملاقات های دوجانبه و جداگانه خواهند داشت.
خطیب زاده با اشاره به اظهار نظر نخست وزیر لبنان درباره محموله سوخت ارسالی ایران اظهار نمود: جمهوری اسلامی ایران همیشه متعهد به همکاری و کمک به دوستان خود و دولت های کشورهای دوست بوده است.
وی افزود: آنچه درباب این تجارت انجام شده درخواستی توسط تجار لبنانی بوده که یک مسیر خرید کاملا عادی و معمول و فروش انجام و محموله ارسال شده است. درباره مسائل داخلی لبنان اظهار نظر نمی کنم اما می توانم به شما اطمینان بدهم که اگر همین فردا هم دولت لبنان برای رفع مشکلات مردم بخواهد از ما سوخت بخرد ما آنرا در اختیار آنها قرار می دهیم.
خطیب زاده اشاره کرد: صلح و ثبات و استقرار در لبنان برای ما از هر چیزی مهمتر است و کمک می نماییم دولت لبنان هم بتواند در این راه موفق باشد.
تاکید بر تشکیل دولتی فراگیر با حضور همه اقوام در افغانستان دراجلاس شانگهای
سخنگوی وزارت امور خارجه همین طور درباره اجلاس شانگهای اظهار داشت: آنچه در این اجلاس روی داد بطور جدی در بیانیه چهار کشور بازتاب داشته است. در ملاقات هایی که انجام شد، موضوع افغانستان موضوع جدی در سطح رئیس جمهور و ملاقات های وزیر خارجه بوده است.
خطیب زاده اشاره کرد: در این اجلاس روی چند نقطه توافق جدی شد که یکی تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام و قومیت ها بود که بازتاب دهنده ترتیب قومی و جمعیتی افغانستان باشد و این که دستاوردهای افغانستان در آینده محقق شود.
وی تصریح کرد: هیچ دخالت خارجی توسط هیچ کشوری قابل قبول نیست و همه باید کمک کنند تا خود مردم افغانستان آینده خودرا شکل دهند و صدایشان شنیده شود.
به گفته سخنگوی دستگاه دیپلماسی نتایج گفت و گوها که در سطح سران و هیئت ها انجام شد، در آینده نزدیک بیشتر روشن خواهد شد.
خطیب زاده در پاسخ به سوالی درباره کم کاری سفارت بلژیک برای دوچرخه سواران در صدور ویزا که سبب محروم شدن دوچرخه سواران از مسابقات شده است، اظهار داشت: درباره سفر هیات های ورزشی به کشورهای مختلف جهت شرکت در تورنمنت ها به این هیات ها سفارش کردیم فقط وقتی مشکلی در ویزا اعمال می شود به وزارت خارجه مراجعه نکنند بلکه از همان اول این کار را انجام دهند. تا حالا سفارت بلژیک در تهران همکاری خوبی با ما داشته است، البته درباره این مساله جزییات آنرا نمی دانم.
همه اقدامات ناقض حقوق بشری آمریکا تا حالا بی کیفر مانده است
وی با اشاره به نقض حقوق بشر آمریکا و ظرفیت نهادهای بین المللی حقوق بشری در مقابله با آن، اظهار داشت: نمایندگی دائم ایران در مقر سازمان ملل متحد سخنرانی خواهد داشت و عزیزان را برای دیدن سخنرانی سفیر و نماینده دائم ایران دعوت می کنم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلان اینکه انتظار جامعه جهانی از نهادهای حقوق بشری تا امروز برآورده نشده است، اظهار داشت: ایالات متحده بعنوان بزرگترین ناقض حقوق بشر در کشورها همچون تحریم و حتی منع دسترسی به امکانات اولیه مانند آب و غذا متهم است که در این سال ها همه اقدامات بی کیفر مانده است.
خطیب زاده با اشاره به رویه بی کیفر ماندن اقدامات اخیر آمریکا در افغانستان اظهار نمود: کاروان ۱۰ نفره مردم عادی افغانستان مورد حمله قرار گرفت و گفتند گروه های افراطی مورد حمله قرار گرفتند اما دو روز قبل اعلام نمودند ببخشید اشتباه شد و از این سبوعیت و کشتار زنان و کودکان و مردم بی دفاع بعنوان یک اشتباه به آسانی عبور کردند و این وضعیت و شرایط بسیار دردناک به وجود آورده است.
وی با تاکید بر لزوم وجود قانون و تبعیت از آن اظهار نمود: آنچه که الان وجود دارد یک استثنا در حقوق بین المللی و تصور چند کشور خاص در خصوص این است که اجرای قانون برای خودشان نیست و برای بقیه است. ایران در این راه ایستادگی کرده است. پیام جمهوری اسلامی مبارزه با سلطه طلبی و استیلا بر کشورها بوده و این را فعالانه با سیاست خود ادامه می دهیم. خبر خوب این است صداهای بیشتری در کنار جمهوری اسلامی همصدا شده اند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به ایرنا و درباره گزارش امروز نیویورک تایمز و همکاری ترامپ با اسراییل در ترور شهید فخری زاده و اقدامات جمهوری اسلامی دراین زمینه اظهار داشت: نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ما با جزئیات این موضوعات را در فضای خود پیگیری کردند و جزئیات این عملیات کاملا برای آنها روشن است و در چند مسیر پیگیری های ایران انجام می شود.
وی افزود: قسمتی که باید توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی صورت گیرد آنها وظیفه خودرا انجام داده و می دهند و آنهایی که باید بدانند می دانند. این ننگ است برای کسانی که گردنکشانه به چاقوکشی و این اقدامات افتخار می کنند.
خطیب زاده اشاره کرد: مسیر حقوقی که این ها را بی کیفر نگذاریم، در کنار مسیرهای اطلاعاتی و امنیتی پیگیری کردیم و گزارش های جزیی به دست آمده که طرف های مشارکت کننده را روشن کرده است. گزارش روزنامه را اجازه دهید در بستر روزنامه ای پیگیری شود.
سخنگوی وزارت خارجه همین طور در پاسخ به سوال دیگری درباره الحاق ایران به سازمان شانگهای و همین طور ترکیب جدید هیات مذاکره کننده و وضعیت FATF اظهار داشت: پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای شروع یک فرآیند است که یک سال تا یک سال و نیم زمان می برد و در طول این مدت باید کارهای تشریفاتی و آیینی همچون تایید همه اسناد سازمان شانگهای توسط تمام نهادهای ذی ربط در داخل جمهوری اسلامی اعمال شود.
وی اضافه کرد: این برنامه اختتام یک فرآیند ای بود که جمهوری اسلامی ایران برای عضویت شروع کرد اما شروع یک فرآیند آیینی است.
حضور ایران سازمان شانگهای را قدرتمندتر می کند
خطیب زاده اظهار داشت: سازمان همکاری شانگهای یک سازمان چند بعدی فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی است و ظرفیت های مختلفی جهت استفاده بردن دارد. سازمان شانگهای و جمهوری اسلامی ایران می توانند از ظرفیت های متقابل هم برای ارتقای روابط و جایگاه این سازمان استفاده کنند همانطور که رئیس جمهور روسیه اشاره نمود، حضور ایران در شانگهای موجب قدرتمندتر شدن این سازمان خواهد شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اشاره کرد: باید توجه داشت که عضویت ایران در سازمان شانگهای اختتام عملی پروژه انزوای توسط برخی کنشگران بین المللی همچون ایالات متحده بود و این نشانه دیگری از شکست خوردن این سیاست ها بود پس از این به بعد هم خیلی مهمست.
خطیب زاده همین طور درباب آخرین وضعیت بررسی لوایح در رابطه با FATF اظهار داشت: این مساله را در جای خود دنبال کنید و این مساله هم درحال بررسی است.
وی درباره ترکیب هیات مذاکره کننده ایران اظهار داشت: این مساله درحال بررسی است طبیعتا تغییراتی اعمال می شود هنوز شکل آن نهایی نشده بمحض نهایی شدن اطلاع رسانی خواهد شد.
ایالات متحده با رویکرد متفاوتی باید به وین بیاید
سخنگوی وزارت خارجه درباره چگونگی حضور آمریکا در مذاکرات وین به یکجانبه گرایی این کشور اشاره نمود و اظهار داشت: یکجانبه گرایی آمریکایی در دوران ترامپ با اعمال تحریم های غیرقانونی و یکجانبه در فراسرزمینی معنا پیدا کرد. انتفاعی که جمهوری اسلامی باید از برجام می برد و همین طور حقوق استفاده همه اعضا کننده همچنان پابرجا است.
وی اشاره کرد: اگر آمریکا این یکجانبه گرایی را در مقام اجرا و رویکرد کنار بگذارد، گفت و گوهای وین در راه بهتری قرار خواهد گرفت. ما ایالات متحده را متهم اصلی وضعیت فعلی جامعه می بینیم و این کشور ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ است و همچنان اعمال فشارهای یکجانبه و ظالمانه مقابل مردم ایران را ادامه می دهند.
خطیب زاده اشاره کرد: موقعی که این رویکرد در عمل کنار گذاشته شود و اطمینان پیدا نماییم یا ایالات متحده راستی آزمایی شده قابل اعتماد است آن وقت مسیر برجام همان مسیر خود خواهد بود. تعهد به کسی نمی دهیم که کمتر از برجام انتفاعی از برجام قبول نماییم و ایالات متحده باید با رویکرد متفاوتی به وین بیاید.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مسدود شدن بزرگراهی در استان هم مرز ارمنستان و اعلام وزیر اقتصاد در خصوص هزینه یک میلیارد دلاری این مسیر و چگونگی همکاری ایران با پروژه اظهار داشت: تمامیت ارضی کشورهای همسایه برای ما بسیار مهمست درعین حال همکاریهای منطقه ای مبنای توسعه، صلح و ثبات در منطقه است و آنچه الان درحال اتفاق است باید به یک همکاری دسته جمعی تبدیل گردد.
وی افزود: جمهوری اسلامی به سبب روابط بسیار خوبی که با ایروان دارد تلاش نموده و می کند اجرای توافقات را تسهیل کند. تنها مسیر مسیری است که با در نظر گرفتن مرز طرفین انجام می شود.
خطیب زاده اضافه کرد: جمهوری اسلامی توسعه کشورهای همسایه را توسعه خود می داند و تلاش می نماییم بطور متوازن ظرفیت های خودرا در رابطه با همسایگان به کار بگیریم.
کشورهای همسایه از تحمیل اراده خود به مردم افغانستان پرهیز کنند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره این که آیا اجلاس آینده درباب افغانستان که با حضور وزیران خارجه در تهران برگزار می شود، راهگشا است یا نه اظهار داشت: آنچه در افغانستان روی می دهد نیاز به راهکار معجزه آمیز ندارد. راهکار ها باید به خواست و اراده مردم افغانستان پیوند بخورد و کشورهای همسایه باید کمک و صادقانه از تحمیل خواست و اراده خود به مردم این کشور پرهیز کنند. اینکه نشست تهران در چه تاریخی برگزار می گردد در دست بررسی و در کشورهای منطقه در رفت و آمد است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همین طور درباره اتهامات باکو به ایران و بازداشت رانندگان ایرانی در این کشور اظهار داشت: این مساله در دست بررسی می باشد. موضوع بازداشت رانندگان ایرانی در جمهوری آذربایجان را از همان اول پیگیری کردیم و درخواست داریم فورا راننده را آزاد کنند و این رانندگان به مسیر خود ادامه دهند.
وی اشاره کرد: البته تمامیت ارضی کشورها برای ما حائز اهمیت می باشد و جمهوری اسلامی ایران به همین دلیل دیداری برای مسئولان راهداری دو کشور تدارک دیده است تا به راهکار پایداری دراین زمینه برسیم.
خطیب زاده درباره انتقاد به دولت قبل در خصوص کاهش ارتباطات با کشورهای آفریقایی و ادامه این روند در این دولت، اظهار داشت: سیاست خارجی دولت در چند مفهوم قابل ارزیابی است و یکی از با اهمیت ترین آنها سیاست خارجی متوازن است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در این سیاست هرچند آسیا محور است و همسایگان در اولویت هستند اما حتما ظرفیت دیگر کشورها مهم می باشد. بطور معمول خبرهای دیدار سفیران با وزیر امور خارجه را جز در زمان خداحافظی اعلام نمی نماییم اما هفته قبل دیدار سفیر آفریقای جنوبی با وزیر خارجه را رسانه ای کردیم.
وی اشاره کرد: حوزه آفریقا نه فقط برای ما یک فرصت بلکه یک الزام در روابط خارجی است و برنامه سفری در هفته های آتی برای آقای امیرعبداللهیان به این قاره تدارک خواهیم داد.
اجازه نمی دهیم ترور سردار سلیمانی بی کیفر باقی بماند
خطیب زاده در ادامه نشست درباره آخرین وضعیت پرونده ترور سردار سلیمانی، اظهار داشت: وزیر امور خارجه در همان روزهای اول کاری، جلسه ای با حضور همکاران وزارت امور خارجه برگزار کرد و بلافاصله جلسه ای نیز با تمام سازمان های ذی ربط همچون قوه قضاییه، دادستانی، نیروی قدس سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و همین طور همکاران من در وزارت امور خارجه تشکیل شد.
وی اضافه کرد: سردار سلیمانی، سردار «صلح ساز» منطقه ما بود و این ترور به دست شقی ترین اشقیا انجام شد و شهادت فوز عظیمی بود که نصیب وی شد.
سخنگوی وزارت خارجه اشاره کرد: ما اجازه نخواهیم داد که این پرونده از بعد حقوق بین الملل بدون کیفر باقی بماند، بدین جهت در داخل کشور دادخواست های لازم تهیه شده است. در این نشست ابعاد و نکاتی را که باید تکمیل می شد را در چند صد صفحه آماده کردیم.
خطیب زاده با اعلان اینکه در این نشست پیرامون متهمان این پرونده بحث و قرار شد که مقابل آنها کیفرخواست تنظیم شود، اشاره کرد: همین طور درباب این که در زمینه بین الملل از چه مسیرهایی می توان مقامات سابق ایالات متحده را مورد سوال قرار داد و آنها را متوجه عدالت کرد، بحث شد.
وی افزود: دومین سالگرد ترور سردار نزدیک است و انشاءالله تا پیش از آن ما شاهد شروع این دادگاه باشیم. مقدمات این دادگاه با همت دوستان ما در قوه قضاییه و با تعیین قاضی ویژه شروع شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلان اینکه نهادهای اطلاعاتی تمامی اطلاعات را فراهم نموده اند، گفت: وزارت امور خارجه نیز تمامی آنچه را که باید انجام می داده، چه در ارتباطات با نهادهای بین المللی و چه در موضوعات حقوق بین الملل، انجام داده است و امیدواریم که پیش از دومین سالگرد شهادت سردار، شاهد شروع دادگاه باشیم.
خطیب زاده اضافه کرد: فکر می کنم در یک ماه آتی، جلسه ای در سطح وزیر امور خارجه در این خصوص، مجدد برگزار می شود که گزارش آنرا خواهیم داد.
واردات ۶۰ میلیون دز واکسن کرونا در ماه آینده
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره آخرین وضعیت واکسن در کشور اظهار داشت: واکسن به تعدادی که برای تزریق روزانه و هفتگی ضروری بوده در یکی دوماه گذشته وارد شده است. در ماه آتی هم حدود ۶۰ میلیون دُز واکسن وارد خواهد شد.
وی افزود: درباره اینکه چه واکسنی وارد ایران شود فقط وزارت بهداشت نظر می دهد و هر واکسنی مورد تایید وزارت بهداشت باشد وارد می شود.
خطیب زاده اشاره کرد: مجوز واردات برخی واکسن هایی که توسط آمریکای شمالی درحال تولید است و در کشورهای دیگر خط تولید دارد، بتازگی صادر گردیده است.
رییس جمهور شنبه در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی می کند
خطیب زاده همین طور درباره چگونگی سخنرانی رئیس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل اظهار داشت: رئیس جمهوریبه خاطر شرایط ویژه کرونائی و پروتکل ‏هایی که در این سفر باید انجام می شد، ترجیح دادند که در این سفر وزیر امور خارجه تشریف ببرند و خودشان مانند رؤسای خیلی از کشورهای دیگر، مواضع جمهوری اسلامی ایران را بصورت مجازی ارایه کنند.
روز سه شنبه سخنرانی خودشان را در مجمع عمومی سازمان ملل خواهند داشت.
بی عملی سئول درباره بازپرداخت بدهی ها جای ناامیدی دارد
سخنگوی وزارت امور خارجه درباب بی عملی سئول در بازپرداخت بدهی هایش به ایران اظهار داشت: متاسفانه در مورد کره جنوبی هنوز با کندی بسیار سؤال برانگیزی این مسیر درحال پیموده شدن است و میزان بی عملی سئول درباب بازپرداخت بدهی ها به ایران جای ناامیدی دارد.


منبع:

1400/06/29
13:28:47
5.0 / 5
1239
تگهای خبر: اتهام , اقتصاد , بازداشت , پرونده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
محفل