نادر انتصار در گفت وگو با محفل:

آمریكا نمی تواند وابستگی خود به تحریم ها را كم كند

آمریكا نمی تواند وابستگی خود به تحریم ها را كم كند

محفل: استاد دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا تصریح کرد: دولت آمریکا نتیجه سیاست فشار حداکثری خویش را دیده ولی این کشور مدت ها است که به تحریم معتاد شده است و مانند هر معتادی به آسانی نمی تواند وابستگی خود به افیون تحریم را کم کند.



«نادر انتصار» روز شنبه در گفتگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره علت عدم دستیابی به توافق در مذاکرات وین اظهار داشت: این که فکر نماییم ایران و آمریکا می توانستند در چند دور، توافق برجام را همانند آنچه که در سال ۲۰۱۵ به دست آمد، احیا کنند، ناشی از یک خوشبینی بود.

وی ضمن اشاره به رویکرد آمریکا عنوان کرد: ایالات متحده پیشنهاد تعلیق زمان دار یعنی موقت بخشی از تحریم ها، بخصوص تحریم های دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ را پیشنهاد کرده بود که گفتگو در مورد برجام را ادامه دهد تا ایران را وادار به توافقی جدید کند.

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی افزود: واشنگتن حاضر نیست به برجامی که در سال ۲۰۱۵ امضا کرده بود، برگردد بلکه می خواهد امتیازات نقد بیشتری از ایران بگیرد و در عوض به ایران قول های نسیه ای بدهد.

دولت بایدن می خواهد تا تنور گرم است، نان بپزد

انتصار درباره اعلام توقف مذاکرات از جانب ایران تا مستقر شدن دولت جدید هم اظهار داشت: دولت سید ابراهیم رییسی مانند هر دولت جدیدی نیاز به زمان دارد تا بتواند اولویت های سیاست خارجی خویش را تعیین کند. حالا باید دید چه زمانی و تحت چه شرایطی ایران به مذاکرات وین برمی گردد و اگر این مذاکرات ادامه پیدا کند، دولت رئیسی ادامه این مذاکرات را که حدودا فرسایشی شده است را تا چه مدت دنبال خواهد نمود.

وی در تشریح رویکرد احتمالی دولت آمریکا نسبت به اعلام توقف مذاکرات از جانب ایران تصریح کرد: دولت بایدن در این زمان با دادن ضرب الاجل و تهدید تلاش خواهد نمود دولت جدید ایران را هرچه سریعتر به میز مذاکرات بکشاند و به قول معروف تا تنور گرم است، نان خویش را بپزد.

به گفته استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا، ایران باید از افتادن به تله ایالات متحده بپرهیزد و تصمیمات خود در قالب منافع خود و تقویت اهرم های فشار خودش اتخاذ کند.

پافشاری آمریکا به گرفتن امتیاز جدید باعث تاخیر در احیای برجام شده است

انتصار درباره تأثیر مخالفت های داخلی بر احیای برجام هم اظهار داشت: به هر حال مخالفت های داخلی در اجرای سیاست های دولت هر کشوری نقش دارد ولی آنچه برجام را به بیراهه کشاند و امکان احیای آنرا تابحال نداده است، پاره کردن برجام در زمان ترامپ و پافشاری دولت بایدن به امتیاز گرفتن باردیگر از ایران و وصل کردن برجام به مسائل دیگر است.

وی در پاسخ به سوالی درباره تأثیر اصرار آمریکا به گره زدن برجام به مسائل غیربرجامی بر بقای توافق هسته ای بیان نمود: همانگونه که تابحال ایران با گره زدن برجام به مسائل غیربرجامی مخالفت کرده است، باید انتظار داشت که دولت سیزدهم هم این روند را در مذاکرات برجامی آینده دنبال کند.

این کارشناس ارشد مسائل آمریکا اضافه کرد: اگر مذاکرات برجامی از سر گرفته شود، طرف غربی تلاش خواهد نمود که ببیند تا چه اندازه می تواند روی تیم جدید مذاکره کننده فشار بیاورد که در موضوعات غیربرجامی وارد گفتگو شود.

آمریکا به تحریم معتاد شده است

به گفته انتصار، اگر تیم مذاکره کننده ایران در رویارویی با خواسته های آمریکا مصمم ایستاد یا آمریکا از گل آلود کردن آب مذاکرات دست برخواهد داشت یا این که به این نتیجه می رسد که احیای برجام آنطور که فقط خودش می خواهد، میسر نیست و بقای برجام در شرایط کنونی با خطر روبه رو خواهد شد.

وی ضمن اشاره به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال در خصوص احتمال اعمال تحریم های جدید ضد ایران از جانب دولت بایدن هم خاطرنشان کرد: دولت آمریکا نتیجه سیاست فشار حداکثری خویش را آزمایش کرده است ولی چون مدت ها است این کشور به تحریم معتاد شده است، مانند هر معتادی به آسانی نمی تواند وابستگی خود به افیون تحریم را کم کند.

استاد دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا درست بودن گزارش وال استریت ژورنال را محتمل برشمرد و اظهار داشت: امکان دارد، آنچه روزنامه وال استریت ژورنال در مورد احتمال اعمال تحریم های جدید ضد ایران نوشته است، درست باشد چون تصورات آمریکا در مورد ثمربخشی تحریم های اقتصادی روی تغییر سیاست خارجی ایران ریشه عمیقی دارد.

گذشت زمان، احیای برجام را سخت تر می کند

انتصار در پاسخ به این سؤال که آیا تداوم و طولانی شدن مذاکرات و گذشت زمان، بازگشت کامل ایران و آمریکا به برجام بخصوص برای دولت بایدن سخت تر نمی کند؟ اظهار داشت: بله، این نظریه درست است. با تداوم و طولانی شدن مذاکرات و گذشت زمان، هم برای آمریکا و هم برای ایران سخت تر خواهد بود که به برجام برگردند.

وی ضمن اشاره به انتخابات سال ۲۰۲۲ کنگره آمریکا عنوان کرد: باید به یاد داشته باشیم که سال آینده انتخابات کنگره در آمریکا امکان دارد به از دست دادن کنترل کنگره توسط حزب دموکرات منجر شود و پایه قدرت داخلی بایدن بیشتر تضعیف شود.

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی در پاسخ به این سؤال که برای خروج مذاکرات وین از بن بست چه باید کرد، خاطرنشان کرد: دولت آقای رییسی و مهم تر از آن، نظام باید تصمیم بگیرد که آیا مایل است امتیازاتی برای خروج از بن بست برجام به طرف غربی بدهد یا خیر و این امتیازات چه نوع خواهد بود، بخصوص با عنایت به این که تضمین های متقابل آمریکا ضمانت بلند مدت اجرایی نخواهند داشت.

انتصار ضمن اشاره به احتمال خروج مجدد آمریکا از برجام تصریح کرد: رئیس جمهور آینده آمریکا همانگونه که ترامپ عمل کرد، امکان دارد زیر هر توافقنامه جدید بزند یا کنگره آمریکا امکان دارد قوانین جدیدی را تدوین کند که در عمل جلوی اجرای برجام احیا شده یا برجام جدید را بگیرند. ازاین رو دولت آینده ایران یک کلید جادویی در دست ندارد که به سادگی بتواند قفل مذاکرات را باز کند.



منبع:

1400/05/03
12:38:06
5.0 / 5
1327
تگهای خبر: اقتصاد , انتخابات , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
محفل